خبرگزاری کار ایران

با حضور مدیرعامل آبفای کشور:

آبشیرین کن ابوزیدآباد آران و بیدگل افتتاح شد

آبشیرین کن ابوزیدآباد آران و بیدگل افتتاح شد
کد خبر : ۱۷۸۵۲۱

با حضور رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل آبفای کشور، سرپرست فرماندار آران و بیدگل و مدیرعامل آبفای کاشان آبشیرین کن ۴ هزار مترمکعبی ابوزیدآباد افتتاح و به بهره برداری رسید.

با حضور رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل آبفای کشور، سرپرست فرماندار آران و بیدگل و مدیرعامل آبفای کاشان آبشیرین کن ۴ هزار مترمکعبی ابوزیدآباد افتتاح و به بهره برداری رسید.

به گزارش خبر نگار خبرگزاری ایلنا در کاشان و به نقل از روابط عمومی آبفای کاشان حمیدرضا جانباز در آیین افتتاحیه آبشیرین کن ابوزیدآباد گفت: تأمین آب شرب شهر و روستا از جمله وظایف آبفا است که این موضوع در مناطقی که با مشکل تأمین آب از لحاظ کمی و کیفی مواجه می باشند ملموس تر است.

وی با بیان این که در اکثر نقاط کشور با کمبود آب کافی و در دسترس مواجه هستیم افزود: کمبود بارش و افزایش مصرف در حوزه های مختلف به خصوص شرب و کشاورزی چالش جدی متولیان تأمین آب کشور می باشد.

جانباز بخش خصوصی را در انجام پروژه ها چابک تر از بخش دولتی توصیف کرد و گفت: از ویژگی های پروژه آبشیرین کن ابوزیدآباد این است که دولت به بخش خصوصی اعتماد کرده و پروژه ای به دست متخصصین و با منابع و سرمایه گذاری این بخش انجام شده است که این بخش به لحاظ کیفی و مالی چابک تر از بخش دولتی عمل می کند.

مدیرعامل آبفای کشور اعلام کرد: هم اکنون ۷۰ پروژه در کشور توسط بخش خصوصی با اعتباری بالغ بر ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان در حال انجام است.

وی میزان اعتبار پروژه های در دست مطالعه آبفای کشور را که قرار است توسط بخش خصوصی عملیاتی گردد بالغ بر ۳ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان ذکر کرد.

جانباز در خصوص قابلیت های تبصره ۱۱ برنامه بودجه یادآور شد: با پیگیری هایی که در مجلس شورای اسلامی انجام گرفته است در تبصره ۱۱ برنامه و بودجه استفاده از منابع ذخایر توسعه ملی به مبلغ ۱۰ میلیارد دلار در اختیار وزارت نیرو قرار گرفته است.

مدیرعامل آبفای کشور افزود: کارگروههایی در وزارت نیرو و آبفای کشور موضوع بهره برداری از این قابلیت های تبصره ۱۱ برنامه بودجه را مورد بررسی قرار می دهد که در این زمینه استفاده از قابلیت های بخش خصوصی مورد تأکید قرار گرفته است.

این مقام مسئول با بیان این که تأمین آب شرب بهداشتی و سالم از وظایف ذاتی آب و فاضلاب می باشد افزود: برای انجام این پروژه نه تنها منتی بر مردم نداریم بلکه و از صبر و متانت مردم تقدیر و تشکر می کنیم.

وی تأکید کرد: قطعاً با نگاه به افق جمعیتی مردم در این منطقه تا ۲۵ سال آینده این حجم از آب تولیدی پاسخگوی مردم این منطقه نخواهد بود و باید برای تأمین آب مورد نیاز برنامه ریزی مناسب انجام گیرد.

جانباز تأکید کرد: از مسئولان آبفای شهری کاشان می خواهم فارغ از وظایف سازمانی با آبفای روستایی استان هماهنگی های لازم را انجام داده تا امکان بهره برداری از آب شیرین برای روستاهای اطراف آبشیرین کن فراهم گردد.

مدیرعامل آبفای کشور گفت: مسئولان آبفای کاشان مطالعات جامعی در خصوص یک افق ۲۵ ساله برای آبرسانی به این نقاط جمعیتی در دستور کار قرار دهند.

جانباز مطالعات دو شبکه ای کردن آب را در این منطقه با اهمیت دانست و یادآور شد: در مناطقی که با مشکل شدید کمی و کیفی آب مواجه هستیم دو شبکه ای کردن آب باید مورد توجه قرار گیرد.

وی یادآور شد: در حال حاضر دو شبکه ای کردن آب در شهرهای مشهد و هشترود آذربایجان شرقی به صورت پایلوت در حال انجام است که نتایج مطالعات دو شبکه ای این منطقه می تواند برای دیگر نقاط کشور مورد استفاده و بهره برداری قرار گیرد.

مدیرعامل آبفای کشور تصریح کرد: اینگونه مطالعات به جهت مشکلات آب های زیرزمینی و هجوم آب شور به آبخوان مورد نیاز و با اهمیت است.

وی از مسئولان امر و بخش خصوصی خواست تا مسائل زیست محیطی این گونه پروژه ها را مدنظر قرار دهند.

در ابتدای این مراسم مدیرعامل آبفای کاشان با توضیحاتی پیرامون این پروژه گفت: با اجرای آبشیرین کن ابوزیدآباد جمعیت ۶ هزار نفری شهر ابوزیدآباد و ۵ روستای این منطقه از نعمت آب شرب سالم و بهداشتی برخوردار می گردند.

مهندس محمدرضا اسدی، دشت کاشان را با وسعت ۷ هزار کیلومتر مربع یکی از بحرانی ترین دشت های کشور نام برد و گفت: دشت کاشان از ۳۰ سال پیش به عنوان دشت بحرانی و ممنوعه بوده است.

وی بیلان منفی این دشت را ۴۰ میلیون مترمکعب در سال ذکر کرد و گفت: این مقدار بیش از مصرف شرب دو شهرستان های کاشان و آران و بیدگل می باشد که به واسطه برداشت بی رویه ازمنابع زیرزمینی در حوزه ی کشاورزی می باشد.

اسدی تأکید کرد: برداشت بی رویه از منابع زیرزمینی باعثتغییر جهت آب های زیرزمینی شده و هجوم آب های شور از طرف دریاچه نمک به سمت منابع اندک آب شیرین شده است.

مدیرعامل آبفای کاشان گفت: ذخایر استراتژیک منطقه در حال تمام شدن است که بواسطه این موضوع سال گذشته شاهد خشک شدن ۲ حلقه چاه در منطقه کاشان بودیم.

وی تهدید کمی و کیفی را به عنوان چالش های اصلی این منطقه دانست و گفت: این امر اهمیت انتقال آب از دیگر حوزه ها به منطقه را نشان می دهد.

اسدی آبشیرین کن ابوزیدآباد را در راستای تأمین آب شرب سالم و بهداشتی از منابع شور دانست و گفت: با اجرای این پروژه از ۶۰ لیتر آب با EC بالا به میزان ۴۲ لیتر آب مناسب در اختیار مردم قرار می گیرد.

وی اعتبار این پروژه را ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان ذکر کرد و گفت: سرمایه گذاری این پروژه توسط بخش خصوص انجام شده است که لازم است از آقای طراح، سرمایه گذار این پروژه تشکر و قدردانی کنیم و یادآور می شوم با توجه به این که ایشان بومی منطقه هستند اگر علایق و دلبستگی ها نبود قطعاً این پروژه به موفقیت نمی رسید و علاقه جدی داشتند تا این خدمات در منطقه خودشان انجام گیرد.

ارسال نظر