خبرگزاری کار ایران

نشست تخصصی کارگروه مشترک همکاری‌های وزارت کار ایران و مکزیک برگزار شد

نشست تخصصی کارگروه مشترک همکاری‌های وزارت کار ایران و مکزیک برگزار شد
کد خبر : ۹۹۴۴۰۹

نخستین نشست تخصصی کارگروه مشترک همکاری‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جمهوری اسلامی ایران و مکزیک به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد.

به گزارش ایلنا به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی، در این نشست که به صورت مجازی برگزار شد، «علی حسین شهریور» مدیر کل امور بین الملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گفت: با توجه به جایگاه مهم دو کشور و روابط دیرینه‌ای که دارند در بسیاری از زمینه‌ها می‌توانند کارهای مشترک انجام دهند و از ظرفیت‌های موجود برای ارتقای سطح تعاملات و روابط دو جانبه بهره گیرند. 

وی در ادامه با اشاره به سفر وزیر وقت کار و رفاه اجتماعی مکزیک در سال ۲۰۱۵ به ایران به دستاوردها و نتایج این سفر اشاره کرد وگفت: در این سفر یادداشت تفاهم همکاری بین دو کشور منعقد شد و در سفر وزیر وقت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به مکزیک نیز برنامه اقدام مشترک همکاری‌ها میان دو وزارتخانه به امضا رسید. 

شهریور، همچنین به دیدار هیات جمهوری اسلامی ایران از وزارت کار و رفاه اجتماعی مکزیک و آشنایی با اقدامات آن در موضوعات مختلف به ویژه شیوه‌های مقابله و مبارزه با فقر چند بعدی پرداخت و گفت: تبادل هیات و امضای اسناد همکاری، نشان دهنده وجود اراده مقامات عالی دو کشور برای ارتقای همکاری‌های مشترک و دوجانبه است. 

وی افزود: ما از اقدامات عملی برای اجرایی کردن اسنادی که بین دو وزارتخانه امضا شده استقبال می‌کنیم و اطمینان داریم همکاری در حوزه کار و رفاه اجتماعی موجب توسعه و تعمیق بیش از پیش روابط بین دو کشور خواهد شد. 

شهریور در ادامه بر تبادل تجربیات، اطلاعات و دانش فنی در حوزه‌های کار و اشتغال، حمایت‌های اجتماعی، رفاه اجتماعی، بیمه‌ها و صندوق‌های بازنشستگی، آموزش‌های فنی و حرفه‌ای، توانمندسازی زنان، سالمندان و کودکان تاکید کرد. 

در ادامه نشست، خانم «اینگرید آمالیاسبالوس کایستاردو»، مدیر کل روابط میان سازمانی و امور بین الملل وزارت کار و رفاه اجتماعی مکزیک هم با ابراز خرسندی از روابط میان دو کشور گفت: ابتکار عمل برای از سرگیری روابط و ارتقای سطح همکاری‌ها میان دو وزارتخانه در چارچوب یادداشت تفاهمی که در سال ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ به امضا رسیده را به فال نیک می‌گیریم. 

وی هدف از سازوکارهای همکاری مشترک را پیشبرد فعالیت‌های دو جانبه و بهبود وضعیت کاری شهروندان عنوان کرد و گفت: با توجه به برنامه اقدام مشترک و نیز یادداشت تفاهم همکاری که قبلا به امضا رسیده به دنبال برنامهریزی برای تبادل اطلاعات و نیز اقدامات مشترک مناسب و تمرکز ویژه بر روی سلامت و بهداشت کاری در راستای منافع عمومی هستیم. 

وی موضوعاتی مثل مراقبت اجتماعی، کار شایسته و نیز گروه‌های آسیب‌پذیر را از دیگر محورهایی عنوان کرد که دو طرف می‌توانند همکاری داشته باشند. 

در ادامه نشست «عمر نسیب استیفان» مدیر کل رفاه اجتماعی، «کوینتا لاکونزکروز» مدیر ایمنی و بهداشت شغلی، «مارتا ایزابل لوپز اسکوبار» مدیر سیاست‌های کار و کار شایسته مکزیک گزارش کاملی از وضعیت تامین اجتماعی و سایر اقدامات انجام شده در این حوزه ارائه کردند. 

علیرضا قزیلی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در مکزیک نیز با ابراز خرسندی از برگزاری کارگروه مشترک همکاری‌های دو وزارتخانه آمادگی خود را برای تحکیم مناسبات و توسعه روابط میان دو وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایران و ایالات متحده مکزیک اعلام کرد. 

همچنین علی مظفری مدیر کل بازرسی کار، مریم میرمالک مدیر کل دفتر امور حمایتی و توانمندسازی، محمد محمدی مدیر کل ثبت بیمه شدگان تامین اجتماعی و رضا شریعت مدیر آموزش موسسه کار و تامین اجتماعی جمهوری اسلامی ایران نیز گزارش کاملی را از وظایف و اقدامات مجموعه‌های یاد شده به طرف مکزیکی ارائه و بر ارتقای سطح همکاری‌ها تاکید کردند. 

تاکید بر وجود اراده عملی برای ارتقای همکاری‌ها در زمینه کارشایسته و رفاه اجتماعی، اجرایی شدن برنامه اقدام مشترک در چارچوب یادداشت تفاهم همکاری و نیز تدوام و برگزاری سه نشست مجازی در ماه‌های پیش رو با موضوع «تامین اجتماعی» (قوانین و مقررات بازنشستگی و بازنشستگی پیش از موعد، نحوه پوشش بیمه اجباری و اختیاری)، «سیاستهای اشتغال و واکنش‌ها به کووید ۱۹»، تبادل تجربه در زمینه «سنجش فقر چند بعدی» با مشارکت سازمان کونوال و همچنین همکاری در سازمان بین المللی کار از جمله محورها و موضوعاتی بود که طرف ایرانی برای تداوم همکاری‌ها پیشنهاد داد. 

طرف مکزیکی با استقبال از پیشنهادات طرف ایرانی محورهایی مثل «خود بازرسی‌ها» در زمینه ایمنی و بهداشت کار و نیز مبحث اشتغال جوانان را از دیگر موضوعاتی دانست که می‌تواند محور همکاری‌های دو طرف قرار گیرد. 

در ادامه مقرر شد پیشنهادات و محورهای مطرح شده در این نشست تدوین و از مجاری دیپلماتیک به امضای دو طرف برسد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز