خبرگزاری کار ایران

عضو هیئت علمی دانشگاه کاشان:

ضرورت همکاری همه مدیران شهری در اجرای شبکه فاضلاب کاشان

ضرورت همکاری همه مدیران شهری در اجرای شبکه فاضلاب کاشان
کد خبر : ۱۵۰۰۰۳

اجرای شبکه فاضلاب شهری کاشان یک نیاز حیاتی و مهم برای مردم، منطقه و شهرستان است و برای تحقق این امر علاوه بر کمک دولت، همیاری همه نهادهای متولی امور شهری لازم و اجتناب ناپذیر است.

ایلنا: عضو هیئت علمی دانشگاه کاشان گفت: اجرای شبکه فاضلاب شهری کاشان یک نیاز حیاتی و مهم برای مردم، منطقه و شهرستان است و برای تحقق این امر علاوه بر کمک دولت، همیاری همه نهادهای متولی امور شهری لازم و اجتناب ناپذیر است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایلنا از کاشان «حسین خراسانی‌زاده» در گفتگو با خبرنگاران در کاشان گفت: نیترات و نیتریت در آب مصرفی مردم به واسطه نفوذ آلودگی چاه‌های جذبی در منابع زیرزمینی به حداکثر خود رسیده است و برای رفع و جلوگیری از آن می‌باید هرچه سریع‌تر استفاده از شبکه جمع آوری فاضلاب شهری مورد توجه شهروندان قرار گیرد.

وی تصریح کرد: در منطقه کاشان که شامل شهرهای کاشان، آران و بیدگل و شهرهای تابعه است چاه‌های تأمین کننده آب شرب و بهداشتی در محل‌هایی حفر شده است که چاه‌های جذبی فاضلاب قرار دارد و از این رو خسارتی که به دلیل نفوذ الودگی چاه‌های جذبی به سفره آب زیرزمینی وارد می‌شود غیرقابل تصور و جبران نشدنی است.

خراسانی‌زاده گفت: از نشانه‌های این خسارت افزایش میزان تیتریت و نیترات‌ها در آب مصرفی مردم این منطقه است که تقریباً به حداکثر مجاز خود رسیده است.

این استاد دانشگاه تأکید کرد: با توجه به این موضوع تکمیل و بهره برداری از ظرفیت نهایی پروژه شبکه فاضلاب شهری کاشان ضروری و با اهمیت است که می‌بایست هرچه سریع‌تر عملیاتی شود.

وی در تشریح علل و ضرورت تصفیه فاضلاب شهری گفت: فاضلاب می‌بایست قبل از اینکه در مرحله نهایی به آب‌های پذیرنده و یا محیط دفع شود تصفیه شده تا بیماری‌های واگیر ناشی از آلودگی‌های فاضلاب مهار و بهداشت عمومی تامین شود.

خراسانی‌زاده حفظ منابع آب، از طریق عدم آلودگی آب‌های سطحی و زیرزمینی و در صورت امکان استفاده مجدد از بخش عظیمی از آب مصرف شده برای مصارف خاص نظیر فعالیت‌های کشاورزی و پرورش آبزیان را نیز از دیگر ضرورت‌های تصفیه فاضلاب ذکر کرد.

این استاد دانشگاه با انتقاد از متولیان امر در تأخیر اجرای این پروژه زیست محیطی گفت: متاسفانه و علیرغم همه ضرورت‌ها مطالعه طرح و عملیات احداثشبکه جمع‌آوری و تاسیسات تصفیه فاضلاب برای شهر کاشان با تاخیری غیر قابل توجیه روبرو بوده است که خوشبختانه طی سال‌های اخیر با پیگیری مسئولان امر از شتاب بیشتری برخوردار شده است.

خراسانی‌زاده تصفیه خانه فاضلاب شهری واقع در صاحبقراینه تهران را به عنوان اولین تصفیه خانه احداثشده و تصفیه خانه اصفهان را بعنوان بزرگ‌ترین تصفیه خانه کشور نام برد و گفت: از نظر بزرگی مهم‌ترین تصفیه‌خانه‌های احداثشده در ایران، تصفیه خانه‌های اصفهان هستند که قدیمی‌ترین آن‌ها درسال ۱۳۴۵شروع به کار کرده است.

وی افزود: در سال ۱۳۷۶ جمعیت زیر پوشش تصفیه خانه‌های فعال در اصفهان حدود ۷۰% بوده است که با گسترش شبکه جمع آوری جمعیت بیشتری از ساکنان اصفهان را تحت پوشش قرار داده است.

ارسال نظر