خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد:

افزایش هزینه تمدید کارت مهارت کارگران ساختمانی پذیرفتنی نیست/ به رکود ساخت و ساز و کرونا توجه نشد

افزایش هزینه تمدید کارت مهارت کارگران ساختمانی پذیرفتنی نیست/ به رکود ساخت و ساز و کرونا توجه نشد
کد خبر : ۹۱۷۱۱۲

رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی خوزستان اظهار داشت: در دفاتر انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی شاهد نارضایتی کارگران ساختمانی از بی‌توجهی وزارت تعاون کار ورفاه اجتماعی به وضعیت بیمه‌ای آنها هستیم.

سیدرضا هاشمی (رئیس انجمن کارگران ساختمانی خرمشهر  و رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی خوزستان) درباره مشکلات بیمه‌ای کارگران ساختمانی به خبرنگار ایلنا گفت: هزینه تمدید گواهینامه  مهارت کارگران در سال جدید ۱۰۰ برابر افزایش یافته و سازمان فنی و حرفه‌ای بدون کارشناسی و عدم توجه به وضعیت اقتصادی کشور این کار را انجام داده است، بدون اینکه توجهی به وضعیت کنونی رکود ساخت و ساز و بیکاری کارگران ساختمانی داشته باشد. در این شرایط انجمن‌ها جوابگوی اعتراض کارگران نیستند چراکه پاسخی برای کارگران نداریم.

رئیس انجمن کارگران ساختمانی خرمشهر، دلیل اصلی این کار را بی‌توجهی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی به جامعه کارگری و عدم نظارت بر سازمان‌های زیرمجموعه مثل فنی و حرفه‌ای دانسته و گفت: نمایندگان کارگران که انجمن‌های صنفی هستند، معتقدند که اصل سه‌جانبه‌گرایی اجرا نمی‌شود. چرا قانونی که به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است، نباید اجرا شود؟ تمامی دستگاه‌های اجرایی ملزم به رعایت قانون اساسی کشور هستند اما در سازمان تامین اجتماعی قانون رفع موانع و برخورد با متخلفین، دقیق اجرا نمی‌شود و باعث می‌شود در بیمه کارگران زحمتکش ساختمانی اختلال ایجاد شود. درصورتی که در قانون رفع موانع و برخورد با متخلفین به صراحت آمده است که بادستگاه‌های اجرایی‌ که باعث اختلال در بیمه کارگران ساختمانی شوند، برخورد خواهد شد.

او ادامه داد: سازمان تامین اجتماعی با واگذاری غیرقانونی بازرسی بیمه کارگران ساختمانی به کارگزاری‌های طرف قراداد خود باعث قطع بیمه کارگران ساختمانی شده؛ درحالیکه در تعریف بیمه کارگران ساختمانی، فصلی بودن ذکر شده است و همچنین مصوبه هیات امنای سازمان تامین اجتماعی هم به خاطر کاهش بار مالی که برای سازمان داشته و اجرا نمودن اولین کارگروه اصلی قانون رفع موانع که پالایش از طریق سامانه رفاه بوده، بازرسی و احراز اشتغال کارگران ساختمانی را به انجمن‌های صنفی که نماینده قانونی کارگران می‌باشند، محول کرده است. 

هاشمی با بیان اینکه جامعه کارگری در مرحله اول خواستار رفع مشکلات از طرف وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و اخطار جدی به سازمان‌های زیرمجموعه است، گفت: در غیر این صورت تمامی انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی کشور با محوریت کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی سراسر کشور مطالبات قانونی کارگران ساختمانی را از طریق نمایندگان مجلس یازدهم شورای اسلامی دنبال خواهند کرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز