خبرگزاری کار ایران

سرپرست پایگاه میراثفرهنگی شهر تاریخی نوش آبادکاشان؛

آغاز فصل چهارم کاوش در شهر زیرزمینی نوش آباد

آغاز فصل چهارم کاوش در شهر زیرزمینی نوش آباد
کد خبر : ۲۰۸۹۹۹

سرپرست پایگاه میراثفرهنگی شهر تاریخی نوش آباد از آغاز فصل چهارم کاوششهر زیرزمینی نوش آباد خبر داد.

سرپرست پایگاه میراثفرهنگی شهر تاریخی نوش آباد از آغاز فصل چهارم کاوششهر زیرزمینی نوش آباد خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایلنا در آران و بیدگل " زهرا ساروخانی " سرپرست پایگاه میراثفرهنگی شهر تاریخی نوش آباد در گفتگو با خبرنگاران با اعلام مطلب فوق افزود: فصل چهارم کاوشدر شهر زیرزمینی نوش آباد از ۱۵ مردادماه سال جاری به مدت سی روز با مجوز رسمی از سازمان میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور و اعتبار مالی شهرداری نوش آباد آغاز گردیده است.

وی افزود: کاوش های باستان شناسی در این مجموعه دستکند در حالی آغاز شد که در کنار شهر زیرزمینی مجموعه بی نظیر از سیستم آبرسانی شهری از قرون میانه اسلامی کشف و خاکبرداری گردید.

به گفته وی: کشف مذکور در کنار دیگر آثار شناسایی شده(شهر زیززمینی، پایاب، قنات و دستک های منشعب از آن) مجموعه بی نظیری را به وجود آورده که راه را برای ثبت جهانی آن آسان و هموار می کند.

ساروخانی خاطر نشان کرد: قابلیت تبدیل کارگاه مذکور بعد از حفریات باستان شناسی به سایت موزه آب از دیگر ویژگی های مهم آثار به دست آمده در این فصل است. با توجه به مطالعات و شواهد به دست آمده تا کنون، قدمت آثارفوق الذکر به دوره صفویه و قبل از آن(ایلخانی - سلجوقی) می رسد.

وی تاکید کرد: یکی از شاهکارهای دستکند شهر تاریخی نوش آباد، علاوه بر شهر زیرزمینی نحوه آبرسانی به خانه های مسکونی در دوره صفویه و قبل از آن است.

سرپرست کاووش شهر زیر زمینی نوش آباد ادامه داد: شواهد به دست آمده در طی کاوش های باستان شناسی این فصل، تعداد طبقات این شهر را به چهار طبقه رسانده که به وسیله چاه های عمودی به یکدیگر متصل می شوند. از دیگر کشفیات این کاوش پله های دستکند است که در بعضی قسمت ها در اختلاف سطح ها ایجاد شده است.

کارشناس باستان شناسی اداره میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان با تاکید بر اینکه حجم قابل توجه سفال های به دست آمده در فصل های دوم و چهارم در بر گیرنده کلیه تکنیک های سفالگری در تمام قرون اسلامی بوده است اظهار داشت: به دلیل اهمیت و جایگاه ویژه شهر کاشان در صنعت سفالگری اسلامی، پایگاه میراثفرهنگی شهر تاریخی نوش آباد را بر آن داشت تا تهیه بانک اطلاعاتی سفال اسلامی، در محل ساختمان پایگاه را در دستور کار خود قرار دهد که بعد از تکمیل و طی نمودن مراحل اداری، تبدیل به مرکز مطالعات سفال دوران اسلامی خواهد شد.

شهر زیرزمینی نوش آباد در تاریخ ۸/۵ / ۸۵ به شماره ۱۵۱۶ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

ارسال نظر