امام جمعه آران وبیدگل
نیاز شناسی از الزامات تبلیغ دینی است
امام جمعه آران و بیدگل گفت: یک مبلغ توانمند، در ابتدا مباحث مورد نیاز مخاطب را نیازسنجی کرده و سپس با مطالعه دقیق در جهت تبلیغ قدم برمی دارد.
به گزارش خبرنگار ایلنا در آران و بیدگل، حجت الاسلام سید محمد موسوی امام جمعه آران و بیدگل پیش از ظهر امروز در جمع مبلغین، ائمه جماعات و روحانیون این شهرستان در همایش طلایه داران تبلیغ، نیازشناسی را از الزامات طلبگی و تبلیغ دینی دانست و خاطر نشان کرد: یک مبلغ توانمند، در ابتدا مباحث مورد نیاز مخاطب را نیازسنجی کرده و سپس با مطالعه دقیق در جهت تبلیغ قدم برمی دارد.
امام جمعه آران و بیدگل با قرائت بخشهایی از مناجات شعبانیه، به دغدغه امیرالمؤمنین در این مناجات اشاره کرد و افزود: حضرت علی(ع) در این مناجات، کمال جدایى از مخلوقات را، براى رسیدن کامل به خدا از پروردگار درخواست میکند.
موسوی با تاکید براینکه کسی که عبد خدا شد، چیزی غیر از حضور در محضر خدا را نمی خواهد، خطاب به مبلغان دینی گفت: هنوز عبد خدا نشده نمیتوانیم عباد خدا را به سوی خدا دعوت کنیم.
وی نهایت اخلاص را وابسته به کمال انقطاع به سوی خدا دانست و خاطر نشان کرد: فلسفه زندگی و بندگی هم چیزی جز رسیدن به کمال انقطاع و رسیدن به خدا بهعنوان هدف نهایی نیست.
امام جمعه آران و بیدگل افزود: مهم این است که عبد خدا باشیم نه عبد هوای نفس و اگر این مسأله در ما حل شد، اول راه را طی کرده و از حجاب ظلمت عبور کرده ایم تا به حجاب نور برسیم.
رییس شورای فرهنگ عمومی آران و بیدگل، رمضان را فرصت مناسبی برای تبلیغ دانست و خاطر نشان کرد: رمضان باید برای همه با دیگر ماه ها تفاوت داشته باشد و تغییر و تحولی در خود داشته باشیم.
موسوی نیازشناسی را از الزامات طلبگی و تبلیغ دینی دانست و خاطر نشان کرد: یک مبلغ توانمند، در ابتدا مباحث مورد نیاز مخاطب را نیازسنجی کرده و سپس با مطالعه دقیق در جهت تبلیغ قدم برمی دارد.
وی رعایت وقت در اوقات نماز را مهم برشمرد و تصریح کرد: مبلغین دینی نباید برای رساندن پیام خود به اصطلاح مردم را به گرو بگیرند بلکه باید با یک زمان بندی مناسب، در عین حال که پیام خود را بیان میکنند به وقت مخاطب نیز احترام بگذارند.
امام جمعه آران و بیدگل در بخش دیگری از سخنانش به تأکید مقام معظم رهبری در خصوص انقلابی بودن حوزه های علمیه اشاره کرد و افزود: رهبر انقلاب در چند وقت اخیر به کرّار از لزوم انقلابی مانده حوزه های علمیه صحبت به میان آورده اند، اگر از این تاکید ایشان فاصله بگیریم از آرمان های انقلاب فاصله گرفته ایم و اگر از این آرمان ها دور شویم منحرف شده و به هدف نهایی نخواهیم رسید.
موسوی افزود: جریان هایی در جامعه در حال تحریف آرمان های انقلاب هستند، حوزه های علمیه و مبلغان دینی باید نسبت به روشن گری و تبیین آرمان های حقیقی انقلاب در جامعه تلاش کنند.
وی به بیان چند مثال تاریخی از دوری حوزه و انحراف آرمان ها پرداخت و خاطر نشان کرد: در مشروطه، آرمان انقلابیون استقلال و حکومت دین بر جامعه بود و این آرمانی مقدس به شمار می رفت، اما انقلاب مشروطه سر از سلطنت رضاخانی در آورد و علت آن نیز بی تفاوتی روحانیت و عدم حضور فعال آنان در عرصه بود.
امام جمعه آران و بیدگل افزود: در آن واقعه تاریخی، با کنار کشیدن و بی تفاوتی روحانیت، ملی گرایان و روشنفکران غرب زده در رأس قرار گرفتند و شیخ فضل الله تنها ماند، در حالی که اگر روحانیت در صحنه بود، این انحراف از آرمان رخ نمی داد.
موسوی ادامه داد: در قیام 30 تیر1331 نیز آیت الله کاشانی برای استعفا و سرنگونی قوام السلطنه مردم را به خیابان ها کشاند، قوام استعفا داد اما نهضت سر از کودتای 28 مرداد در آورد و دیکتاتوری پهلوی دوم حاصل و آیت الله کاشانی گوشه گیر شد و فضای مسمومی برای وی ایجاد شد، در حالی که اگر روحانیت در کنار این عالم وارسته بودند این اتفاقات رخ نمی داد.
امام جمعه آران و بیدگل ویژگی مهم انقلاب اسلامی نسبت به انقلاب مشروطه و رخدادهای پیش از آن را حضور دائم روحانیت در صحنه خواند و خاطر نشان کرد: تداوم انقلاب نیز با حضور روحانیون در صحنه تضمین میشود و اگر روحانیون سنگر انقلاب اسلامی را رها کنند، روشنفکران غرب زده زمام امور را به دست خواهند گرفت.
موسوی، تغییر آرمان های انقلاب را از اهداف دشمن خواند و تصریح کرد: هدف دشمن، تغییر آرمان های انقلاب اسلامی و استحاله از طریق ایجاد تفکر اسلام رفاه طلبی در برابر اسلام مستضعفین، اسلام تسلیم در برابر اسلام مبارزه، اسلام ثروت اندوزی در برابر اسلام قناعت است.
ابوالفضل معینی نژاد فرماندار آران و بیدگل نیز در این همایش با گرامیداشت ایام قیام 15 خرداد گفت: فلسفه انقلاب اسلامی حفظ ارزش های اسلام است.
وی افزود: در دوران پهلوی بجز ظاهری از دین چیز دیگری نمانده بود و مردم انقلاب کردند و جوانان خود را فدا کردند تا ارزش های اسلام احیا شود.
فرماندار آران و بیدگل خاطر نشان کرد: نظام ما اسلامی است و باید شاخصه های اسلامی در آن رعایت شود.
معینی نژاد نقش مبلغان دینی را در جذب جوانان به دین مهم خواند و تصریح کرد: با توجه به جنگ نرم دشمن، همواره مورد تهدید هستیم و این از چالش های پیش روی ماست.
وی افزود: اگر بتوانیم در جذب جوانان به دین موفق عمل کنیم، اسلام و ایران اسلامی را از گزند این تهدید دشمن مصون و محفوظ نگاه خواهیم داشت.
فرماندار آران و بیدگل فضای دینی این شهر را مطلوب خواند و افزود: آسیب های اجتماعی هرچند محدود، زیبنده این شهر قرآنی و مذهبی نیست و رمضان فرصت مناسبی برای کاهش این آسیب هاست.
معینی نژاد تصریح کرد: آران و بیدگل از سده های ابتدایی اسلام میزبان فرزندان اهل بیت(ع) بوده است و تاریخ، تمدن و فرهنگ این شهرستان زبانزد است.
حجتالاسلام سمیع الله مردان رئیس اداره تبلیغات اسلامی آران و بیدگل نیز در این همایش با اشاره به فرارسیدن ماه رمضان، این ایام را بهترین فرصت تبلیغی دانست و افزود: حضور مردم در مساجد و محافل مذهبی و قرآنی فرصت مناسبی برای ترویج فرهنگ دینی و جذب جوانان است.
وی از مبلیغن دینی خواست در این فرصت تبلیغی، سیاست های ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی را برای مردم تشریح کنند.
مسؤول کمیته امداد امام خمینی آران و بیدگل نیزدر این همایش با اشاره به اجرای ظطرح صدقه به نیازمندان به نیت سلامتی امام زمان(عج) در سال گذشته خاطر نشان کرد: سال گذشته 75 میلیون ریال از این طرح جمع آوری و به نیازمندان اهدا شد.
اصغر خادم افزود: امسال نیز این طرح در شهرستان اجرا خواهد شد و کمک های جمع آوری شده برای درمان 350 بیمار صعب العلاج شهرستان در نظر گرفته خواهد شد.
مسئول کمیته امداد امام خمینی(ره) از مبلغان دینی خواست مردم را به زکات و اطعام نیازمندان در مساجد در طول ماه رمضان تشویق کنند.
سخنرانی حجتالاسلام تفکری مسئول عتبات عالیات آران و بیدگل و اهدای کتاب و بسته های فرهنگی از دیگر برنامه های این همایش بود.
یادآور میشود؛ همایش طلایه داران تبلیغ ویژه مبلغین، ائمه جماعات مساجد و روحانیون شهرستان آران و بیدگل در آستانه ماه مبارک رمضان، به همت اداره تبلیغات اسلامی آران و بیدگل و دفتر امام جمعه این شهرستان در سالن اجتماعات حسینیه الزهرا(س) آران و بیدگل برگزار شد