جواد اعلایی؛ حافظ کل قرآن کریم:
از قافله ۱۰ میلیون نفرحافظ قرآن کریم جا نمانید
افرادی که استعداد حفظ قرآن کریم را دارند از قافله جا نمانند و به جمع ۱۰ میلیونی که حضرت آقا فرمودند، خود را برسانند.
جواد اعلایی، حافظ کل قرآن کریم، متولد شهر بهار از استان همدان که با حضور در مدرسه شبانه روزی حفظ یکساله قرآن کریم موسسه امیرالمومنین علیه السلام کاشان در مدت ۷ ماه، کل قرآن کریم را حفظ کرده است، گفت: افرادی که استعداد حفظ قرآن کریم را دارند از قافله جا نمانند و به جمع ۱۰ میلیونی که حضرت آقا فرمودند؛ خود را برسانند.
به گزارش خبرنگار ایلنا در کاشان، این جوان ۱۹ ساله، انگیزه و هدف اصلی خود از حفظ قرآن را لبیک گفتن به فرمودهٔ مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت ۱۰ میلیون نفر حافظ قرآن کریم دانست و افزود: با حفظ قرآن، مسلما مسئولیت دیگری بر دوش ما نهاده و افزوده میشود و آن علاوه بر درک بیشتر آیات وعمل به آن، ترویج حفظ قرآن کریم است تا دیگران نیز که استعداد این کار را دارند؛ از قافله جانمانند و به جمع ۱۰ میلیونی که حضرت آقا فرمودند، خود را برسانند.
وی در خصوص تحقق منویات مقام معظم رهبری در تربیت ۱۰ میلیون نفرحافظ قرآن کریم تصریح کرد: آن دسته از افراد جامعه که میتوانند در این زمینه فعالیت داشته باشند مثل موسسهها و مجامع قرآنی باید وارد کار شوند و به صورت خود جوش اقدام نمایند که البته اگر پشتیبانی از طرف مسولین و مردم نباشد؛ به هیچ عنوان نتیجه دلخواه گرفته نخواهد شد.
این حافظ کل قرآن کریم که مشغول به تحصیل در حوزه علمیه بوده و پیش از آن نیز تجربه مربیگری قرآن را داشته است؛ با بیان این مطلب که فضای خوابگاهی مدرسه شبانه روزی را پیش از این در حوزه علمیه تجربه کرده است گفت: به دلیل تجربهام، خیلی زود با فضای مدرسه، ارتباط با سایر نظرات و… کنار آمدم و توانستم دیگران را نیز در این کار یاری دهم.
جواد اعلایی، مهمترین دغدغهاش در طول دوره را ضرورت کار گروهی در مدرسه شبانه روزی قرآن دانسته و افزود: تمام تلاشم در طول دوره این بود که خودم را تنها در طرح نبینم بلکه طرح یکساله حفظ قرآن آن هم به صورت شبانه روزی؛ یک کار گروهی است که اگر افراد دوره، در روحیه دهی به هم کمک کنند به قطع و یقین، آن طرح از لحاظ راندمان کاری و هم از جنبه شادی و حفظ روحیه، پیشرفت بهتری خواهد داشت.
وی که پیش از این به طور نیمه حرفهای مشغول به ورزش تنیس روی میز بوده است با اشاره به برنامههای جانبی این یکسال از برنامههای ورزشی، فرهنگی، مناجات و اردوهای زیارتی و سیاحتی؛ تاکید خاصی به نقش موثر حضور در برنامههای هفتگی مناجات و دعای کمیل موسسه در تجدید روحیهاش اشاره کرده و افزود: از برکات حفظ در مدرسه شبانه روزی، این بود که توانستم تا حد زیادی ترجمه کار کنم و این خود به ماندگاری بیشتر محفوظاتم، کمک بسزایی میکرد.
این حافظ کل قرآن کریم در ادامه به موضوع ترویج معارف قرآن واهل بیت علیهم السلام در جامعه اشاره داشته و در خصوص لزوم اقدامات اجرایی برای تحقق آن افزود: ابتدا رسانهها باید دغدغه ایجاد کرده و سپس برای حل این دغدغه، مردم به صورت خودجوش، باید اقدام به ایجاد مراکز و موسسات قرآنی مردم نهاد کنند و در نهایت وقتی مسولین و مراکز دولتی با هجمهٔ زیاد درخواستهای مردمی روبرو شوند؛ مطمئنا در ترویج معارف قرآن و اهل بیت علیهم السلام همکاری خواهند کرد.
جواد اعلایی با بیان اینکه خانواده به ویژه پدر و مادرش پشتیبان وی در حفظ قرآن بودهاند؛ محمود اسدیان، مربی، طرح یکسالهاش را مهمترین مشوق خود دانسته و در ادامه افزود: مهمترین برنامهای که پس از حفظ قرآن در نظر دارم، بحثتثبیت هر چه بیشتر محفوظات و پس از آن فعالیت هر چه بیشتر در حوزه ترجمه و تفسیر است.
این حافظ کل قرآن کریم در پایان با اشاره به آیه ۴۳ سوره اعراف که با آن انس بیشتری دارد گفت: خداوند کریم درفرازی از این آیه میفرماید: «… الْحَمْدُ لِلّهِ الَّذِی هَدَانَا لِهَذَا وَمَا کُنَّا لِنَهْتَدِیَ لَوْلا أَنْ هَدَانَا اللّهُ لَقَدْ جَاءتْ رُسُلُ رَبِّنَا بِالْحَقِّ وَنُودُواْ أَن تِلْکُمُ الْجَنَّةُ أُورِثْتُمُوهَا بِمَا کُنتُمْ تَعْمَلُونَ» به این معناکه «… ستایش خداوندی راکه مارابه این نعمتها هدایت کرد واگرخدا ماراهدایت نکرده بود، راه نمییافتیم. بیشک فرستادگان پروردگارمان، حقیقت راآوردند وبه آنهانداداده شود که این همان بهشت است که به پاداش آنچه انجام میدادید وارثآن شدهاید.»