خبرگزاری کار ایران

با حضوراساتید و شعرای بنام کاشان؛

نوزدهمین سالگرد تاسیس انجمن ادبی کلیم کاشانی برگزارشد.

نوزدهمین سالگرد تاسیس انجمن ادبی کلیم کاشانی برگزارشد.
کد خبر : ۱۶۲۵۳۲

با حضور فرهیختگان، اساتید و شعرای بنام کاشان نوزدهمین سالگرد تاسیس انجمن ادبی کلیم کاشانی بعداز ظهر امروز جمعه پنجم اردیبهشت ماه سال جاری درخانه تاریخی خواجه تاج الدین کاشان برگزارشد.

با حضور فرهیختگان، اساتید و شعرای بنام کاشان نوزدهمین سالگرد تاسیس انجمن ادبی کلیم کاشانی بعداز ظهر امروز جمعه پنجم اردیبهشت ماه سال جاری درخانه تاریخی خواجه تاج الدین کاشان برگزارشد.

دبیر برگزاری انجمن ادبی کلیم کاشانی در حاشیه برگزاری این مراسم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری ایلنا در کاشان برگزاری متوالی بالغ بر ۹ کنگره کلیم کاشانی را از مهمترین دستاوردهای این انجمن برشمرد و گفت: انتشار ۲۰ جلد کتاب، برگزاری اردوهای ادبی در سراسر کشور جهت معرفی این انجمن و اجرای دو برنامه هفتگی به منظور نقد آثار شعرا از دیگر دستاوردهای انجمن ادبی کلیم کاشانی طی ۱۹ سال گذشته بوده است.

«علیرضا شیدا» ترویج شعر و ادب در بین جوانان و احترام به پیشکسوتان ادب ایران را ازدیگر دستاوردهای کنگره های ادبی کلیم کاشانی طی سالهای گذشته عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه کلیم کاشانی شاعر پرآوازه ایران درادبیات غریب واقع شده بود برگزاری کنگره ها و گرامی داشت تاسیس انجمن ادبی کلیم کاشانی طی نوزده سال گذشته وی را به حق خودش رساند.

وی با بیان اینکه درحال حاضر ۱۰۰ انجمن ادبی درشهرستان کاشان فعالیت می کنند. گفت: انجمنهای ادبی صبا، سخن، کلیم، کانون نشر فرهنگ انجمن جوان و انجمن شعر مذهبی از مهمترین انجمن های ادبی شهرستان کاشان می باشند.

شایان ذکر است در مراسم نوزدهمین سالگرد تاسیس انجمن ادبی کلیم کاشانی که حضور استاد صائم کاشانی و پیشکسوتان شعر و ادب فارسی شهرستان کاشان برگزارشده بود شعرا ضمن سرودن ابیات و مقاله خوانی به نقد آثاریکدیگر پرداختند.

ملک الشعرا میرزا ابوطالب کلیم کاشانی، مشهور به طالبای حکیم از شاعران مشهور سده یازدهم هجری یکی از برجستگان سبک هندی و از شاعران موفق این شیوه به شمار میرود ولادیت وی در اوایل قرن یازدهم در همدان بوده. اما به سبب طول اقامت در کاشان به کلیم کاسانی معروف شده است کلیم در اواخر عمر خود به درد پا دچار شد و در سفری که به همراه شاه جهان به کشمیر رفته بود آنجا را واپسین جای اقامت برگزید ولی وابستگی او به دربار شاه جهان با این گوشه گیری از میان نرفت، بلکه او در آن سرزمین مقرری سالانه ای از دربار داشت و همچنان شاعر برگزیده شاه جهان و ستایشگر او بود. و در آنجا به نظم در اوردن پادشاه نامه یا فتوحات شاه جهانی اشتغال داشات و سرانجام به سال ۱۰۳۰ - ۱۰۶۱ هجری - در کشمیر درگذشت و در کنار مزار سلیم تهرانی و قدسی مشهدی به خاک سپرده شد.

ارسال نظر