در گفتوگو با ایلنا مطرح شد:
رعایت کرامت انسانی کارگر و بازنشسته برای سرحدیزاده اصل بود/ با سپردن تامین اجتماعی به غیرخودیها شأن بازنشستگان پایین میآید/ چرا باید بعد از سالها، همسانسازی نصفه و نیمه اجرا شود
رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانکاری کشور با بیان اینکه رعایت کرامت انسانی کارگران برای سرحدیزاده یک اصل بود، گفت: تامین اجتماعی سازمانی است که میتواند شأن و کرامت کارگران را ارتقا بدهد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، فتحالله بیات عنوان کرد: ابولقاسم سرحدیزاده انسانی وارسته و شیفته خدمت بود که تمایلی به پذیرش مقام و منصب نداشت و زمانی هم که به اصرار، وزیر کار شد، خود را وقف خدمت به کارگران کرد و در راستای بهبود فضای کسبوکار و معیشت کارگران تلاش کرد.
او ادامه داد: این شیفتگی به خدمت را بعد از دوران وزارت و نمایندگی مجلس هم در او میدیدیم. سرحدیزاده به دلیل سکته، دچار ضعف جسمانی بود. با وجود این هر گاه از او برای شرکت در مراسمی دعوت میشد، با همان وضعیت حضور پیدا میکرد.
الگویی برای تعامل
رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانکاری کشور با اشاره به اینکه تسامح و رواداری را از ویژگیهای سرحدیزاده میدانند، گفت: در میان کارگران گرایشها و سلیقههای مختلفی هست. او حرف همه افراد را میشنید و حرف خودش را هم میزد. این رفتار میتواند الگویی برای فعالان کارگری و مسئولان باشد.
او ادامه داد: باید در نظر گرفت که چه منافع مشترکی وجود دارد. کارگران با سلایق و گرایشهای گوناگون میتوانند حول این منافع مشترک گردهم آیند. این چیزی است که سرحدیزاده نشان داد و چه در عمل و چه در حرف پاسدار آرمانهایی بود که انقلاب ۵۷ بر اساس آن شکل گرفت.
بیات با اشاره به وضعیت کارگران در ابتدای انقلاب، گفت: در دهه اول انقلاب کشور با مشکلات زیادی مواجه بود. ما درگیر جنگ بودیم و با وجود این مشکلات هرگز به کارگران بیتوجهی نشد؛ رویهای که بعدا تا حدی تغییر کرد و شاهد کمرنگ شدن توجه به کارگران و قشر مستضعف بودیم.
او با اشاره به تاثیر شخصیتهایی مثل شهید بهشتی و شهید رجایی در رویکردی که در آن کارگران و زحمتکشان اصل بودند، عنوان کرد: مرحوم سرحدیزاده هم همین رویکرد را داشت و ما برای رفع مشکلات موجود میتوانیم امثال او را الگو قرار دهیم.
چرا باید حق خودمان را گدایی کنیم؟!
رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانکاری کشور با بیان اینکه رعایت کرامت انسانی کارگران برای سرحدی زاده یک اصل بود، گفت: تامین اجتماعی سازمانی است که میتواند شأن و کرامت کارگران را ارتقا بدهد.
او ادامه داد: سازمان تامین اجتماعی سازمانی است که با سرمایه بین نسلی راه افتاده و ادامه داده است. زمانی بیمه تامین اجتماعی بودن چنان ارج و قربی داشت که کسانی که بیمه نبودند به حال بیمهشدگان این سازمان غبطه میخورند. چه شده است که سازمانی که این همه ارج و قرب داشت، تبدیل به جایی شده است که نمیتواند وظیفه خود یعنی خدمت همراه با رعایت کرامت انسانی را انجام دهد؟
بیات تصریح کرد: جواب این سوال را باید در رویکرد به این سازمان یافت. شاهد ورود مدیرانی به این سازمان بودیم که اتوبوسی آدم آوردند و به عنوان مدیر و کارمند استخدام کردند؛ مدیران و کارمندانی که از جنس مردم نبودند و وقتی ارباب رجوعی به سازمان میرفت، جای تکریم او، تحقیرش میکردند و شأنش را زیر پا میگذاشتند.
او با اشاره به مقوله همسانسازی حقوق بازنشستگان گفت: در همین مورد میبینیم که چطور با منت چیزی را که حق خودمان است، آن هم نصفه نیمه به ما میدهند. سالهاست همسانسازی حقوق بازنشستگان مطرح شده است. تازه امسال گفتهاند میخواهند با برداشتن از منابع خود صندوق بخشی از آن را اجرا کنند.
این فعال کارگری تاکید کرد: آیا این هدف و کار تامین اجتماعی بود؟ چرا باید صاحبان تامین اجتماعی یعنی کارگران و بازنشستگان گردن کج باشند تا حقشان را بگیرند؟ چرا باید حقمان را گدایی کنیم؟ واقعیت این است که مدیران غیرخودی و رویکردهای نادرست این سازمان را از اهداف خود دور کرده است.
او گفت: امثال سرحدیزاده دنبال کرامت انسانی کارگران بودند. کرامت انسانی کارگر یعنی اینکه حقش چه در زمان کار و چه وقت بازنشستگی تمام و کمال و با عزت و احترام داده شود، نه اینکه برای دادن چیزی که مال خودشان است منت بگذارند. باید سرحدیزاده را به عنوان الگو مورد توجه قرار دهیم و به فکر بهبود معیشت کارگران و بازنشستگان باشیم.