در نشستی مطرح شد:
جذب قالیبافان به عنوان بیمهپرداز با محدودیت مواجه است/ کارگاههای آذربایجان شرقی هزار و 300 میلیارد تومان به تامین اجتماعی بدهکارند
نشست هماندیشی جمعی از اعضای مجمع نمایندگان آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی با مدیران سازمانها و نهادهای حوزه کار و امور اجتماعی استان برگزار شد.
به گزارش ایلنا به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی، در بخش اول این نشست مدیران حوزه کار و امور اجتماعی استان آذربایجان شرقی ضمن ارائه گزارش عملکرد، مطالبات و چالشهای موجود را مطرح نمودند.
مدیرکل تامین اجتماعی استان آذربایجان شرقی در این نشست با بیان اینکه با احتساب 697 هزار بیمه شده اصلی و افراد تبعی آنان بیش از دو میلیون نفر و حدود 53 درصد از جمعیت استان تحت پوشش تأمین اجتماعی قرار دارد، اظهار داشت: بررسی آمارها در مقایسه سال 97 با سال 98 در استان نشان میدهد که تعداد بازنشستگان و مستمریبگیران 8 درصد و تعداد بیمهشدگان 2 درصد افزایش یافته و کاهش ضریب پشتیبانی (نسبت بیمهشدگان به بازنشستگان و مستمریبگیران) به عنوان یکی از مولفههای پایداری سازمان رو به کاهش است که نیاز دارد با رونق اشتغال و جذب بیمهشدگان جدید این ضریب افزایش یابد.
مدیرکل تأمین اجتماعی آذربایجان شرقی با ارایه گزارشی از تعهدات بلندمدت و کوتاه مدت اداره کل تامین اجتماعی استان اظهار داشت: طی سالهای اخیر میزان پرداختهای انجام شده از بابت تعهدات نسبت به درآمدهای آن فزونی داشته است.
وی در ادامه به برخی مشکلات فراروی سازمان تأمین اجتماعی ازجمله بیمههای مشمول کمک دولت اشاره کرد و افزود: به دلیل عدم تخصیص اعتبار، جذب بیمهشدگان جدید به ویژه قالیبافان خانگی باتوجه به اینکه تبریز و آذربایجان شرقی قطب قالیبافی کشور است، با محدودیت مواجه است.
سمساری با اشاره به اقدامات سازمان تأمین اجتماعی در راستای بهبود فضای کسب و کار، تسهیل پرداخت دیون و اجرای بخشودگی جرائم را ازجمله این اقدامات دانست و خاطرنشان کرد: در حال حاضر کارگاههای استان بیش از یک هزار و 300 میلیارد تومان به تامین اجتماعی بدهکارند ولی این سازمان خدمات خود را به بیمهشدگان این کارگاهها قطع نکرده و چرخه فعالیت هیچ کارگاهی به علت بدهی به سازمان، متوقف نشده است.
وی همچنین تعداد کارگاه های فعال تحت پوشش استان را 50 هزار واحد عنوان کرد و گفت: متاسفانه این واحدها با ظرفیت کامل فعالیت ندارند و این امر به عنوان یکی از مشکلات حوزه اشتغال استان است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی نیز بیشترین مشکلات واحدهای تولیدی آذربایجان شرقی را مربوط به واحدهایی دانست که بر اساس اصل 44 قانون اساسی به بخش خصوصی فاقد اهلیت واگذار شدهاند.
حسین فتحی اظهار داشت: در عارضه یابی و آسیبشناسی این واحدها، بیش از 80 درصد مشکلات ناشی از مشکلات مدیریتی بوده و کمتر از 20 درصد چالشهای این واحدها از عواملی چون تحریم و رکود اقتصادی متأثر بوده است.
وی با اشاره به چندین مورد از تغییرات مدیریتی در این واحدها در سطح استان اظهارداشت: برای نمونه با تغییرات مدیریتی در کارخانجات بلبرینگ سازی، چینی ارس، گسترس توسعه صنعت آذربایجان، تبریز کف، سراب بافت و ماشینآلات صنعتی شاهد رونق تولید و از سرگیری فعالیت آنها بودهایم.
مدیر درمان تأمین اجتماعی استان آذربایجان شرقی از افتتاح سه درمانگاه جدید تامین اجتماعی در استان تا هفته تأمین اجتماعی خبر داد و افزود: خدمات درمانی تامین اجتماعی آذربایجان شرقی در دو بخش درمان مستقیم و درمان غیرمستقیم ارائه میشود که در بخش درمان مستقیم تامین اجتماعی آذربایجان شرقی دارای دو بیمارستان عالی نسب و 29 بهمن و 12 درمانگاه است.
مقدس پور عنوان کرد: مدیریت درمان تأمین اجتماعی در بخش درمان غیرمستقیم با بیش از 93 درصد مراکز درمانی ارایه دهنده خدمات، همکاری دارد.
در بخش دوم این نشست هماندیشی اعضای مجمع نمایندگان استان آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی، ضمن بیان رویکردهای مجلس یازدهم در حوزه رفاه و تأمین اجتماعی، نکته نظرات خویش در جهت ارتقای خدمات نظام تأمین اجتماعی را مطرح نمودند.
رییس مجمع نمایندگان استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه رویکرد اصلی مجلس یازدهم تأمین و ارتقای معیشت است، اذعان داشت: در حال طراحی و ارایه راهکارهای قانونی در این زمینه هستیم که در پی آن مولفههای متعددی در معیشت معلمان، کارگران، بازنشستگان و دیگر اقشار مختلف جامعه گنجانده شود.
نماینده سراب در مجلس شورای اسلامی از بازنشستگان به عنوان ذخایر جامعه که انباشتی از تجارب و علم هستند یاد کرد و گفت: معیشت این قشر باید به طور ویژه مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به وجود مشکلات کارگران ساختمانی، فنی، کارگران کشاورزی و نیز معیشت رانندگان ناوگان حمل و نقل اظهار داشت: فعالیتهای سازمان تامین اجتماعی به عنوان یک سازمان خدماترسان مهم، باید مورد توجه قرار گرفته و کارهای بر جای مانده با جدیت پیگیری شود.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی یکی از آرمانهای بزرگ انقلاب اسلامی را تحقق عدالت در جامعه خواند.
حجت الاسلام و المسلمین میرتاج الدینی، در نشست مشترک اعضای مجمع نمایندگان استان آذربایجان شرقی در مجلس با سازمانهای حوزه کار و رفاه اجتماعی استان، با گرامیداشت یاد و خاطره شهید بهشتی اظهار داشت: یکی از مصادیق تحقق عدالت در جامعه، تقویت نهادهای تامین اجتماعی است.
نایب رئیس کمیسیون بودجه مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: هر چقدر نهادهای تامین اجتماعی تقویت شوند به همان میزان عدالت در جامعه محقق خواهد شد.
روحاله متفکر آزاد، عضو هیأت ربیسه مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به آموزههای دین اسلام، بر توجه به معیشت مردم گفت: رسیدگی به معیشت بازنشستگان برعهده حاکمیت است.
نماینده مردم مراغه و عجبشیر در مجلس شورای اسلامی، تأمین اجتماعی را نبض جامعه خواند و خاطرنشان کرد: اگر وضعیت تأمین اجتماعی مرتب و منظم باشد شرایط رفاهی خوبی بر مردم حاکم میشود.
علی علیزاده، با بیان اینکه ما باید بر همین اساس به دنبال شرایط معیشتی بهتری برای بازنشستگان باشیم، اظهار داشت: بایستی منافع سازمان تأمین اجتماعی در منفعت شرکای اجتماعی آن تبلور یابد و پارامترهای موجود در قوانین در راستای ارتقای معیشت بیمهشدگان و بازنشستگان تدوین گردد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نباید به ارایه خدمات اجتماعی و رفاهی همانند معامله اقتصادی نگاه شود، ادامه داد: تأمین اجتماعی یک دستگاه خدماترسان بوده و بایستی رویکرد حمایت از کارفرما، کارگر و بازنشسته بر آن حاکم باشد.
حاتمی با تأکید بر لزوم تمرکز زدایی در ارایه خدمات به جامعه کارگر و بازنشستگان گفت: ایجاد درمانگاههای تامین اجتماعی در شهرها و شهرستانهای کوچک باید در اولویت تامین اجتماعی آذربایجان شرقی باشد.