علی شیرکانی اعلام کرد:
صندوق بیمه روستاییان و عشایر یک میلیون و ۲۰۰ هزار بیمه شده دارد/ استفاده از ظرفیت روحانیون برای گسترش بیمههای اجتماعی
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر به مناسبت پانزهمین سال تاسیس این صندوق، از طریق ویدئوکنفرانس با حجتالاسلام والمسلمین حبیبالله شعبانی، نماینده ولی فقیه در استان همدان و امام جمعه این شهر دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش ایلنا به نقل از ادارهکل روابط عمومی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر، علی شیرکانی در این دیدار بر تلاش برای گسترش پوشش بیمهای در میان روستاییان و عشایر تاکید کرد و گفت: صندوق بیمه اجتماعی در سال ۱۳۸۴ تاسیس شده و از ثمرات نظام مقدس جمهوری اسلامی برای ارائه خدمات بیمهای به جامعه روستایی و عشایری کشور بهشمار میرود.
او صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر را ازجمله پایدارترین صندوقهای بازنشستگی کشور معرفی کرد و افزود: بر اساس اصل ۲۹ قانون اساسی، برخورداری از بیمههای اجتماعی حقی است همگانی و این صندوق، برای اقشار روستایی و عشایر که نقش بسیار مهمی در امنیت غذایی و زیست محیطی کشور برعهده دارند و ۲۷ درصد از تولید ناخالص داخلی توسط آنان ایجاد میشود، تاسیس شده است.
مدیر عامل صندوق در ادامه، گزارشی از جمعیت تحت پوشش صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر ارائه کرد و گفت: پس از گذشت ۱۵ سال از تاسیس صندوق، امروز بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار بیمه شده و حدود ۱۱۰ هزار مستمریبگیر، اعضای صندوق را تشکیل میدهند و اگر این ارقام را به خانوار تبدیل کنیم، میتوان گفت که امروز، بیش از ۵ میلیون نفر از مردم کشورمان به واسطه این صندوق، نسبت به آینده خود خیالی آسودهتر دارند و این امر، به ارتقای امنیت اجتماعی در کشور خواهد انجامید.
شیرکانی، خواستار همکاری و تعامل بیشتر روحانیون با صندوق، در جهت گسترش پوشش و ارائه خدمات بیمهای در میان اقشار زحمتکش روستایی و عشایری شد و افزود: خوشبختانه روحانیت در جامعه، جایگاه ویژه و نقش بسزایی دارد و میتوان از این جایگاه، در جهت بسط فرهنگ بیمهای که اقدامی حسنه و اساسی در راستای زندگی عزتمندانه و خدمترسانی نظام به اقشار زحمتکش و کمبرخوردار است، استفاده کرد.
اوادامه داد: امسال اولین گروه از بیمهشدگان صندوق که با پرداخت ۱۵ سال حق بیمه به سن ۶۵ سالگی میرسند، ثمره اعتماد ۱۵ ساله خود را دریافت خواهند کرد و به افتخار بازنشستگی نائل میآیند.
همه موظفیم از روستاییان و عشایر حمایت کنیم
حجتالاسلام والمسلمین حبیبالله شعبانی (نماینده ولی فقیه در استان همدان و امام جمعه این شهر) نیز در این دیدار، از فعالیتهای صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در مسیر ارائه خدمت به اقشار روستایی و عشایری تقدیر کرد و گفت: در کشور ما، مشاغل و افرادی هستند که کارآمدی زیادی دارند و جایگزینی برای آنها وجود ندارد. بنابراین همه موظفیم از این افراد حمایت کنیم.
او افزود: برای مثال بر اساس آمارها، هر یک از عشایر غیور کشورمان، تامین گوشت مورد نیاز ۱۲ نفر از مردم را برعهده دارد و لازم است از این افراد حمایت شود.
حجتالاسلام شعبانی ادامه داد: حمایت از روستاییان و عشایر کشور، باعث کاهش روند مهاجرتهای بیرویه به شهرها و حاشیهنشینی و مسائل آن میشود. اغلب مهاجرت ها، به دلیل مسائل اقتصادی است و اگر معیشت و امید به آینده خانوارهای روستایی و عشایری را در محل زندگی خودشان تصمین کنیم، قطعا شاهد کاهش مهاجرتهای غیرضروری خواهیم بود.
نماینده ولی فقیه در استان همدان، تقویت جامعه روستایی و عشایری را وظیفه همه نهادها و سازمان ها دانست و گفت: تاسیس صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر، اتفاق خوبی است که ریشه در انقلاب اسلامی دارد. با توجه به اینکه نظام هم به دنبال توسعه خدمات و عدالت اجتماعی به خصوص در میان روستاییان و عشایر است، باید تا جایی که میتوانیم از این صندوق حمایت کنیم.
حجتالاسلام شعبانی با قدردانی از تلاشهای مدیریت صندوق در استان همدان، افزود: پرداخت حق بیمه صندوق از توان روستاییان خارج نیست و باید تا جایی که میتوانیم، تلاش کنیم که روستاییان و عشایر عزیز کشورمان با ورود به این صندوق، از خدمات و حمایتهای آن برخوردار شوند.