نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس:
وجود فرماندهان متعدد اقتصادی هزینه اداره کشور را افزایش داده است
نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: با وجود فرماندهان متعدد در عرصه اقتصاد و اظهارنظرهای مختلف از سوی آنان هزینه اداره کشور افزایش یافته است.
محمدرضا پورابراهیمی در نشست علنی مجلس شورای اسلامی با تبریک فرا رسیدن ماه رجب در نطق میان دستور خود گفت: مسئولان دولتی و مردم عزیز ایران اسلامی اطلاع دارند که اگر از تمامی ظرفیتهای کشور استفاده شود میتوانند به مشکلات غلبه کرد، مشکلات ساختاری، سیاستگذاری، تحریم، فرهنگ عمومی و اقتصاد رانتی از مهمترین مشکلات کشور است.
به گزارش ایلنا از کرمان نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: انتظار امروز مجلس از دولت در عرصه اقتصادی این است که ابتدا انسجام درونی کابینه حفظ شود.
این نماینده مردم در مجلس نهم افزود: از اظهار نظر متناقض در زمینه اقتصادی اجتناب شود، در عرصه اقتصاد فقدان فرماندهیواحد وجود دارد.
پورابراهیمی داورانی گفت: وجود فرماندهان متعدد اقتصادی و یا به عبارتی ژنرالهای اقتصادی و اظهار نظرهای متفاوت باعثشده هزینه اداره کشور افزایش یابد.
وی افزود: ایدههای متفاوت اقتصادی مشکلات را حل نمیکند و نیاز به تدبیر ویژه وجود دارد، مصادیق تفاوت نظر فرماندهان اقتصادی در موضوعاتی مانند ارائه سبد کالا، هدفمندی یارانه و نرخ ارز محرز است.
پورابراهیمی تصریح کرد: استراتژیهای اقتصادی دولت مشخص نیست و فقدان راهبردهای دولت در سیاستهای ارزی و همچنین فقدان سیاستهای پولی، حمایتی، بیمه اجتماعی به ایجاد مشکل برای فعالان اقتصادی منجر شده است.
وی تشریح کرد: دولت باید سیاستهای مشخصی در عرصه اقتصاد تعیین و ابلاغ کند.
پورابراهیمی افزود: ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری محور وحدت در ارکان نظام شده است و خوشبختانه دولت محترم استقبال خوبی از این سیاستها کرده است.
وی گفت: ضرورت فعلی اقتصاد کشور تدوین برنامه عملیاتی در عرصه اقتصاد مقاومتی است و همچنین باید تلاش کرد مطالبه رهبر معظم انقلاب در عرصه اقتصاد تحقق یابد.
پورابراهیمی ادامه داد: از رئیس جمهور و کابینه انتظار است برنامه زمان بندی اقدامات مربوط به اقتصاد مقاومتی را سریعتر مشخص کند و به مجلس ارائه کند.
این نماینده مردم در مجلس نهم افزود: سهام عدالت به امپراطور رانت در اقتصاد کشور تبدیل شده است و دهها هزار میلیارد تومان منابع کشور در دستان تعداد معدودی قرار گرفته است.
پورابراهیمی گفت: چرا باید اموال عمومی کشور در موضوع سهام عدالت و اقتصاد که بیش از ۱۰ برابر بودجه عمران کشور است از سوی افراد پشت پرده اداره شود، با وجودی که ۶ ماه است اسامی هیاتهای مدیرهها و پاداشهای آنها را درخواست کردهام و جوابی به من داده نشده است که برای این منظور به کمیسیون اصل ۹۰ مراجعه کردم.
وی افزود: باید اطلاعات سهام عدالت در کشور مشخص شود متاسفانه وزیر اقتصاد جواب مشخصی به من نمیدهد مردم هم اطلاعی از این موضوع ندارند بنابراین از رئیس جمهور خواهش میکنم رسیدگی کند.
پورابراهیمی گفت: وضعیت تاسف باری در سهام عدالت وجود دارد و اخیرا به من خبر دادهاند که در یکی از شهرستانها ۲۰ درصد از سهام عدالت به نام ا شخاص زده شده است.
وی تصریح کرد: از وزیر اطلاعات و رئیس جمهور میخواهم تکلیف منابع سهام عدالت را مشخص کنند و به این وضعیت رسیدگی کنند و همچنین انتظار از دولت این بود در تعیین نرخ سود در سپردههای بانکی ورود میکرد.
پورابراهیمی تصریح کرد: کاهش سود سپردههای بانکی هزینههای بنگاهی را کاهش میدهد و اقتصاد را رونق میدهد البته از بانک مرکزی و دولت این است به این موضوع ورود کند.
نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با تشکر از استاندار کرمان یادآور شد: مشکلات شرکت ملی مس تاکنون حل نشده است و شاید بازنشستگان نتواند ماموریتهای این شرکت را به سرانجام برسانند و باید مدیریت صحیحی از سوی مسئولان در این زمینه اعمال شود.