تشکیل دبیرخانه سازمانهای مردم نهاد ضروری است
معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری کاشان گفت: تشکیل دبیرخانه سازمانهای مردم نهاد با ساختار و شرح وظایف مشخص و برای ایجاد هماهنگی بین فعالیتهای انجام شده، تقویت اقدامات مطلوب، جلوگیری از موازی کاری و ارزیابی و نظارت بر عملکرد سازمانهای مردم نهاد ضروری است.
به گزارش خبرنگارایلنا در کاشان عباسعلی قپانیپور در جلسهای که با حضور مسئولین سازمانهای مردم نهاد شهرستان در فرمانداری کاشان تشکیل شد با بیان این مطلب افزود: ساختار سازمانهای مردم نهاد، مردمی و برگرفته از ظرفیتهای اجتماعی است. غیرانتفاعی و غیر سیاسی است که بخشی از مسئولیتهای دولت در حوزه اجتماعی را برعهده گرفته و با استفاده از قابلیتهای مردمی در جهت رفع مشکلات آن حوزه اقدام نمایند. از اینرو ضروری است تا اقدامات انجام گرفته مجموعهٔ سازمانهای مردم نهاد با هم افزایی و پرهیز از موازی کاری و با چشم انداز مشخص سیاستگذاری و هدایت گردد که تشکیل دبیرخانه در این راستا میباشد.
وی تأکید کرد: اقدامات انجام شده سازمانهای مردم نهاد مصداق شعار سال است که توسط مقام معظم رهبری با عنوان «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» نامگذاری و ابلاغ شده است.
قپانیپور اظهار داشت: ضروری است برنامه ریزیهای سازمانهای مردم نهاد برای رفع مشکلات مردم در حوزههای مرتبط به صورت اصولی و تخصصی و متناسب با شرایط فرهنگی و اجتماعی منطقه و شهرستان تعریف و عملیاتی گردد. از اینرو پیشنهاد میشود که مسئولین سازمانهای مردم نهاد ارتباط خود را با نخبگان و صاحب نظران به خصوص در حوزههای دانشگاهی تقویت نموده تا از ظرفیتهای موجود برای آموزش، توانمندسازی و ارتقاء کیفی مجموعه استفاده و بهرهبرداری کنند.
معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری کاشان تأکید کرد: برقراری توازن در رشد متناسب خیریهها و سازمانها مردم نهاد شهرستان یکی از مهمترین دغدغههای فرمانداری کاشان است. در صورتی این موضوع محقق میگردد که نیازهایهای مردم و منطقه در حوزهٔ سازمانهای مردم نهاد به خوبی احصا گردد و اولویتها مشخص شود و آنگاه ظرفیتهای مردمی متناسب با نیازها و اولویتها سازماندهی شود. این کار بر عهده دبیرخانه سازمانهای مردم نهاد است تا با کمک صاحبنظران و فرهیختگان جامعه نقشه راه مناسب تعریف و سیاستگذارها را بر اساس آن استوار کند.
وی یادآور شد: دولت برای تسهیل خدمات رسانی بهتر به مردم و تقویت جایگاه سازمانهای مردم نهاد از واگذاری طرحها و پروژههای اجرایی به سازمانهای مردم نهاد در قالب برون سپاری حمایت میکند. از اینرو چنانچه مسئولین سازمانهای مردم نهاد در حوزه فعالیت خود این توانمندی را کسب کنند که بخشی از خدماتی را که سازمانهای دولتی ارائه میدهند به عهده گرفته و به صورت مطلوب خدمات رسانی نمایند؛ فرمانداری آمادگی دارد تا موضوع را با بررسی نموده و ساز و کار تحقق آن را فراهم سازد.
شایان ذکر است در این جلسه مسئولین سازمانهای مردم نهاد به بیان دغدغهها، مشکلات و نیازهای خود در این زمینه پرداختند. همچنین آقای خسرو اعتماد بعنوان نماینده سازمانهای مردم نهاد تأکید کرد: در صورتی که ساختار و شرح وظایف نماینده سازمانهای مردم نهاد به خوبی مشخص و تشریح گردد میتوان اقدامات را به نحو شایستهای در جهت ارتقاء خدمات رسانی سازمانهای مردم نهاد به مردم و منطقه در حوزههای مختلف مدیریت نمود. وی ابراز امیدواری کرد تا با تشکیل و تقویت دبیرخانه مرکزی سازمانهای مردم نهاد بتوانیم مشکلات موجود را مرتفع نموده و قدمهای موثری در تحقق و رسیدن به جایگاه واقعی سازمانهای مردم نهاد برداریم.