خبرگزاری کار ایران

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم قالیشویان کاشان:

مراسم قالیشویی بازگشت به معارف دین و مجاهدت گذشتگان در ۱۳۰۰ سال قبل است

مراسم قالیشویی بازگشت به معارف دین و مجاهدت گذشتگان در ۱۳۰۰ سال قبل است
کد خبر : ۱۱۰۲۱۱

اعزام حضرت سلطان علی ابن محمد باقر(ع) از طرف پدرش به خطه دارالمومنین کاشان به عنوان یکی ازقدمهای بلند آن حضرت برای ارتقاء سطح علمی، اخلاقی و معرفتی امت اسلامی بود.

ایلنا: نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم سنتی مذهبی قالیشویان فین کاشان گفت: اعزام حضرت سلطان علی ابن محمد باقر(ع) از طرف پدرش به خطه دارالمومنین کاشان به عنوان یکی از قدم های بلند آن حضرت برای ارتقاء سطح علمی، اخلاقی و معرفتی امت اسلامی بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایلنا در کاشان حجت الاسلام «سید محمد حسین ترابی فرد» پیش از ظهر جمعه دوازدهم مهرماه سال جاری در مراسم سنتی مذهبی قالیشویان فین در مشهد اردهال کاشان، ضمن تسلیت سالروز شهادت حضرت سلطان علی ابن امام محمدباقر(ع)، مردم شهرستان کاشان، فین و خطه مشهد اردهال را با مردمانی متدین، متعهد، ولایتمدار و وفادار به مکتب اهل بیت(ع) دانست و گفت: آرزوی توفیق برای یکایک شما مردان، زنان و جوانان برومند این خطه از میهن اسلامی که در این مراسم عظبم شرکت کرده‌اید، می‌نمایم.

وی حضور این امامزاده واجب التعیظم در این خطه در بیش از ۱۳۰۰ سال قبل را یکی از دلایل روشن پیوند استوار مردم شریف ایران به ویژه کاشان و شهرهای همجوار به مکتب اهل بیت(ع) دانست و گفت: جایگاه ویژه مردم کاشان برای انتخاب و ارسال یک نماینده برگزیده و فرهیخته جهت ارتقاء خط فکری، معنوی و اخلاقی زنان و مردان این دیار بسیار مهم است.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی شهرستان کاشان و شهرهای همجوار آن را به عنوان دارالایمان و مکتب اهل بیت(ع) درمعارف و سوگواری سیدالشهداء عنوان کرد و گفت: کاشان و حوزه‌های همجوار آن یکی از شهرستانهای خط مقدم تقوا و بندگی در ایران اسلامی است.

این نماینده مجلس منشاء جایگاه مبتنی بر اخلاق دارالمومنین کاشان را حضور شخصیت مجاهد و اسلامی خاندان عصمت و طهارت و در جایگاه رفیع فرزند امام باقر(ع) دانست و گفت: در سال ۱۱۳ هجری دوران آغاز امامت امام باقر(ع) و در آستانه شکل گیری فرهنگ تشیع دینی و اسلامی امام باقر(ع) فرزند برومندش را برای تبلیغ دین به خطه کاشان و فین فرستاد.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه چون به دلایل سیاسی در طول یک قرن از بعثت پیامبر اکرم امکان جمع احادیثو روایات نبوی فراهم نشد و مورخین و محدثین از خلفای عالم اسلام نیز نقل می‌کنند که از جمع آوری احادیثپیامبر اکرم به دلایلی جلوگیری شد و مردم به قرآن روی آوردند، گفت: با آنکه علما و بزرگان اهل سنت می‌دانند بیش از ۸۰ درصد از احکام شرعی ما از روایات نبوی و احادیثاهل بیت استنباط می‌شود قطع رابطه با سنت پیامبر اکرم یعنی قطع رابطه با آمیزه‌های دینی.

ابوترابی فرد اظهار داشت: از آغاز سده دوم هجرت راه برای جمع آوری احادیثنبوی و روایات پیامبر اکرم هموار شد و امام باقر(ع) نیز در این دوره بستر درخشش احکام نورانی اسلام را فراهم آورده است.

وی با بیان اینکه بعد از زمان حضرت علی(ع) بیشترین روایات و احادیثرا از امام محمد باقر و حضرت امام صادق داریم گفت: راه برای ورود در عرصه‌های علم فقهی اخلاقی برای پیشوایان معصوم دینی در این دوره ریخته شد.

ابوترابی فرد اعزام حضرت سلطان علی ابن محمد باقر(ع) از طرف پدرش به خطه دارالمومنین کاشان را به عنوان یکی از قدمهای بلند آن حضرت برای ارتقاء سطح علمی و اخلاقی و معرفتی امت اسلامی عنوان نمود و گفت: این عالم بزرگوار و مجاهد فی سبیل الله به مدت ۳ سال در مرکز کاشان اقامه نماز جمعه نمودند.

وی با اشاره به اینکه در نماز جمعه دو خطبه جایگرین دو رکعت نماز است که در خطبه نخست به مسائل اخلاقی، تربیتی و معرفتی و در خطبه به تفسیر وتبیین مسائل سیاسی پرداخته می‌شود گفت: حضرت سلطان علی ابن باقر(ع) نیز نماز جمعه را پایگاه تبیین مسائل اخلاقی، تربیتی، اخلاقی و مسائل سیاسی قرار دادند.

ایشان با بیان اینکه پیامبر اسلام تربیت انسان را در گرو سیاسی مبتنی بر آموزه‌های قرآن در نماز جمعه می‌داند گفت: در نماز جمعه یک امام عادل دارای ولایت علمی و اخلاقی سیاسی در کرسی سخن به جای دو رکعت نماز دو خطبه ایراد می‌کند.

وی خطاب به مردم کاشان و فین گفت: وجود عالم بزرگوار حضرت سلطان علی ابن امام محمد باقر(ع) که شما مردم شریف و وفادار این خطه از میهن اسلامی از زمان شهادتش تاکنون روز شهادتش را روز احیای آموز‌های دینی قرار داده‌اید و بدن مطهرش را درقالب قالیشویی تشییع می‌نمایید و مجاهدت و مبارزه و پاسداشت از معارف اهل بیت را گرامی می‌دارید خود نماد روشن فهم دین و آراستگی آموز‌های دین و تبیین و گسترش معارف عالم دین است.

وی با بیان اینکه اگر فرزند برومند امام محمد باقر(ع) در این نقطه به عبادت مشغول بوده است نماز می‌گذاردند روزه می‌گرفتند و در مسائل مهم سیاسی و اجتماعی مسلمانان حضور نداشتند، به اقامه نماز جمعه همت نمی‌گماردند و اگر نماز جمعه آن بزرگوار پایگاه فهم دین و پایگاه رشد فکری و سیاسی مسلمانان نبود قطعا به شهادت نمی‌رسیدند، گفت: این هویت و حقیقت در دین اسلام است و شما مردم وفادار، سیاهپوش و سوگوار کاشان بعد از هزار و ۳۰۰ سال از شهادت این امام‌زاده واحب التعظیم مقام علم فهم و تبیین آموزهای قرآن و حضور درعرصه سیاست ودفاع از مکتب اهل بیت را گرامی می‌دارید.

وی با تاکید براینکه قالیشویی در حقیقت بازگشت به معارف دین و مجاهدت پدران و پیشکسوتان شما مردم کاشان و فین در بیش از ۱۳۰۰ سال قبل است و باید این میراثکهن را گرامی داشت خطاب به عزاداران سلطان علی ابن امام محمدباقر(ع) گفت: جوانان عزیز و برومند کاشان و ایران باید درسایه تقوا، فهم دین، حضور درعرصه سیاست، دلبستگی به آموزه‌های قرآن و چادرهای مشکی و سیاه که زینت زنان و ویژگی ملت عزیز ما است درمکتب اسلام و اهل بیت(ع) از هویت اسلامی و ایرانی خود پاسداری کنید.

مراسم سنتی، مذهبی قالیشویان در مشهد اردهال کاشان یکی از کهن‌ترین و قدیمی‌ترین آیینهای سنتی مذهبی و ملی ایران است که همه ساله در دومین جمعه مهرماه به منظور بزرگداشت و یادآوری خاطرات شهادت حضرت سلطان علی ابن امام محمد باقر(ع) درخطه مشهد اردهال کاشان که در ۴۵ کیلومتری شمال غربی کاشان قرار دارد باحضور انبوه عزاداران برگزار می‌شود.

ارسال نظر