خبرگزاری کار ایران

خوانساری:

باقی ماندن مدیریت سهام واگذار شده در دست دولت خلاف اصل‌۴۴ است/ دولت می‌تواند با هزینه و تعداد نیروی انسانی کمتر اداره شود

باقی ماندن مدیریت سهام واگذار شده در دست دولت خلاف اصل‌۴۴ است/ دولت می‌تواند با هزینه و تعداد نیروی انسانی کمتر اداره شود
کد خبر : ۹۱۵۸۰۹

رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: دولت سهام را عرضه می‌کند، اما مدیریت سهامی را که عرضه می‌کند همچنان در دست خود نگه می‌دارد که این خلاف اصل ۴۴ قانون اساسی است.

به گزارش ایلنا، «مسعود خوانساری» صبح امروز در جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: با توجه به اینکه نقدینگی کشور به 2 هزار و 470 میلیارد تومان رسیده است، باید بگویم این وضعیت مثل بهمنی است که هر جا قصد رفتن داشته باشد، قابلیت این را دارد که آنجا را تخریب یا احیا کند. رقم ٢هزار و 470 میلیارد تومان نقدینگی در مقایسه با اسفند سال ٩٧ حدود ٣١ درصد رشد داشته است.

وی با بیان اینکه اثر این نقدینگی را در بازار سرمایه شاهد هستیم، گفت: افزایش قیمتها در طلا، سکه، ارز و خودرو در اثر افزایش نقدینگی است، این در شرایطی است که در بودجه سال 99 کسری بزرگ 120 هزار میلیارد تومانی پیش بینی شده است که با توجه به وقوع پدیده کرونا و کاهش بی‌سابقه قیمت نفت، اقتصاد کشور در شرایط سختی قرار گرفته است.

رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: صادرات غیرنفتی کشور به دلیل مجموعه شرایط اقتصاد جهانی، به شدت با محدودیت روبه‌رو است و بر همین اساس پیش‌بینی ما این است که با کسری بودجه بسیار بالایی مواجه باشیم.

* کوچک شدن دولت در شرایط کرونا بدون اختلال در ارائه خدمات

خوانساری افزود: مدیریت آثار شیوع ویروس کرونا بر بخش‌های مختلف اقتصاد ایران ضروری بوده زیرا شیوع ویروس کرونا باعث شد بتوانیم بخشی از واقعیت‌های اطراف خود را مشاهده کنیم از جمله کوچک‌سازی دولت. معلوم شد دولت می‌تواند با هزینه و تعداد نیروی انسانی کمتر اداره شود و هیچ خللی هم در ارائه خدمات دولت پیش نیاید.

وی با تأکید بر اینکه در سایه کرونا بروکراسی‌های زاید حذف شد، تصریح کرد: با چابکی که در تصمیم‌گیری‌های مرتبط با مدیریت اوضاع مخرب کرونا انجام گرفت، برخی از بروکراسی‌های اداری ازجمله در تولید الکل حذف شد، به نحوی که به سرعت ظرف چند ساعت، دولت مجوز تغییر خطوط تولیدی را صادر کرد و این نشان می‌دهد اگر بخواهیم می‌توانیم اقتصاد را بدون بروکراسی و قواعد زاید اداره کنیم.

به گفته رئیس اتاق بازرگانی ایران، پس می‌توانیم این روند را در ادامه مسیراقتصاد ایران در سال 99 نیز ادامه دهیم.

وی با اشاره به اینکه، در حال حاضر اکنون تنها منبع درآمدی کشور، صادرات غیرنفتی کشور است، خاطرنشان کرد: مذاکراتی با سرپرست جدید وزارت صنعت صورت گرفته که بر اساس آن قرار است، بخش خصوصی در تصمیمات و مشورت‌ها خضور داشته باشد و هر تصمیمی با حضور نمایندگان تشکل‌های اقتصادی صورت گیرد.

وی با اشاره به رشد خوب بازار بورس گفت: بورس در اسفندماه شاهد بیست هزار میلیارد تومان خرید و فروش بود، که این رقم بی‌سابقه‌ای است؛ بنابراین دولت باید مراقبت لازم برای ادامه این روند داشته باشد. بنابراین از دولت انتظار داریم که عرضه سهام اولیه را در بورس بیشتر کند تا عمق بازار سرمایه افزایش یافته و همچنین حباب نیز برطرف شود.

خوانساری در پایان اعلام کرد: دولت بیشتر به عرضه سهام مالکیتی می‌پردازد و کمتر سهام مدیریتی عرضه می‌کند که باید این موضوع نیز مدنظر قرار گیرد. همچنین افزایش بی‌سابقه تعداد سهامداران در بازار سرمایه موضوعی است که هم منفی و مثبت است، پس باید مراقبت لازم در این خصوص از سوی دولت انجام شود.

خوانساری با اشاره به اینکه در جلسه‌ای که با آقای مدرس خیابانی داشتیم از ایشان درخواست کردیم اعتماد عمومی بخش را که تا حد زیادی از بین رفته را بازگرداند، گفت: مهمترین موضوعی که وی قرار است در سمت سرپرستی وزارت صمت دنبال کند، موضوع تقویت صادرات غیرنفتی است که تنها راه درآمد کشور است.

رئیس اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: در جلسه‌ای که پیش از این با رئیس‌جمهور داشتیم، ایشان از اتاق خواست که پیشنهادات خود را در خصوص جهش تولید ارائه کند. بر همین اساس تاکنون حدود ٦ کمیسیون از 10 کمیسیون اتاق نظرات خود را ارائه کرده‌اند که پس از جمع‌بندی، به رئیس‌جمهور ارائه می‌شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز