شناسایی ۲۲ شغل مزیتدار خانگی در چهارمحال و بختیاری
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری با اشاره اجرای طرح پایلوت الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی در این استان گفت: تا به امروز با توجه به بررسیهای انجام شده، نتایج و دستاوردهای خوبی برای اشتغال خانگی استان داشته است.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی اداره کل تعاون کار ورفاه اجتماعی استان چهارمحال و بختیاری، سید حفیظ الله فاضلی در خصوص روند اجرای طرح پایلوت الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی اظهار کرد: این طرح که از سال ۹۶ در سه فاز مطالعاتی شناسایی مزیتها، آموزش و توانمندسازی متقاضیان و اتصال به بازار همزمان با هشت استان توسط جهاددانشگاهی در استان اجرا شد، تا به امروز با توجه به بررسیهای انجام شده، نتایج و دستاوردهای خوبی برای حوزه اشتغال خانگی استان داشته است.
او شناسایی ۲۲ شغل مزیتدار خانگی بر اساس پتانسیلهای موجود در شهرستانها، تمرکز بر شبکهسازی و تکمیل زنجیره ارزش مشاغل و ایجاد ۱۸۴ فروشگاه اینترنتی در مکان بازارهای ملی در راستای فروش محصولات مشاغل خانگی را از جمله دستاوردهای این طرح برشمرد.
فاضلی به معرفی ۴ ظرفیت شغلی جدید در حوزه مشاغل خانگی در اجرای پایلوت این طرح اشاره کرد و گفت: این مشاغل برای نخستین بار در استان معرفی و اجرا شد.
او خاطرنشان کرد: نوغانداری(پرورش کرم ابریشم)، تولید و تجاریسازی زهر زنبور عسل، تولید و تجاریسازی ژل رویال، پرورش کاکتوس از مشاغلی هستند که برای نخستین بار در استان پیادهسازی شده و با وجود حداقل هزینه برای راهاندازی، ارزش افزوده بالایی ایجاد خواهند کرد.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: تنوع مشاغل در حوزه مشاغل خانگی در این طرح توزیع مناسبی در آمار متقاضیان ایجاد کرده است.
در ادامه معاون آموزشی جهاددانشگاهی کشور گفت: زعفران تولید شده در چهارمحال و بختیاری برای عیارسنجی به پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی ارسال شود، قطعا تائید علمی عیار زعفران این استان میتواند در برندسازی و اتصال به بازار این محصول موثر باشد.
محمدصادق بیجندی با بیان اینکه جهاددانشگاهی به عنوان نهاد توسعهای دانشبنیان در طرح توسعه مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بهعنوان مجری وارد عمل شد، اظهار کرد: این طرح در سه فاز عملیاتی مطالعه و شناسایی مزیتها، فراخوان متقاضیان و آموزش و در نهایت اتصال به بازار در ۹ استان کشور از جمله چهارمحال و بختیاری آغاز شد.
او با اشاره به این که ۳۵۰ مزیت شغلی در بحث مشاغل خانگی در کشور شناسایی شده است، گفت: در چهارمحال و بختیاری ۲۳ مزیت شغلی براساس ظرفیتهای استان مورد تاکید قرار گرفت، در بحث اجرای طرح مشاغل خانگی ایجاد شبکه تامین، تولید و توزیع برای توسعه مشاغل خانگی مدنظر است.
بیجندی با تاکید بر اینکه برندسازی تولید محصولات تولیدی در چهارمحال و بختیاری از جمله زعفران باید مدنظر قرار بگیرد، خاطرنشان کرد: میتوان در بحث برندسازی محصولات از تجربه موفق سایر استانها از جمله خراسان استفاده کرد.
معاون آموزشی جهاددانشگاهی کشور با اشاره به اینکه زعفران قائنات به عنوان یک برند در کشور شناخته میشود، بیان کرد: در تولید زعفران بحث شرایط آب و هوایی موثر است، طبق بررسیها چهارمحال و بختیاری شرایط آب و هوایی مشابهی با این منطقه دارد، بنابراین باید زعفران تولیدی در این استان نیز کیفیت بالایی داشته باشد.
او تاکید کرد: زعفران تولید شده در چهارمحال و بختیاری برای عیارسنجی به پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی ارسال شود، قطعا تائید علمی عیار زعفران این استان میتواند در برندسازی و اتصال به بازار این محصول موثر باشد.
بیجندی بیان کرد: اتصال به بازار در پایداری مشاغل خانگی بسیار تاثیرگذار است، مکانبازارهای ایجاد شده برای فروش و عرضه محصولات تولیدی در راستای اجرای طرح توسعه مشاغل خانگی بسیار مفید است، در این مکانبازارها به متقاضیان آموزش عکاسی، قیمتگذاری و طراحی کاتالوگ نیز داده میشود.
معاون آموزشی جهاددانشگاهی کشور یادآور شد: سودی که مکانبازارها از متقاضیان فروش محصولات دریافت میکنند حدود سه درصد است و در مواردی که فروش بالا باشد این سود نیز کاهش پیدا میکند، همچنین مبلغ حاصل از فروش محصول در این مکان بازارها ظرف ۴۸ ساعت به حساب تولیدکننده واریز میشود.
همچنین مهناز امامدادی، رییس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه طرح توسعه الگوی مشاغل خانگی به صورت پایلوت در ۹ استان در سال ۹۶ کلید خورد، اظهار کرد: این طرح از ششم مهرماه در ۳۱ استان کشور آغاز و فراخوان ثبتنام این طرح در کشور منتشر شده است.
رییس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: اجرای طرح توسعه مشاغل خانگی در ۹ استان از جمله چهارمحال و بختیاری نتایج خوبی داشت، نقطه قوت این طرح توانمندسازی متقاضیان، متکی نبودن به تسهیلات و اتصال به بازار بود.
او افزود: برخی رستههای شغلی بازار خوبی ندارند، باید به سمت ایجاد مشاغلی برویم که بازار خوبی برای فروش محصول داشته باشد، اگر این اتفاق رخ دهد مشاغل پایدار میشود.
امامدادی تاکید کرد: معمولا افراد در مشاغل خانگی خویشفرما هستند، باید به سمت شبکهسازی در مشاغل خانگی برویم.
او گفت: مشاغل خانگی تنها محدود به تولید محصولات خانگی از جمله ترشی و صنایعدستی نیست، باید رستههایی از جمله فناوری، مشاوره، ترجمه و ...برای فارغالتحصیلان دانشگاهی مدنظر قرار بگیرد.