مدیر نظارت بر امور دارو و مواد مخدر دانشگاه علوم پزشکی کاشان:
افزایش آگاهی مردم، اصلیترین راه پیشگیری از قاچاق دارو است
افزایش آگاهی و اطلاع رسانی به مردم در خصوص داروهای قاچاق، اصلیترین راه پیشگیری از این قاچاق است.
افزایش آگاهی و اطلاع رسانی به مردم در خصوص داروهای قاچاق اصلیترین راه پیشگیری از این قاچاق است.
به گزارش خبرنگار ایلنا در کاشان، مدیر نظارت بر امور دارو و مواد مخدر دانشگاه علوم پزشکی کاشان در گفتگو با خبرنگاران، افزایش آگاهی جامعه را یکی از راهکارهای وزارت بهداشت در پیشگیری از این پدیده شوم بیان کرد و اظهار داشت: مردم باید بدانند هر داروی قاچاق، بدون مجوز و تقلبی برای سلامت آنان مضر است.
محمد حسین خیاط کاشانی، با اشاره به اینکه در کشوری مانند ایران که ظرفیت تولید دارو و نیز واردات دارو از مبادی رسمی و قانونی وجود دارد، گفت: قاچاق دارو هرگز توجیه پذیر نیست.
دریافت دارو از طریق پست و تبلیغات ماهوارهای نشانگر اصالت دارو نیست
وی افزود: همچنین محمولههای دارویی که از طریق پست به دست مردم میرسد و یا با توجه به تبلیغات ماهوارهای تهیه میشوند به هیچ عنوان نشانگر اصالت دارو نیست و صرفا تایید شماره برچسب رهگیری و اصالت از طرف وزارت بهداشت نشانه مطمئن بودن دارو است.
دکتر خیاط کاشانی، با بیان اینکه قاچاق دارو پس از مواد مخدر و اسلحه، بدترین نوع قاچاق است، تصریح کرد: زیان قاچاق دارو تنها شامل زیان اقتصادی نیست بلکه سلامتی و جان انسانها را به خطر میاندازد.
وی، دارو و مصرف صحیح آن در جامعه را به اندازه تغذیه صحیح، پر اهمیت دانست و اظهار داشت: دارو به هنگام بیماری، لازم و تاثیر گذار است به همین علت عوارض ناشی از سوء مصرف آن نیز خیلی زود دامن گیر فرد و اجتماع میشود.
مدیر نظارت بر امور دارو و مواد مخدر دانشگاه ادامه داد: در مواقع ضروری، گاه بیمار برای تهیه داروی مورد نیاز خود هزینه زیادی را پرداخت میکند که متاسقانه در این بین تنها بعض سوداگران به سود و منفعت میرسند.