مدیرکل ستاد بحران استان اصفهان در گفتگو با ایلنا:
دشت کاشان اولویت اول مدیریت بحران استانداری اصفهان است
ستاد مدیریت بحران استان اصفهان با همکاری مراکز علمی و اساتید زمین شناسی مطالعات لرزه خیزی فرونشست دشت کاشان را پیگیری کرده و آن را به عنوان اولویت اول این استان در دستور کار قرارداده است.
ایلنا: مدیرکل حوادثغیرمترقبه و ستاد بحران استان اصفهان گفت: ستاد مدیریت بحران استان اصفهان با همکاری مراکز علمی و اساتید زمینشناسی مطالعات لرزه خیزی فرونشست دشت کاشان را پیگیری کرده و آن را به عنوان اولویت اول این استان در دستور کار قرار داده است.
«منصور شیشه فروش» در گفتگو با خبرنگار ایلنا در کاشان با اعلام این مطلب و در پاسخ به ابهاماتی که از طرف بعضی از منتقدین به وی مطرح شده بود، کنترل و نظارت بر چاههای غیرمجاز را مهمترین عامل جلوگیری از فرونشست دشت کاشان عنوان نمود و گفت: متاسفانه به دلیل اینکه طی چندسال گذشته چاههای غیرمجاز زیادی در دشت کاشان حفر شده و بهرهبرداری بیش از حد از منابع آبهای زیرزمینی در ایام خشکسالی در دشت کاشان انجام شده باعثشده تا نوعی نشست زمین را در این منطقه داشته باشیم.
وی بحران آب در دشت کاشان، برخوار، میمه، سگزی، شهرضا و افتخاریه اصفهان را به عنوان دشتهایی که آب منطقهای اصفهان برداشت آب در این مناطق را ممنوعه اعلام کرده است دانست و گفت: گاهی به علت برداشت بیرویه آب با حفر چاههای غیرمجاز باعثاین فرونشستها میشود.
مدیرکل حوادثغیرمترقبه و ستاد بحران استان اصفهان، گذاشتن دستگاه کنترل بالای سرچاهها و اجرای طرحهای مطالعاتی را از دیگر راهکارهای جلوگیری این فرونشستها در دشت کاشان دانست و گفت: اگر در سومین همایش بحران آب در دشت کاشان گفتم که طرحهای آبخیزداری اجرا شود، به خاطر این بود که گاهی در کنار کارهای دیگری که انجام میدهیم در بالادست با جلوگیری از سیلابها موجب تقویت آبهای زیر زمینی میشود.
شیشهفروش از اشتباه برداشت کردن صحبتهایش توسط عزیزانی که درسومین همایش بحران آب دشت کاشان شرکت داشتند چنین بیان نمود: حضورم درسه همایش بحران آب در کاشان به همین خاطر بود(فرونشست دشت کاشان)، ظاهرآ عزیزان از سخنرانی من اشتباه برداشت کردهاند، چون نظرم این بود که خشکسالی در دشت کاشان در همه بخشها وجود دارد اما در آنجایی که بهره برداری بیش از حد از آبهای زیر زمینی شده فرونشست مشهودتر است.
وی فرونشست دشت کاشان را یک پدیده تدریجی دانست و گفت: اتفاق فرونشست در دشت کاشان آنی نیافتاده است، بلکه از قبل صورت گرفته و حالا خودش را نشان داده است، لذا منظورم این بود که پدیده فرونشست دشت کاشان تدریجا به علت برداشتهای بیرویه آب اتفاق افتاده است.
مدیرکل ستاد بحران استان اصفهان پیگیری و رسیدگی فرونشست دشت کاشان را اولویت اول مدیریت بحران استانداری اصفهان عنوان کرد و گفت: انعقاد قرارداد اجرای طرح لرزه خیزی دشت کاشان مانند بقیه مسائلی که در استان اتفاق میافتد برای استان اصفهان با اهمیت است.
وی تصریح نمود: ستاد مدیریت بحران استان اصفهان با همکاری مراکز علمی و اساتید زمینشناسی مطالعات لرزه خیزی فرونشست دشت کاشان را پیگیری کرده و آن را به عنوان اولویت اول این استان در دستور کار قرارداده است.
شیشه فروش همکاری بخشهای علمی و اجرایی استان اصفهان درمنطقه کاشان، گلپایگان، شهرضا و در دشتهای دیگری که فرونشست زمین اتفاق میافتد را ضروری دانست و گفت: بخشهای علمی، اجرایی، مردم، کشاورزان و باغداران باید درجهت برنامهای که مدیریت بحران استان برای نجات دشت کاشان دارد همکاری جدی داشته باشند.
مدیرکل حوادثغیرمترقبه و ستاد بحران استان اصفهان بیانات دکتر فخیمی در ارتباط با فرونشست دشت کاشان را ارزشمند دانست و گفت: استان اصفهان با اجرای طرحهای متعدد تمام توان خود را برای جلوگیری از فرونشست دشت کاشان به کار خواهد گرفت، ضمن اینکه همکاری همه بخشها نیز در این زمینه ضروری است.
لازم به ذکر است که فخیمی استاد دانشگاه و دبیر برگزاری سومین همایش بحران آب در دشت کاشان در گفتگو با خبرنگار ایلنا در کاشان فرونشست دشت دشت کاشان را یک فاجعه برای این منطقه عنوان نموده بود و گفته بود: روی وحشتناک فاجعه زمانی بروز خواهد کرد که فرونشستها و فروچالهای دشت کاشان که از سه طرف شهر را در محاصره خود گرفته است به شهر نزدیک شده و باعثتخریب شبکهها آب، برق، گاز، ساختمانها و معابر شهری شود.