رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی خرمشهر:
ثبتنام اولیه کارگران ساختمانی در سامانه رفاهی دچار مشکل شده/ آیا کارگزاریها از بازرسی بیمهای کارگران حذف شدهاند؟
سیدرضا هاشمی میگوید: در امر احراز اشتغال و بازرسی فقط انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی که خود از بدنه کارگری هستند و تجربه شناسایی و ساماندهی کارگران را دارند که در ماده ۱۸ قانون مستمر محیط و کسب کار نیز به آن تاکید شده است، میتوانند دخیل باشند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سیدرضا هاشمی (رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی خوزستان) در خصوص مشکلات بیمهای کارگران ساختمانی گفت: باتوجه به شیوع ویروس کرونا انتظار میرفت دولت همانگونه که در رسانه ملی اعلام کرد، زمینه کمک به کارگران بیکار شده را فراهم کند اما هیچ کمکی به کارگران بیکار نشد کمکی که جامعه کارگری انتظار داشت ازصندوق تامین اجتماعی بعنوان بیمه بیکاری به آنها پرداخت شود.
رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی خرمشهر گفت: کارگران ساختمانی انتظار داشتند، حداقل در این اوضاع بیکاری دولت به وعدههای خود عمل کند. متاسفانه هیچ وعدهای عملی نشد بلکه مشکلاتشان بیشتر هم شد.
وی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات کارگران ساختمانی تمدید گواهینامه مهارت فنی و حرفهای است، تصریح کرد: هزینه آن بدون کارشناسی و در نظر گرفتن وضعیت کنونی کشور و بیکاری کارگران افزایش چند برابری داشته و متصدیان سازمان فنی وحرفهای گفتهاند اختیار افزایش بنا به مصوبه مجلس شورای اسلامی بوده است. درحال حاضر کانون انجمنهای خوزستان درحال پیگیری این موضوع است.
او ادامه داد: مشکل عمده کارگران ساختمانی بازرسی و احراز اشتغال کارگران است که در مصوبه مجلس شورای اسلامی ماده ۱۸ قانون مستمر محیط و کسب کار انجمنهای صنفی متولی این کار هستند.
قانون رفع موانع بیمهای کارگران ساختمانی اجرا نمیشود
هاشمی خاطرنشان کرد: همچنین بر اساس ماده واحده قانون رفع موانع بیمهای کارگران ساختمانی و مجازات متخلفین وزات تعاون کار و رفاه اجتماعی جهت اجرای قانون مذکور سامانه رفاهی ایرانیان را راهاندازی و کارگروهی متشکل از نماینده انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی، نماینده سازمان تامین اجتماعی و نماینده اداره کل کار تعاون و رفاه اجتماعی هر استان تشکیل شد که بر اعتراض از بازرسی کارگران ساختمانی که در سامانه توسط کارگر تا زمانی که بیمه کارگران ساختمانی تداوم دارد و ثبت میشود، رسیدگی کنند اما برخلاف قانونهای مذکور سازمان تامین اجتماعی احراز اشتغال را به کارگزاریهای رسمی سازمان واگذار کرده که این امر کاملا خلاف قانون بوده و انجمنهای صنفی به عنوان نماینده کارگران ساختمانی و عضو اصلی کارگروه این اقدام سازمان را محکوم و خواستار اجرا صحیح قانون هستند.
هاشمی گفت: اخیرا ریاست انجمنهای کارگزاریها مصاحبهای در این خصوص انجام داده و بیان داشته که اجازه نخواهند داد، طلا فروشان ازحق بیمه کارگران ساختمانی استفاده کنند.
باید در جواب ایشان گفت: پیشتر این کار توسط انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی انجام شده و نه تنها طلافروشان عزیز بلکه هر صنفی که خارج از صنف صنعت ساختمان فعالیت میکند اجازه استفاده از خدمات بیمهای کارگران ساختمانی و مداخله در آن را نخواهند داشت.
هیچ صنفی حق دخالت در بیمه کارگران ساختمانی را ندارد
کارگزاریها تامین اجتماعی میتوانند در امر مشاوره بیمهای به کارگران کمک کنند و انجمنهای صنفی کارگران نیز در این زمینه با کارگزاریها که از بازنشستگان سازمان هستند و در مشاوره بیمهای تجربه دارند، جهت بالا بردن سطح آگاهی کارگران همکاری خواهند کرد اما در امر احراز اشتغال و بازرسی فقط انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی که خود از بدنه کارگری هستند و تجربه شناسایی و ساماندهی کارگران را دارند که در ماده ۱۸ قانون مستمر محیط و کسب کار نیز به آن تاکید شده است، میتوانند دخیل باشند.
سیدرضا هاشمی بیان داشت: علیرغم این همه مشکلات معیشتی کارگران سامانه رفاه مدتی است که برای ثبتنام اولیه کارگران هم با مشکل مواجه شده است که واقعاً باعث سردرگمی جامعه کارگری شده و به نظر میرسد وزارت تعاون باید دقت و نظارت بیشتری جهت رفاه حال کارگران ساختمانی و اجرای صحیح قانون در سازمانهای زیرمجموعه بکار گیرد. از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به خصوص نمایندگان خوزستان خواستار رسیدگی و برطرف کردن این مشکلات هستیم.