خبرگزاری کار ایران

خانه پرستار خراسان رضوی:

با اصلاح نظام پرداخت و عدم ثبت خدمات القایی مشکلات کمبود منابع را حل کنید/ آنقدر به پرستاران نگویید بودجه نداریم!

با اصلاح نظام پرداخت و عدم ثبت خدمات القایی مشکلات کمبود منابع را حل کنید/ آنقدر به پرستاران نگویید بودجه نداریم!
کد خبر : ۹۱۸۰۱۹

خانه پرستار خراسان رضوی در واکنش به پاسخ معاونت توسعه و منابع دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص کمبود منابع در حوزه درمانی و در پاسخ به انتقادات پرستاران مشهدی به این دانشگاه، راهکارهایی طی چند بند ارائه کرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، در نامه خانه پرستار خراسان رضوی آمده است: دوای درد مشکلات و کمبود منابع و افزایش سرسام‌آور هزینه‌های وزارت بهداشت و سیستم سلامت و درمان کشور این روزها پیام‌ها و مصاحبه‌های مختلفی در رسانه‌ها و فضای مجازی دیده می‌شود که برخی از مسئولان دانشگاه‌های علوم پزشکی و در برخی هم مسئولان طراز بالای وزارت بهداشت با درج آه و ناله‌های فراوان از بالا بودن هزینه‌ها و از طرفی ناهمخوان بودن هزینه‌ها و درآمدها گله دارند و مدام در پاسخ اعتراضات به حق صنفی پرستاران و کادر درمان غیرپزشک همین استدلال‌های سوزناک و جگر سوز را بر زبان می‌رانند.

در ادامه می‌خوانیم: شیوه‌هایی طراحی و اجرا شده که روز به روز بر این مصیبت‌ها می‌افزاید و کسی هم جرأت پا پیش گذاشتن برای رفع این بلای خود ساخته را ندارد. سیستم بهداشت و درمان تمام کشورها سال‌هاست که بر این مشکل فائق آمده‌اند و با مدیریت صحیح منابع و هزینه‌ها موجب رضایتمندی بیمار و ارائه‌دهنده خدمت و سازمان‌های بیمه‌گر را تا حد قابل قبولی فراهم آورده‌اند، اما در کشور ما به علت تعارض منافع پس از سالها هنوز این مشکلات حل نمی‌شود و اراده‌ای هم برای رفع آن نیست. با اجرای طرح خودگردانی بیمارستانها در سال ۷۴ و اجرای سیستم تعرفه‌ای یا همان فی‌الفور سرویس به بهانه ایجاد انگیزه بین کادر درمان (بخوانید فقط پزشکان) شیوه‌ای طراحی و اجرا شد که طبق آن علاوه بر حقوق ثابت و اضافه‌کار، پرداختی دیگری به نام کارانه و بر اساس هر اقدام قابل ثبتی که توسط پزشک و جراح و ارائه دهنده خدمت انجام یا درج می‌گردد قابل پرداخت است و این پرداختی‌ها به تایید بیمه‌ها هم رسیده است. درحالیکه منتقدان و کارشناسان حوزه سلامت سال‌هاست که به این شیوه پرداختی غلط که به دلیل عدم وجود نظارت‌های قانونی باعث افزایش هزینه‌ها است، نقد جدی داشته و دارند.

در سال ۹۳ هم همین دیوار کج شیوه پرداختی با افزایش ۲.۵ تا ۳ برابری در قالب طرح تحول سلامت، ادامه یافت که این بار بیشتر از هر وقتی، بوی بد آن به هوا پیچید و بیشتر از قبل انتقادات کارشناسان و متخصصان حوزه اقتصاد سلامت را به همراه داشت. و هر سال هم میزان افزایش آن بر اساس تورم سالانه محل بحث و جدل ذینفعان و تصمیم‌گیران دولتی است که وزیر سابق بهداشت هم ضمن اذعان به این مشکل و شیوه غلط خود را برای اصلاح آن، فرد مورد نظر نمی‌دانست و رفع این مشکل را به گردن دولت و مجلس انداخت.

در بخش دیگری از جوابیه خانه پرستار مشهد آمده است: حال پس از چند سال که از شروع طرح تحول سلامت می‌گذرد ایرادات و کسری بودجه‌های فراوان و مشکلات مالی که دامنگیر نظام پرداخت سلامت شده است بازهم اعتراضات گوناگون کارکنان نظام سلامت بالا گرفته است، اما هنوز هم تصمیم‌گیران و البته کسانی که خود ذینفع و به شدت دچار تعارض در منافع نظام سلامت هستند، حاضر نیستند هیچ قدمی در راه اصلاح این شیوه ناثواب بردارند.

 برای رفع این معضلات پیشنهاداتی مطرح است که به شرح زیر است:

_اصلاح شیوه فی‌الفور سرویس و پرداخت بر اساس میزان حضور و کار انجام شده و مدرک تحصیلی همانند سایر وزارتخانه‌ها و یا بررسی این شیوه پرداختی در سایر کشورها.

_اجرای کامل قوانین حوزه سلامت و تشدید نظارت بر حسن اجرای قوانین و وجود گایدلاین‌ها و راهنماهای بالینی و عدم ثبت و درخواست تقاضاهای القایی 

_اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری و حذف تعرفه‌هایی که مربوط به پرستاران است و هم اکنون به نام پزشکان ثبت شده و بیمه‌ها هم با تعرفه پزشکی آنها را پوشش می‌دهند.

_استفاده از نظرات کارشناسی منتقدان و کارشناسان حوزه سلامت و اقتصاد درمان و توجه به سایر گروه‌های درمانی و پرهیز از یکسونگری و وجود تک نظری توسط یک گروه خاص

به هر حال یک روزی و یک جایی باید راه غلط قدیمی را اصلاح و شیوه جدید و قابل قبول همه گروه‌های درمانی را در پیش گرفت و این کار با همت چه کسی یا چه گروهی صورت می‌گیرد باید منتظر بود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز