بیکاری کارگران رستورانها/ کارگران اصناف بیشترین آسیب را از کرونا میبینند
رئیس اتحادیه دارندگان رستوران و سلفسرویس از تعدیل ۱۱۰۰ کارگر از دو رستوران تهران خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران شاغل در رستورانها، قهوهخانهها و سفرهخانههای سنتی و کافهها در پی شیوع کرونا در معرض آسیب هستند.
اغلب کارگران شاغل در واحدهای صنفی خوراک، به صورت روزمزد کار میکنند که در پی شیوع کرونا تعدیل شدهاند یا نزدیک به دو ماه است که دستمزدی دریافت نکردهاند.
در پی شیوع کرونا، کسب و کار رستورانها، قهوهخانهها، سفرهخانههای سنتی و کافهها با تعطیلی و افت درآمد مواجه شده است.
محسن نظری (رئیس اتحادیه قهوهخانهداران و سفرهخانههای سنتی) به یکی از رسانهها گفت: واحدهای صنفی ما ۱۰۰ درصد تعطیل شدهاند. اصلا مشتری ندارند.
وی افزود: ما ۵ هزار واحد صنفی داریم. ضربهای که از این ویروس میبینیم، هزینه سرسامآوری است که اصلا نمیتوانیم آن را محاسبه کنیم.
کارگران شاغل در رستورانها نیز اغلب به صورت روزمزد اشتغال دارند و به علت نبود نظارت و بازرسی کار در محیطهای رستورانها، تعداد زیادی از آنها بدون بیمه و در شرایط بسیار سختی کار میکنند.
کارگران رستورانها در دیگر ایام سال نیز امنیت شغلی کافی ندارند، با اینحال کرونا نیز یکی از دلایل تعدیل گسترده در بین کارگران رستورانها بوده است؛ چنانکه حتی رستورانداران بزرگ نیز تعداد زیادی از نیروی کار خود را تعدیل کردهاند.
علی اصغر میرابراهیمی (رئیس اتحادیه دارندگان رستوران و سلفسرویس) با بیان اینکه برای حمایت از اصناف آسیبدیده از شیوع ویروس کرونا فعلاً اقدام خاصی انجام نشده است، گفت: به دلیل عدم توانایی در پرداخت دستمزد و حقوق برخی از رستورانها ازجمله دو رستوران معروف تهران اکثریت کارگران خود را تعدیل کردهاند.
وی افزود: این دو رستوران معروف در تهران که هر کدام با تعداد شعب متعدد در تهران و بیش از ۷۰۰ تا ۸۰۰ کارگر کار میکردند، به علت تعطیلی دو ماهه و شرایط نامعلوم به ترتیب هر کدام بیش از ۶۰۰ و ۵۰۰ و به عبارتی در مجموع بیش از ۱۱۰۰ کارگر خود را تعدیل کردهاند و در حال حاضر با حداقل نیرو در حال فعالیت هستند.
میرابراهیمی افزود: حتی این برندهای معروف هم تنها امکان عرضه غذای بیرونبر را دارند، ضمن اینکه از فروش خود نیز اصلاً رضایت ندارند.
این درحالی است که کارگران رستورانها اغلب بیمه نیستند و در معرض حوادث کار قرار دارند.