مدیر گروه باستان شناسی دانشگاه کاشان خبر داد:
تاریخ و قدمت ۱۵ هزار ساله منطقه کاشان
مدیر گروه باستان شناسی دانشگاه کاشان گفت: بر طبق آثار بدست آمده از منطقه سفیدآب کاشان، قدمت این محدوده به حدود ۱۵ هزار سال پیش بر می گردد.
مدیر گروه باستانشناسی دانشگاه کاشان گفت: بر طبق آثار بدست آمده از منطقه سفیدآب کاشان، قدمت این محدوده به حدود ۱۵ هزار سال پیش بر میگردد.
به گزارش خبرنگار ایلنا در کاشان، دکتر محسن جاوری در گفتگو با خبرنگاران، با اشاره به اینکه سیلک کاشان یکی از کهنترین سکونت گاههای فلات مرکزی به حساب میآید اظهار داشت: در سالهای ۸۸-۸۷ بر اثر دو فصل بازنگری دیگری که بر روی تپه سیلک انجام شد یافتههای جدیدی در این منطقه بةدست آمد که به لحاظ باستانشناختی تمرکز بر ادامه مطالعات روی سیلک را دو چندان نمود.
وی خاطر نشان کرد: بر طبق یافتههای حاصل از بررسی منطقه جنوبی کاشان درمحدوده سفید آب که توسط آقای دکتر فریدون بیگلری باستانشناس و محقق دوره پارینه سنگی انجام گرفته آثار قابل توجهی از ابزارهای سنگی مربوط به دوره فرا پارینه سنگی با حدود ۱۵ هزار سال قدمت به دست آمد که در زمینهٔ تاریخ حضور انسان در منطقه کاشان مبحثجدیدی را مطرح نمود.
به گفته وی، در منطقه عمومی کاشان تا به حال بر اساس یافتههای موجود که شامل تعدادی ابزار سنگی از منطقه سفیدآب و نیز یک ابزار سنگی از منطقه فین است، نشان میدهد که تاریخ سکونت انسان در این محدوده به مراتب به زمان خیلی پیشتری نسبت به دوره سیلک میرسد.
دکتر جاوری، با بیان اینکه این مبحثدر مطالعات فلات مرکزی از اهمیت بسزایی برخوردار است افزود: با توجه به این نکته مهم با تمرکز بر روی انجام بررسیهای باستانشناسی در این محدوده میتوان به اطلاعات ارزشمندی در خصوص تاریخ استقرار انسان در فلات مرکزی و سیر تحولات مربوطه دست یافت بخصوص که دهها محوطه و تپه باستانی وجود دارند که همچنان ناشناخته باقی ماندهاند.