پیدایش شبکههای اجتماعی جامعه را از کتاب غافل کرده است
مسئول کتابخانه عمومی امام علی کرمانشاه گفت: با توسعه روزافزون تکنولوژی و وسایل الکترونیکی و سال گذشته با پیدایش شبکههای اجتماعی بصورت تکی و گروهی جهت رد و بدل شدن علوم و اطلاعات تا حدودی جامعه را از کتاب و کتابخوانی غافل کرده است.
محمدعلی مهری در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در کرمانشاه اظهار کرد: کتاب و کتابخوانی در همه ادوار از اهمیت والایی برخوردار بوده و هست. کتاب از دیرباز بعنوان انتقال دهنده تجربیات، علوم و فنون به نسلهای بعد حرف اول را زده است و همواره از آن بعنوان یار مهربان یاد میشود.
مسئول کتابخانه عمومی امام علی کرمانشاه تاکید کرد: در چند سال اخیر با توسعه روزافزون تکنولوژی و وسایل الکترونیکی و سال گذشته با پیدایش شبکههای اجتماعی بصورت تکی و گروهی جهت رد و بدل شدن علوم و اطلاعات تا حدودی جامعه را از کتاب و کتابخوانی غافل کرده است اما اینکه کسی بخواهد این تکنولوژی را جایگزین کتاب و مطالعه بداند دچار یک قیاس مع الفارغ شده است و کاملا در اشتباه است.
مهری تصریح کرد: هر چند که این تکنولوژیها نیاز جامعه متمدن امروزی میباشد و فواید آن به نوبه خودَ قابل توجه است. در شبکههای اجتماعی خصوصا افرادی که در گروههای مختلف عضویت دارند روزانه هزاران مطلب اکثرا مفید و علمی و ادبی رد و بدل میگردد، اما این مطالب مانایی و ماندگاری نداشته و بصورت فرار پس از چند لحظه از اذهان پاک میگردد، این در حالی است که مطالب کتاب همواره در ذهن ماندگار است و مشمول مرور زمان نمیگردد.
مسئول کتابخانه عمومی امام علی (ع) کرمانشاه اظهار کرد: اینکه برخی از کارشناسان و صاحبنظران معتقدند که سرانه مطالعه در کشور کاهش یافته فرمایشی صحیح است. هر چند که با ظهور پدیدههای اجتماعی و قابلیت دسترسی آنها در گوشیهای همراه اکثرا شاهد خواندن مطالب توسط افراد در گوشیهای همراهشان هستیم و بعضی آنقدر وابستگی پیدا کردهاند که در مجالس هم بدون توجه به حضور واقعی خود همچنان غرق در فضای مجازی هستند و بقول خودشان از مطالب دریافتی در حال استفاده هستند که البته شاید در لحظه مفید و آموزنده باشد ولی شخص از آن همه مطالعه چیزی برای عرضه و یا توضیح دادن به دیگران ندارد، ولی خواننده یک کتاب در هر زمینه همواره حرفهایی بری گفتن و عرضه به دیگران دارد.
مهری عنوان داشت: کتابخانههای عمومی بعنوان یکی از متولیان خطیر در عرصه اعتلای فرهنگ و مطالعه در جامعه نقش مهم و چشمگیری دارند و کتابداران مجموعه کتابخانههای عمومی بعنوان مشاوران امین در راهنمایی و هدایت مراجعین به کتابخانه نقش آفرینی میکنند.
این کارشناس امور کتابداری بیان داشت: از نکات مهم و حایز اهمیت در کتابخانههای عمومی وجود کتابداران و کارکنان با سواد است بطوریکه کمترین سواد در این مجموعه مدرک لیسانس است و اکثرا دارای مدارک فوق لیسانس و تعدادی هم دانشجوی دکترا هستند.
وی افزود: تعدادی از کتابداران دارای دو و یا ۳ مدرک و تخصص گوناگونی در علوم مختلف دارند، ولی متاسفانه خیلی به مقوله کتاب و کتابخوانی و کتابدار توجه نمیگردد. حتی ادارات و سازمانهای مرتبط با کتابخانه خیلی از نظریات و تجارب این قشر با سواد استفاده نمیکنند.
مسئول کتابخانه عمومی امام علی (ع) در پایان گفت: انشاالله در لزوم بکارگیری نظرات مفید و سازنده کتابداران در فراهم آوری مجموعه، از مکانیابی ساختمان کتابخانه و طراحی داخلی گرفته تا تامین منابع و کتاب بر حسب نیاز متقاضیان و ارایه آن توسط کتابداران شاهد پویایی روز افزون مجموعه کتابخانهها و مهربانیهای بیشتر این یار مهربان باشیم.