خبرگزاری کار ایران

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان:

سرطان معده، ارمغان مصرف زیاد نمک است

سرطان معده، ارمغان مصرف زیاد نمک است
کد خبر : ۲۳۹۳۴۵

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: سرطان معده، ارمغان مصرف زیاد نمک است.

به گزارش خبرنگار ایلنا در کاشان، دکتر سید علیرضا مروجی در گفتگو با خبرنگاران، با بیان اینکه سرطان معده، چهارمین سرطان رایج در جهان است، افزود: در کشور ما این سرطان بسیار شایع است و مصرف زیاد نمک، غذاهای پرنمک و تنقلات شور می‌تواند مخاط معده را تخریب کند و این جریان یکی از راه‌های افزایش خطر سرطان معده است.

وی، مصرف روزانه نمک را کمتر از پنج گرم یعنی کمتر از یک قاشق چایخوری بیان و تصریح کرد: براساس مطالعات، شانس ابتلا به سرطان در کسانی که روزانه ۱۲ تا ۱۵ گرم نمک مصرف می کنند، بیشتر است.

دکتر سید علیرضا مروجی، با اشاره به اینکه نمک طعام محصولی است متبلور، شورمزه و بدون بو که عمدتاً از کلرور سدیم تشکیل شده است، ادامه داد: همیشه مصرف بالای نمک به معنی شور کردن غذاها نیست، بلکه درصد بالایی از نمکی که روزانه مصرف می‌کنیم، نمک پنهان است که در درون مواد غذایی گوناگون وجود دارد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان تاکید کرد: ایران یکی از پر مصرف‌ترین کشورهاست که میانگین روزانه مصرف نمک در آن حدود ۱۰ تا ۱۵ گرم در روز یعنی ۲ تا ۳ برابر استاندارد جهانی(۵ گرم در روز) است.

بسیج ملی کاهش مصرف نمک از ۶ دی ماه لغایت ۱۰ بهمن ماه سال جاری در ۵ هفته با عناوین: ذائقه سازی در کودکان، اصلاح بوفه مدارس، سالمندان، نانوایی ها و بیماری های غیر واگیر(فشار خون، سرطان ها و بیماری های قلبی – عروقی) در سراسر کشور در حال برگزاری است.

ارسال نظر