رئیس کمیسیون بانوان اتاق تعاون ایران مطرح کرد:
فعالیت ۱۲ درصدی زنان در بخش تعاون/ کاهش درآمد فعالان بخش گردشگری صنایعدستی و بومگردی با شیوع کرونا
رئیس کمیسیون بانوان اتاق تعاون ایران گفت: هماکنون ۱۰ الی ۱۲ درصد فعالیت تعاونیها به عهده بانوان است.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه خبری اتاق تعاون ایران، خاطره استادرضایی (رئیس کمیسیون بانوان اتاق تعاون ایران) درباره فعالیت زنان در حوزه تعاون اظهار کرد: هم اکنون ۱۰ الی ۱۲ درصد فعالیت تعاونیها به عهده بانوان است.
رئیس کمیسیون بانوان اتاق تعاون ایران در پاسخ به این پرسش که زنان در این تعاونی در چه بخشهایی فعالیت دارند تصریح کرد: در حوزه صنعت در بخش صنایع کوچک و زود بازده، صنایع دستی، فرش، هنرهای دستی، مشاغل خانگی، صنایع غذایی که شامل کشاورزی و صنایع وابسته به آن، گردشگری و… فعالیت دارند.
استاد رضایی در ادامه از تخصیص اعتبارات در این بخش گفت: باتوجه به آمار ۱۰ تا ۱۲ درصدی، قاعدتا منابعی که در اختیار ما قرار میگیرد بر مبنای همین آمار است. متاسفانه در ظاهر امر اعتباری نداریم. اما در باطن امر، این کمک ها برای زنان در بخش اقتصادی، با دست اندازهای زیادی روبه رو است.
رئیس کمیسیون بانوان اتاق تعاون ایران در ادامه بیان کرد: صندوق ضمانت اعلام کرده که تا ۵۰۰ میلیون تومان، طرحهایی که قابل سرمایه گذاری است در مورد آن تصمیم گیری و تامین ضمانت میکنند.
رئیس کمیسیون زنان اتاق تعاون ایران گفت: با شیوع کرونا درآمد فعالان بخش گردشگری، صنایع دستی و بوم گردی به صفر رسیده است.
خاطره استاد رضایی رئیس کمیسیون زنان اتاق تعاون ایران، اظهار کرد:سال گذشته با توجه به تحریمهای موجود، برای ورود به سیستم سامانه با نظارت تولیدات و فروش کالاهای تولیدی بخش تعاون با الویت بانوان اقداماتی انجام شد.
وی افزود: بعد از طی مراحل اداری توانستیم این سیستم را به یک تعاونی تبدیل کنیم که قرار است پذیره نویسی این تعاونی در سال ۹۹ انجام شود و مراحل اداری آن در اتاق تعاون ایران در حال پیگیری است.
استاد رضایی بیان کرد: تا زمانی که یک سیستم نظارتی فروش نداشته باشیم عملا تولیدات و دانش فنی ایجاد شده نتیجه نمیدهد.
رئیس کمیسیون زنان اتاق تعاون ایران گفت: در سیل سال گذشته خسارت زیادی به کارگاههای تولیدی و صنایع دستی در روستاها وارد شده است، امسال نیز با شیوع کرونا عملا کارگاههای تولیدی تعطیل شده است و ما سعی کردیم فروش محصولات صنایع دستی را به صورت اینترنتی انجام دهیم.
استادرضایی بیان کرد: همچنین تلاش کردیم با تغییر خط تولید کارگاههایی که در حوزه پوشاک، صنایع دستی و آموزشهای پزشکی فعالیت داشتند تولیدات آنها را به سمت تولید ماسک، گان و محصولات بهداشتی ببریم. در حال حاضر تنها در سه مرکز در استان تهران ۷۵۰ هزار تا یک میلیون ماسک و گان مطابق استانداردهای وزارت بهداشت تولید شده است و کارگاههای تولید صنایع دستی در استانهای گلستان، کرمانشاه، کرمان، یزد و زنجان و اراک به خط تولید لوازم بهداشتی مبارزه به کرونا پیوسته اند.
وی گفت: برای کاهش میزان خسارت به کارگاههای صنایع دستی، کارگروه گذر از بحران تشکیل شده است که این کارگروه تمام مکاتبات، مذاکرات و مشکلات و دستورالعملها را بررسی میکند که نتیجه کار هم به فراکسیون صنایع دستی، فرش و گردشگری مجلس و دفتر معاونت ریاست جمهوری اعلام میشود.
رئیس کمیسیون زنان اتاق تعاون ایران تصریح کرد: با توجه به خسارت بسیاری زیادی که با شیوع کرونا به بخش صنایع دستی در قالب سرمایهها و تولیدات بلوکه شده و حذف نمایشگاهها و فروشگاههای فروش کالا وارد شده است به دنبال این هستیم که از مصولات دولت حداقلهایی را برای کاهش خسارت در بخش صنایع دستی اختصاص دهیم.
استاد رضایی ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر در حوزه بیمه و تامین اجتماعی افرادی که در بخش صنایع دستی و گردشگری فعالیت دارند با مشکل مواجه هستیم. از مهرماه ۹۳ درگیری بیمه این بخش هستیم و بابیمههای تفکیک شده و خرد این بخش را سرپا نگه داشته ایم که به هیچ وجه کافی نیست.
وی گفت: هیچ صندوق حمایتی یا اعتبار مشخصی وجود ندارد که بتوانیم به صورت اضطراری به واحدهای تولیدی صنایع دستی تزریق کنیم و متاسفانه از تمهدیدات ستاد ملی کرونا هم نمیتوانیم به سهم مشخصی دست پیدا کنیم تا در مرحله اول بتوانیم کمی از خسارت کارگاههای تولیدی را کاهش دهیم.
رئیس کمیسیون زنان اتاق تعاون ایران بیان کرد: عوارض خسارتی که کرونا به بخش صنایع دستی وارد کرده است تا ۳ سال آینده نشان میدهد به همین دلیل لازم است ما خودمان را با شرایط تطبیق دهیم.
استاد رضایی گفت: راه اندازی سایتهای فروش کالا در دستور کار قرار دارد، اما به کمکها دولتی و بخش خصوصی برای کاهش خسارتها نیاز داریم.
به عنوان مثال تامین اجتماعی زیر بار بیمه فعالان بخش صنایع دستی و گردشگری نمیرود و از مهر ماه ۹۳ تا امروز علی رغم تلاشهای بسیار تنها توانسته ایم به صورت محدود از بیمه روستایی و عشایری استفاده کنیم.
وی تاکید کرد: حوزه صنایع دستی به دلیل اینکه برای دریافت مجوزها موانع زیادی دارد کمترین استفاده را از وامهای اشتغال عشایر و روستایی داشته است.
رئیس کمیسیون زنان اتاق تعاون ایران تصریح کرد: در شرایط موجود دولت، شهرداری ها، بنیاد مستضعفان مبالغی را کمک به تولید کنندگان در نظر گرفته است، اما هیچ کمکی به فعالان بخش صنایع دستی اختصاص پیدا نکرده است.
استا رضایی با بیان اینکه دولت باید به سمت حمایت از بخش تولیدات خرد برود، گفت: در حال حاضر قیمت نفت کاهش پیدا کرده است و دولت باید به فکر این باشد که بودجه کشور را از بخشهایی به غیر از فروش نفت تامین کند.
وی گفت: درآمد حوزه گردشگری، صنایع دستی و بوم گردی با شیوع کرونا به صفر رسیده است ولازم است در مصوبات ستاد ملی کرونا بودجه به این بخش اختصاص پیدا کند.
رئیس کمیسیون زنان اتاق تعاون ایران در رابطه با اقساط وامهای کارگاههای تولیدات صنایع دستی و گردشگری گفت: متاسفانه با وجود ابلاغ بانک مرکزی مبنی بر عدم دریافت اقساط، اما اقساط از افراد دریافت میشود و طبق آمار اعلام شده از سوی اتحادیههای حتی اقساط اوراق بهادار داخلی مراکز در تعطیلات از حسابها کسر شده است.