خبرگزاری کار ایران

گزارش تحلیلی مرکز پژوهش‌ها نشان می‌دهد؛

۲۸ درصد افرد به دلیل دلسردی از یافتن شغل از بازار کار خارج شده‌اند/ تفاوت نرخ بیکاری بین به ۱۰ درصد می‌رسد

 ۲۸ درصد افرد به دلیل دلسردی از یافتن شغل از بازار کار خارج شده‌اند/ تفاوت نرخ بیکاری بین به ۱۰ درصد می‌رسد
کد خبر : ۹۲۶۵۷۱

گزارش تحلیلی مرکز پژوهش‌های مجلس نشان می‌دهد به‌رغم اینکه نرخ بیکاری در زمستان سال گذشته کمتر شده است، اما یکی از دلایل این کاهش نرخ خارج شدن ۲۷.۹ درصد جویندگان شغل از بازار کار بوده است.

 به گزارش خبرنگار ایلنا، دفتر مطالعات اقتصادی مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی با عنوان «تحلیل شاخص‌های بازار کار در فصل زمستان ۱۳۹۸» آورده است: بررسی وضعیت بازار کار ایران در زمستان ۱۳۹۸ نشان می‌دهد نرخ بیکاری کاهش ۱.۷درصدی نسبت به زمستان ۱۳۹۷ داشته است. با این حال از جمعیت ۳۲۷۰ هزار نفری بیکاران در زمستان ۱۳۹۷، ۳۵.۱ درصد موفق به یافتن شغل شده‌اند و مابقی یا همچنان بیکار مانده‌اند (۳۶.۸ درصد) یا عمدتا به دلیل دلسرد شدن از یافتن شغل از بازار کار خارج شده اند ( ۲۷.۹درصد). نتایج محاسبات نشان می‌دهد در صورتی که این افراد دلسرد شده همچنان در بازار کار باقی می‌ماندند نرخ بیکاری در زمستان ۱۳۹۸ به جای ۱۰.۶ درصد اعلام شده توسط مرکز آمار ایران به ۱۳.۶ درصد می‌رسید.

در گزارش مرکز پژوهش‎های مجلس آمده است: مشاغل غیررسمی بیش از مشاغل رسمی در معرض آسیب ناشی از شوک کرونا هستند. این در حالی است که ۶۰ درصد اشتغال کشور را مشاغل غیررسمی تشکیل می دهند و حتی سهم اشتغال غیررسمی در بسیاری از استان‌های کشور بالای ۷۰ درصد است.

یافته‌های این گزارش نشان می‌دهد یکی از مهم‌ترین چالش‌های بازار کار ایران، عدم توازن منطقه‌ای در بین استان‌های کشور است، طوری که تفاوت نرخ بیکاری بین استانی تا حدود ۱۰ درصد می‌رسد. تفاوت نرخ بیکاری بین استانی در نرخ بیکاری زنان و جوانان تحصیلکرده به مراتب بیشتر است. استان‌های محروم، در اشتغال غیررسمی، میزان اشتغال در بنگاه های زیر پنج نفر کارکن و وضعیت شغلی «کارکن مستقل»، سهم بسیار بالایی دارند.

متن کامل این گزارش را اینجا دریافت کنید.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز