در هماندیشی تشکلهای صنفی گیلان مطرح شد:
تسهیلات ناچیز سهم بازنشستگان تامین اجتماعی/ گیلان محرومترین استان در دسترسی به امکانات درمان است/ افرایش ناچیز مستمری در قالب همسانسازی/ ۲۳۸ هزار کارگر و بازنشسته محروم از سهام عدالت هستند
هماندیشی روسای تشکلهای صنفی کارگری استان گیلان با اعضای مجمع نمایندگان این استان برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در ابتدای این دیدار «حسن ایزدی» دبیر اجرایی خانه کارگر تشکیلات گیلان با اشاره بیان اینکه ۴۹ درصد جمعیت استان را کارگران تشکیل میدهند که دارای "پاسپورت کارگری"، یعنی دفترچه تامین اجتماعی هستند، اظهار داشت: 70 درصد از کارگران و بازنشستگان استان زیر خط فقر و حداقلبگیر هستند. متاسفانه بعد از گذشت یازده سال که متناسبسازی حقوق به انجام رسید، بازهم این افزایش مشکلی را از بازنشستگان حل نکرد؛ چراکه افرایش ناچیز مستمری در قالب همسانسازی به هیچ وجه کفاف هزینههای سرسامآور زندگی کارگران و بازنشستگان را نمیدهد.
دبیر اجرایی خانه کارگر گیلان در ادامه مهمترین معضلات جامعه کارگری را در حال حاضر مشکل امنیت شغلی و معیشت عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: هنوز ۶۰ تا ۷۰ درصد کارگران و بازنشستگان یعنی ۲۳۸ هزار نفر از سهام عدالت محروم هستند و متاسفانه در این خصوص هیچ تصمیمی اتخاذ نشده است.
وی در ادامه سخنان خود ساختار افزایش ساخت بیمارستان برای جامعه کارگری و بازنشستگی استان شد و در خاتمه حمایت نمایندگان را در خصوص راهاندازی بیمارستان صد تختخوابی بخش قلب بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص) از نمایندگان خواستار شد و این امر مهم را از مطالبات به حق جامعه کارگری استان گیلان عنوان کرد.
در ادامه «ابراهیم یوسف زاده» رئیس کانون بازنشستگان شهرستان رشت با بیان اینکه اکثر بازنشستگان سالمند هستند، افزود: هزینه درمان و معیشت برای بازنشستگان تامین اجتماعی بسیار کمر شکن و سرسامآور است و شکاف و تبعیض بین افزایش دستمزد بازنشستگان تامین اجتماعی در مقایسه با افزایش دستمزد بازنشستگان لشکری و کشوری بسیار فاحش است، اظهار داشت: متاسفانه تسهیلاتی که برای بازنشستگان تامین اجتماعی از سوی دولت درنظر گرفته میشود ناچیز اما برای لشکری و کشوریها تسهیلات ده میلیون تومانی و بیست میلیون تومانی در نظر گرفته میشود و این مصداق بیعدالتی است.
در ادامه غلامرضا خوالگر (رییس کانون شوراهای اسلامی کار استان گیلان) گفت: طبق وعده نمایندگان مجلس در اسفند ۹۸ قرار براین بود که نیروهای شرکتی و خدماتی که سابقه آنها حدود ۲۵ سال است به قراردادهای معین و قرار دادهای معین نیز به قراردادهای پیمانی یا رسمی تبدیل شوند؛ اما این کار صورت نگرفت و متاسفانه خیلی از کارگران قرار دادمعین قربانی این بخشنامه شدند و تبدیل به کارمند شدند. درحالیکه این کارگران هرکدام با ۲۸ سال و ۲۹ سال سابقه با احتساب سختی و زیان آور میتوانستند با حقوق مصوب قانون کار بازنشسته شوند؛ اما نه تنها بازنشسته نشدند بلکه حقوق و دستمزد بازنشستگی آنها نیز تا پنجاه درصد با این وضعیت کاهش یافت.
وی در ادامه افزود: خواسته ما از نمایندگاناستان این است که در نصب مدیران کل در ادارات استان افراد شایسته و مسئولیتپذیر را در راس کار قرار دهند.
خوالگر در ادامه ضمن ابراز تاسف از اینکه بعضی از کارفرماها مخالف برگزاری شوراهای اسلامی کار در استان هستند نیز خاطرنشانساخت: متاسفانه بعضی از کارفرماها شوراهای اسلامی کار را در مقابل خود و نه در کنار خود میبینند و به شدت از تشکیل شوراهای اسلامی کار در واحدهای تولیدی ممانعت میکنند در صورتی که وظیفه شورا هم حمایت از کارگر است و هم حمایت از کارفرما و شورای اسلامی کار هرگز علیه کارفرما نیست.
در ادامه اسماعیل افنود (رییس کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی استان گیلان) گفت: از سال ۸۶ قانون بیمه کارگران ساختمانی در مجلس تصویب شد و در سال ۸۹ آیین نامه اجرایی آن ابلاغ و از سال ۹۰ به اجرا درآمد و در حال حاضر استان گیلان ۲۹ هزار سهمیه برای کارگران ساختمانی جذب کرده است و ۱۱ هزار نفر نیز در نوبت تخصیص سهمیه هستند و ثبتنامیهای ۹۷.۹۸ و ۹۹ این ۱۱ هزار نفر را شامل میشوند.
وی با اشاره به اینکه این یک مشکل زیرساختی است، افزود: در ابتدای تصویب این قانون قرار بر سهمیهبندی نبود و تمام کارگران ساختمانی میتوانستند بیمه شوند و متاسفانه بحث سهمیه بعد از سال ۸۹ مطرح شد، که خواسته ما این است که این قانون ملنند سال ۸۶ تا ۸۹ بدون سهمیه اجرا گردد.
در ادامه «نصرالله دریابیگی» دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران با اشاره به اینکه کارگران بعد از امام(ره) نقش بسزایی در پیروزی انقلاب داشتند، افزود: کارگران بعد از انقلاب نیز در جبههها و جنگ و در همه صحنهها حامی و پشتیبان نظام مقدس و مقام معظم رهبری بودند و هستند. امروز مشکل معیشت و عدم امنیت شغلی مهمترین معضل جامعه کارگری است.
وی افزود: کدام مقام و مسئول امروز با این حقوق ناچیز ۲ میلیون و هفتصد هزار تومان میتواند زندگی کند که کارگران بتوانند. کارگران واقعا در این مورد مظلوم واقع شدهاند.
وی در ادامه خواستار احیای بن کارگری با ارز ۴۲۰۰ تومانی شد و افزود: یارانه و مانند یارانه تورمزاست و دردی از ما دوا نمیکند.
دریابیگی مشکل دیگر جامعه کارگری را مربوط به بخش درمان عنوان کرد و خاطرنشانساخت: رهبر معظم انقلاب در دیدارهای سالیانه خود با کارگران و دبیرکل خانه کارگر بارها بر رایگان شدن بحث درمان برای کارگران تاکید داشتهاند. خواسته ما از نمایندگان و دولت محترم این است که برای استان گیلان که محرومترین استان در بحث درمان است، تدابیر لازم را بیندیشند و تعداد بیمارستانهای تامین اجتماعی را برای جامعه کارگری در این استان افزایش دهند.
دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران در خاتمه سخنان خود افزود: تامین اجتماعی متعلق به جامعه کارگری و کارگران است لذا در انتخاب مدیرعامل، اعضای هییت مدیره و بودجه سالیانه آن باید روسای جامعه کارگری حق نظر داشته باشند و در این خصوص خواسته ما تشکیل شورای عالی تامین اجتماعی در کشور است.
در ادامه «محمد پور کریم» رییس اتحادیه تعاونیهای مصرف خانه کارگر استان گیلان خواستار افزایش تعداد تعاونیهای مصرف خانه کارگر مانند سنوات گذشته شد و افزود: خواسته ما این است که بن کارگری توسط تعاونیهای مصرف کارگری در سطح کارخانجات و واحدهای تولید و بین کارگران و بازنشستگان با ارز ۴۲۰۰ تومانی مانند سالهای گذشته توزیع گردد.
در پایان دنیامالی (رئیس مجمع نمایندگان گیلان) بر ضرورت پیگیری مطالبات جدی جامعه کارگری استان همچون ارتقای امنیت شغلی، بهبود درآمد و معیشت، ارتقای خدمات درمانی و افزایش حقوق بازنشستگان تاکید کرد و افزود: حمایت از جامعه کارگری بهترین شیوه تلاش برای تحقق اهداف پیشبینی شده در استراتژی جهش تولید است.