خبرگزاری کار ایران

چاوشی:

کرمانشاه باید همچنان پرچمدار شکوه نام ایران باشد

کرمانشاه باید همچنان پرچمدار شکوه نام ایران باشد
کد خبر : ۳۲۶۹۹۸

یک پیشکسوت موسیقی گفت: کرمانشاه به عنوان برج بلند جبهه غربی ایران باید همچنان پرچمدار شکوه نام ایران و عشق نام اهل بیت پیامبر (ص) به فضل و کرم الهی بماند.

به گزارش خبرنگار ایلنا در کرمانشاه، استاد "محمدعلی چاوشی" در نخستین آیین نکوداشت چاوشان هنر و ادب عاشورایی"، اظهار کرد: در دوران نوجوانی اولین کتابی که خواندم، کتاب "کورت فیشلر" آلمانی بود که درباره شخصیت مقدس حضرت امیر (ع) نوشته بود و همچنین وی کتابی درباره حضرت سیدالشهدا (ع) دارند.

این پیشکسوت موسیقی تاکید کرد: فیشلر در کتابی که درباره حضرت علی (ع) نوشته اند، می گوید اولین قومی از ایرانیان که در زمان 25 ساله وضعیت ویژه حضرت امیر با ایشان پیوند گرفتند، مردم این دیار بودند.

این هنرمند کرمانشاهی افزود: وی در کتاب خود با اسناد و مدارک آورده است که شمشیر ذوالفقار و اسب "دُلدُل" هدیه مردم استان کرمانشاه، به ویژه مردم کرندغرب که آن زمان در صنعت فولاد سرآمد بوده اند، می باشد.

این استاد موسیقی تصریح کرد: در قرن 4 به بعد ردپای شاعران کرد زبان را در تاریخ داریم و اولین سندی که در شعر کردی داریم، متعلق به قرن هشتم، "ملاپریشان دینوری" است که شعری در وصف سیدالشهدا (ع) به زبان کردی سروده اند.

وی افزود: هیچ سرزمینی از سرزمینهای اسلامی و هیچ استانی در ایران، چون کرمانشاه  تنوع نغمه گی و ملودی ندارد، چه در سوگ چه در سور.

این هنرمند کرمانشاهی تاکید کرد: در 7 دستگاه و 5 آواز یعنی در همه 12 دستگاه موسیقی ایرانی، ما در کرمانشاه همه را داریم.

چاوشی بیان داشت: این همه هنر برآمده از شوق و علاقه مردمان این دیدار از هر قوم و هر مذهب و هر نژاد، خواه علویان ارجمند، خواه اهل سنت عزیز و خواه اهل تشییع می باشد.

وی افزود: در درب کهن سابق حرم امام رضا (ع) قصیده ای است که با این مصرع شروع می شود "این بارگاه کیست که از عرش برتر است" که این سروده متعلق به "مولانا خالد نقشبندی" سنی و کرد است و باید گفت که عشق به خاندان در این خاک از ازل و پگاه دمیدن اسلام، دمیده شده و بردوام است.

چاوشی تاکید کرد: روزی استاندار سابق را در هواپیما ملاقات کردم و به ایشان عرض کردم  که اهتمامی بر فراموش نشدن این منابع لایزال فرهنگ کرمانشاه در همه وجود به ویژه هنر آیینی این دیار بنمایید.

این هنرمند کرمانشاهی ساکن تهران تاکید کرد: موسیقی مقامی که ما در تنبور داریم بسیار عجیب و شگفت است، 72 مقام است که چرا 80 یا 60 مقام نیست؟! اینها همه کلیدواژه های راه گشایی از عشقی است که در خون و جان مردم زاگراس به ویژه مردم کرمانشاه است.

وی بیان داشت: لذا بنده به عنوان شاگردی از دکتر عراقی که از اعضای شورای انقلاب فرهنگی هستند تقاضا دارم، فکری به حال فرهنگ غنی و دیرینه کرمانشاه بکنند.

چاوشی ادامه داد: کرمانشاه به عنوان برج بلند جبهه غربی ایران باید همچنان پرچمدار شکوه نام ایران و عشق نام اهل بیت پیامبر (ص) به فضل و کرم الهی بماند.

این استاد موسیقی تاکید کرد: یک آرزو دارم و آن این است که این نخستین آیین باشد و نه آخرین آیین نکوداشت "خنیاگران خیمه ی خورشید" که خیمه سیدالشهدا و خورشید حضرت علی (ع) و خورشید حضرت حق است.

پیشکسوت موسیقی ایران عنوان داشت: به امید خدا و به یاری نام مقدس آن بزرگان، ما در سال آینده، این فستیوال و آیین را بزرگتر و ایران شمول تر به عنوان فستیوالی همیشگی در فرهنگ سوگ نه فقط محرم، برگزار می کنیم.

چاوشی تاکید کرد: تشییع معتقد است که زمین هرگز خالی از حجت نبوده است، پس پیش از پیامبر (ص) هم حجت بوده است و این آیین نامه و رسم ها به آموزگاری انبیا از نهاد ضمیر برآمده است و روزگاری در سوگ سیاوش خواندند، روزگاری در سوگ سیدالشهدا، روزگاری در سوگ شهید بروجردی و شهید چمران و روزگاری در سوگ سردار یارمحمدخان در کرمانشاه سروده شده که یکی از زیباترین مقام های موسیقی می باشد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز