خبرگزاری کار ایران

معاون توسعه مدیریت سازمان میراثفرهنگی, صنایع دستی و گردشگری:

میراثفرهنگی، هویت مردم یک کشور است

میراثفرهنگی، هویت مردم یک کشور است
کد خبر : ۱۲۰۷۷۹

میراثفرهنگی، هویت مردم یک کشور است و اگر بخواهیم مردم یک کشور را بشناسیم، باید براساس میراثآن کشور قضاوت کنیم

ایلنا: معاون توسعه مدیریت سازمان میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: میراثفرهنگی، هویت مردم یک کشور است و اگر بخواهیم مردم یک کشور را بشناسیم، باید براساس میراثآن کشور قضاوت کنیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایلنا در آران و بیدگل «سمیع اله حسینی مکارم» روز گذشته در یادمان ثبت معنوی آیین خیمه برداری نوش آبادکه با حضور امینیان معاون سابق میراثفرهنگی کشور، فرزین دبیر فراکسیون اصناف کشور، جمعی از نخبگان و روسای هیئتهای مذهبی نوش آباد، سرپرستان ادارات میراثفرهنگی شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل، رئیس اداره ارشاد آران و بیدگل، شهردار، اعضای شورای اسلامی و امام جمعه نوش آباد درمحل کتابخانه این شهر برگزارشده بود با اعلام این مطلب افزود: میراثفرهنگی، ریشه درخت هویت است و همه باید برای حفظ هویت خود، میراثفرهنگی کشورمان را از آفات و آسیب‌ها، حفظ کنیم.

وی تصریح کرد: امروز با پیشرفت علم و تکنولوژی و جهانی سازی و جهانی شدن، میراثمعنوی است که می‌تواند دوام و بقای هویت ملت‌ها را حفظ کند و این تعبیری است ازقرآن مجید که می‌فرماید «ما شما را در قبایل و اقوام قرار دادیم تا یکدیگر را بشناسید».

وی، آیین سنتی مذهبی خیمه برداری نوش آباد را نماد دین مداری ایرانیان پاک نهاد و نیک اندیش توصیف کرد و گفت: این مراسم به شماره ۵۹۸ در فهرست معنوی کشور به ثبت رسیده است.

وی، میراثناملموس را عنصر شناسایی اقوام و ملل خواند و اظهار داشت: حفظ و اشاعه میراثفرهنگی، باعثمی‌شود تا در جوامع مختلف احترام متقابل تقویت شود، تعامل میان ملل صورت پذیرد و مهم‌تر از همه، صلح به عنوان یک ضرورت پایدار باقی بماند.

وی تاکید کرد: در دولت تدبیر و امید، سیاست‌های کلان سازمان میراثفرهنگی مبتنی بر کاهش تصدی‌گری دولت است تا مشارکت مردم برای حفظ و احیای میراثتاریخی کشور تقویت شود.

معاون توسعه مدیریت سازمان میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: منابع مالی دولت به اندازه‌ای نیست که بتواند برای حفظ آثار تاریخی و معنوی کشور کفایت کند و راه برون رفت از آن، مراجعه به مردم و جذب مشارکت شهروندان است.

وی اقزود: ایران نهمین رتبه میراثفرهنگی را دارد اما در جذب گردشگر در رتبه نزدیک به ۱۰۰ قرار دارد که ما نتوانسته‌ایم، از ظرفیت‌های خود استفاده کنیم در حالی که مصر با ظرفیتی کمتر از ایران، اا درصد جذب گردشگر دارد و ترکیه با جذب ۲۰ میلیون گردشگر، سالانه ۲۰ میلیارد دلار درآمد کسب می‌کند.

حسینی مکارم اظهار داشت: مراسم خیمه برداری نوش آباد، به عنوان یک آیین ملی مطرح است که با استفاده از ظرفیت‌های هیئت‌های مذهبی و سازمانهای مردم نهاد این شهر سالانه بیش از ۵۰ هزار گردشگر مذهبی را جلب می‌کند.

آیین سنتی، مذهبی خیمه برداری که عصر یازدهم محرم در نوش آباد برگزار می‌شود، از جمله آیین‌های محرم این شهر تاریخی است که با حضور یک هزار هنرمند تعزیه، واقعه عاشورا را بازآفرینی می‌کند.

آیین خیمه برداری نوش آباد، از جمله شش میراثمعنوی استان اصفهان است.

ارسال نظر