رئیس سازمان شهروندان جهانی:
صدور تمدن از کاشان به سایر نقاط دنیا آغاز شده است
رئیس سازمان شهروندان جهانیWorld Citizen Organization (WCO) گفت: کاشان با ظرفیت کاروانسراهای تاریخی متعدد و بینظیر ظرفیت و صلاحیت میزبانی برگزاری نشستهای آتی مجمع شهرداران راه ابریشم را دارد.
به گزارش خبرنگار ایلنا در کاشان، پروفسور،"یانگ هون کوواک" در نخستین سفر خود به کاشان و در نشست با مدیران شهری کاشان در سالن جلسات شهرداری کاشان گفت: من به عنوان رئیس مجمع شهرهای جاده ابریشم در گذشته توانستهام شهرهای باستانی این جاده از جمله "تاشکند در ازبکستان، لانجو و اورومچی در چین، آلماتی در قزاقستان، کره، شیراز در ایران، گروزنی در روسیه، قازیانتپ و بورسادر ترکیه را احیاکنم.
وی با اشاره به یازدهمین میزبانی مجمع شهرداران راه ابریشم سال 2016 در شهر قزوین با دارابودن کاروانسرای سعدالسلطنه در مرکز شهر افزود: کاشان با داشتن حداقل 15 کارونسرای روبروی هم در بازار تاریخی این شهرستان صلاحیت میزبانی نشستهای آتی را دارد.
بهگفتهوی، از این دیدن کاروانسراهای جذاب و زیبا کاشان در بازار طویل تاریخ این شهرستان بسیار شگفتزده و شاد شد.
رئیس مجمع شهرداران راهابریشم ، با تاکید بر اینکه نباید کاربری این کاروانسراها در تبدیل به هتلهای مدرنیته تغییر پیداکند، گفت: احیا و تغییر کاربری نباید به نیروهای بخش خصوصی غیر بومی سپرده شود و فقط این کار باید توسط کاشانی ها و بومی ها انجام گیرد.
"کواک" با اشاره به اینکه هیچجای دیگری ترکیب کاروانسرا و بازار را با این تعداد در کنار هم ندیده است گفت: کاشان با این کاروانسراهای بینظیر ثابت کرد که بخشی از مسیر راه ابریشم است.
وی، آنچه را در کاشان است قدیمیتر از همهجا دانست و گفت: گواه و صدق این ادعا زیگورات سیلک با تمدنی است که از اینجا به سایر نقاط دنیا شروع شده است.
بهگفته وی، گورستانهای الف و ب با قدمت سه و پنج هزار ساله، متاسفانه زیر بزرگراه و باغ فین کشیده شده است لذا برای حفظ و صیانت از این میراث کهن به هیچ وجه نباید در این محدوده ساختمانسازی شود.
رئیس سازمان شهروندان جهانی، عاجزانه و ملتمسانه عزم جدی همگانی برای حفظ این پیشینه عظیم را خواستار شد و گفت: برای کاشان کاری بکنید.
"کواک" تبدیل کاشان به یک شهر متمدن را مورد تاکید قرارداد و گفت: وی بیش از 3هزار شهر را در سراسر دنیا و بیش از 5 هزار شهر مدرن را بازدید کرده است.
وی اظهارداشت: امروز با مشاهده کاشان متوجه شد که این شهر اصالت و بافت خود را به اندازه دیگر شهرها هنوز از دست نداده است.
به گفته وی، این همه زیبایی در کاشان برکتی از طرف خداوند برای مردم این شهر است که حفظ آن با دید مثبت و تلاش افزون شهروندان این شهر ضروری است.
"کواک" تصریح کرد: بسیاری از روشنفکران از دانشگاه آکسفورد به وی گفتهاند مدرنیزه شدن همهچیز را از بین میبرد و مشکلات عدیدهای از جمله آلودگی هوا و تغییر اقلیم ایجاد میکند که انسان از پسحل آن برنمیآید.
وی، رشد 400 برابری کره از 40 سال گذشته تاکنون را تاکید کرد و گفت: ماحصل این رشد 400 برابری بالاترین میزان خودکشی در کره در جهان است.
بهگفته وی، خیلی از مردم کشور ژاپن چون تنها در آپارتمانهایشان زندگی میکنند میمیرند و حدود دو تا سه هفته کسی از مرگشان خبر ندارد.
"کواک" تصریح کرد: جوامع مختلف در طول 70 سال خواستند جامعهگرایی را با مدرنیزه امتحان کنند که پس از این سالها با شکست مواجه شدند در صورتیکه اینها گفتهبودند که پس از 70 سال همهچیز رشد میکند ولی این اتفاق نیفتاد.
وی با تاکید بر اینکه امروز دنیا به عقل و خرد شرقی و ایرانی نیاز دارد، گفت: الان تمام مردم فقط با یک تلفن همراه میتوانند با یکدیگر ارتباط برقرارکنند که این دوران را با دوران قبل بسیار متفاوت کرده است.
"کواک" در پایان سخنانش گفت: ایران میتواند به عنوان یک راهبرد در ایران و آسیا وارد شود تا از مدرنیزه جلوگیری و هارمونی معماری اصیل شهری حفظ شود.
شایان ذکر است رئیس سازمان شهروندان جهانی World Citizen Organization(WCO) و رئیس سازمان شهرهای جاده ابریشم Silk Road Mayors Forum(SRMF) برای نخستین بار به دعوت مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری کاشان به مدت دو روز بازدید از آثار فاخر تاریخی و گردشگری آن به این شهرستان سفر کرده اند.