رئیس پژوهشکده اسانس های طبیعی دانشگاه کاشان:
سالیانه بیش از ۳ هزار تن اسانس نعنا فلفلی در جهان تولید می شود
رییس پژوهشکده اسانسهای طبیعی دانشگاه کاشان، از تولید بیش از ۳ هزار تن اسانس نعنا فلفلی در جهان خبر داد.
رییس پژوهشکده اسانسهای طبیعی دانشگاه کاشان، از تولید بیش از ۳ هزار تن اسانس نعنا فلفلی در جهان خبر داد.
به گزارش ایلنا در کاشان عبدالرسول ابراهیم آبادی در کارگاه اسانس " از آزمایشگاه تا کارخانه " در قمصر کاشان اظهار داشت: بیشترین تولید اسانس مربوط به " نعنا فلفلی " است که سالیانه ۳ هزار و ۳۰۰ تن تولید و تجارت می شود.
وی افزود: از این میزان ۳ هزار تن نعنا فلفلی در آمریکا و ۳۰۰ تن بقیه در کشورهای دیگر تولید می شود.
به گفته وی، نعنا فلفلی در ایران به میزان ۱۲۰ هکتار کشت می شود که جایگاه ویژه ای ندارد ولی با توجه به پتانسیل هایی که در کشور است بایستی گسترش پیدا کند.
رییس پژوهشکده اسانسهای طبیعی قمصر اذعان داشت: کاربرد اسانس نعنا فلفلی بسیار متنوع است و طیف وسیعی از آن در داروسازی، آرایش بهداشتی و صنایع لاستیک و چرم استفاده می شود.
ابراهیم آبادی، از " نعنا خوراکی " به عنوان دومین و بیشترین تولید کننده اسانس با مصرف بالا خبر داد و گفت: در نعنا خوراکی " ماده کارون " بالای ۷۰ درصد است.
وی، ضمن اشاره به اینکه عرق نعنا خوراکی مصرف داخلی بالا و از لحاظ کشت برای کشاورزان در زمینه اقتصادی با صرفه تر است افزود: ولی اسانس آن از نظر تجارت جهانی جایگاهی ندارد.
به گفته وی، برگزاری تداوم اینگونه جشنواره ها می تواند با همفکری و همدلی کشاورزان، صنعتگران، کارشناسان و دانشگاهیان کشت نعنا را به جایگاه اصلی خود برساند.
رئیس پژوهشکده اسانس های طبیعی دانشگاه کاشان، تامین مصرف داخلی و حرفی برای گفتن جهانی را از اهداف این جشنواره ها برشمرد و گفت: در ایران ۲۳ نوع گونه نعنا وجود دارد که پنج نوع آن(نعنا فلفلی، خوراکی، اسکاتلندی و و نوع دیگر که در ایران کشت نمی شود) از بقیه پر مصرف تر است.
ابراهیم آبادی در پایان افزود: امید است در آینده ای نزدیک با همکاری و مدلی کشاورزان و صنعتگران کاستی ها اصلاح شود و به تولید محصولی با یفیت در کشور برسیم.
گفتنی است: کارگاه طب الرضا، جشن بزرگ نعنا و ارائه مقالات و مراسم ایانی از دیگر برنامه های نخستین جشنواره ملی نعنا کاشان است.