در گفتوگو با ایلنا مطرح شد؛
گندمکاران و عشایر کوتاه کوچ، قربانی بارش ۱۴۰ میلیمتری/ دلیل سیل جنوب کرمان نبود زیرساختهای لازم است
درحالیکه بارندگیهای سیلآسای روزهای اول امسال به کشاورزان و عشایر کوتاه کوچ جنوب کرمان به شدت آسیب وارد کرده است، ساکنان این مناطق نگران جاری شدن مجدد سیل هستند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در شرایطی که شیوع بیماری کرونا زندگی روزمره را در شهرهای مختلف ایران مختل کرده، در روزهای اول سال جدید ساکنان برخی مناطق کشور ازجمله جنوب کرمان با سیل دست به گریبان شدند. سیل ابتدای امسال به چند شهر و چندین روستای کرمان ازجمله جیرفت، قلعه گنج، کهنوج، فاریاب و ... خسارت وارد کرده است. برآوردهای اولیه نشان میدهد سیل به ۴۰ درصد گندمزارهای جنوب کرمان خسارت زده است.
قاسم سالاری (رئیس نظام صنفی کشاورزی استان کرمان) در گفتگو با ایلنا عنوان کرد: به دلیل نبود زیرساختهای مناسب و همچنین پیشبینی نادرست شاهد این بودیم که کشاورزانی که سال گذشته نیز گرفتار سیل شده بودند، بار دیگر در دام سیل افتادند و خسارتهای هنگفتی را متحمل شدند.
او توضیح داد: پیشبینی شده بود ۷۰ تا ۸۰ میلیمتر باران میبارد، اما در یک شبانهروز ۱۴۰ میلیمتر باران در مناطق حنوبی کرمان ازجمله قلعه گنج بارید و کشاورزان و عشایر کوتاه کوچ را دچار مشکل کرد.
رئیس نظام صنفی کشاورزی استان کرمان با بیان اینکه سیل بیش از همه به گندمزارها خسارت وارد کرده و همچنین منجر به تلف شدن بیش از سه هزار راس دام عشایر کوتاه کوچ شده است، گفت: جنوب کرمان منطقهای محروم است و ساکنان آن هنوز کپرنشین هستند. توجه لازم به این منطقه نشده و زیرساختهای آن به شدت دچار مشکل است. اگر سیل نه برای یکبار که مدام در این منطقه جاری میشود به دلیل این است که زهکشی مناسب و همچنین سدسازی اصولی صورت نگرفته است. سیل اخیر به دلیل عدم مقاومت بندهای خاکی این منطقه جاری شد.
او تاکید کرد: باید فکری برای ساکنان این منطقه کرد. در حالی سیل اخیر خسارت هنگفتی به بار آورده که مردم در جنوب کرمان نگران تکرار سیل و تخریبهای بیشتر هستند.