در گفتوگو با ایلنا مطرح شد؛
سیاست ارزانسازی نیروی کار با افزایش۲۶ درصدی دستمزد تداوم یافت/ آیا میخواهند «ترمیم دستمزد» را لوث کنند؟!
عبدالله وطنخواه ضمن تاکید بر سیاستهای ارزانسازی نیروی کار گفت: به ترمیم دستمزد و وعدههای آن نمیتوان امید بست.
به گزارش خبرنگار ایلنا، تا چه اندازه میتوان به وعدههای مربوط به ترمیم دستمزد امید بست؛ در خردادماه سازمان بازرسی کشور از لزوم ترمیم دستمزد کارگران در نیمه دوم سال خبر داد اما عبدالله وطنخواه (فعال کارگری) میگوید: این حرفها بیشتر قول و قرار است تا نقشه راه؛ این اظهارات بخشی از وعده درمانی کارگران است. چون شرایط اقتصادی بسیار نامناسب است و هر روز از قدرت خرید دستمزد کارگران کاسته میشود، سعی دارند با قول و قرار و وعده، بخشی از نارضایتیها را کاهش داده و ادعا کنند که اتفاقات خوب در راه است.
وی ادامه میدهد: آخر چطور میتوان به ترمیم دستمزد امید بست؟ اینها برای اصل قضیه که همان مذاکرات مزدی سال جاری بود، کاری نکردند؛ ابتدا از فریز مزدی صحبت کردند و بعد راضی شدند فقط ۲۱ درصد به مزد اضافه کنند؛ حالا چطور میتوان به پروسه ترمیمی امید بست!
به گفته وطنخواه، روشی که تاکنون در مذاکرات مزدی به کار بستهاند، به هیچ وجه در بهبود معیشت کارگران موثر نبوده است و همواره مزد از تورم موجود عقب مانده است.
این فعال کارگری تاکید میکند: آن ترمیم ۵ درصدی پایه مزد هم از سر اجبار بود؛ چون نمایندگان کارگری مصوبه را در اسفندماه امضا نکردند، مجبور شدند در خردادماه ۵ درصد به مزد اضافه کنند؛ که البته این ۵ درصد هیچ تاثیر ملموسی در معاش و زندگی کارگر ندارد و اگر اضافه نمیکردند، سنگینتر بودند!
به گفته او، اصل سیاستهای مزدی موجود، بر ارزانسازی نیروی کار است و وقتی استراتژی اصلی، ارزانسازی است، تمام تاکتیکها هم حول و حوش همین استراتژی تنظیم میشود.
وطنخواه اضافه میکند: به جز ارزانسازی، بیتشکلسازی نیز در دستور کار قرار دارد؛ اجازه نمیدهند کارگران تشکلهای مستقل و نیرومند داشته باشند و نمایندگان کارگری از دل این تشکلها بیرون بیایند؛ پس وقتی مبنا بر ارزانسازی و بیتشکلسازی است، نمیتوان ترمیم دستمزد را جدی گرفت.
او با بیان اینکه کارگرانِ بیتشکل و ارزان، در حال حاضر قدرت چانهزنی چندانی بر سر مطالبات اصلی خود ازجمله دستمزد ندارند؛ ادامه میدهد: وجود ادعای «ترمیم دستمزد» در گفتمان مسئولان، تلاش برای بیمحتواسازی ترمیم دستمزد است؛ ترمیم دستمزد و چازنهزنیهای مزدی را لوث میکنند و مفهوم آن را به همان ۵ درصد افزایش یا ۵۰ هزار تومان مزایای مزدی تقلیل میدهند؛ و این روند، بسیار مخرب و اشتباه است.