خبرگزاری کار ایران

فرماندار اسفراین در گفت‌وگو با ایلنا:

با برخی از دلالان برخورد شده اما حوادث در معدن آلبلاغ ادامه دارد/ کارگران سنگ معدن را کیلویی ۲ تا ۳ هزار تومان می‌فروشند

با برخی از دلالان برخورد شده اما حوادث در معدن آلبلاغ ادامه دارد/ کارگران سنگ معدن را کیلویی ۲ تا ۳ هزار تومان می‌فروشند
کد خبر : ۸۴۹۰۰۵

فرماندار اسفراین گفت: تا زمانی که تیم حفاظتی در اطراف معدن آلبلاغ استقرار پیدا کند بنا شده که نیروی انتظامی و نیروهای منابع طبیعی اسفراین راه‌های ورودی راکنترل کنند و اگر برداشت یا حمل غیرمجازی رخ داد، از سوی نیروی انتظامی برخورد صورت بگیرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، طاهر رستمی (فرماندار اسفراین) با اشاره به اینکه مسائل معدن آلبلاغ اسفراین به علت غیرمجاز بودن و حوادث کار متعددی که در آن رخ داده از سوی شورای تامین اسفراین پیگیری می‌شود، اظهار داشت: نمی‌توان حادثه‌ای که اتفاق افتاده را حادثه کار نامید؛ چراکه این معدن غیرمجاز بوده و ثبت نشده است. قرار بود که ایمیدرو برای مطالعه و اکتشاف معدن حضور پیدا کرده و قراردادی را با یکی از شرکت‌های حفاظتی منعقد کنند. در طی این مدت نیز ایمیدرو باید نیروهایش را در منطقه اسقرار دهد و بحث محافظت از منطقه را نیز به عهده بگیرند. البته این قرار هنوز اجرایی نشده است.

او ادامه داد: تا آن زمان که تیم حفاظتی استقرار پیدا کند، بنا شده که نیروی انتظامی و نیروهای منابع طبیعی اسفراین راه‌های ورودی راکنترل کنند و اگر برداشت یا حمل غیرمجازی رخ داد، از سوی نیروی انتظامی برخورد صورت بگیرد.

فرماندار اسفراین بیان کرد: در ابتدای سال نزدیک به ۷۰۰ نفر در این معدن مشغول به کار بودند که با کنترل‌های انجام شده اکنون به ۱۰ تا ۱۵ نفر رسیده است که نشان می‌دهد سازمان محیط زیست و نیروی انتظامی موضوع را کنترل کرده است.

وی افزود: با توجه به اینکه الان فصل سرما است و استقرار نیروهای محیط زیست و منابع طبیعی در ارتفاعات کوهستان دچار مشکل شده است، نظارت‌ها هم سخت‌تر می‌شود. البته درست‌تر این بود که تا الان مصوبات شورای تامین را رعایت می‌کردند و در ارتفاعات جان‌پناه برای ماموران منابع طبیعی زده می‌شد. لازم به ذکر است که معدن آلبلاغ در منطقه حفاظت شده واقع است.

رستمی تاکید کرد: متاسفانه ساخت جان‌ پناه عملیاتی نشده و استقرار نیروها در آنجا مشکلاتی دارد. الان نیز تعداد نفرات زیادی در معدن مشغول به کار نیستند اما بالاخره تعدادی داخل تونل‌ها در حال فعالیت هستند و ما هنوز با ریزش تونل‌ها مواجه هستیم که موجب مرگ کارگران می‌شود. ما مسدودسازی تونل‌ها را در دست کار قرار دادیم که طی هفته‌های آینده در وزارت صمت حضور پیدا می‌کنیم.

وی افزود: بیکاران و کارگران فصلی عمدتاً در این معدن حضور دارند. البته شهرستان ما جزو شهرستان‌های صنعتی است و این طور نیست که فضای اشتغال فراهم نباشد. ما دو صنعت بزرگ لوله‌گستر و فولاد را داریم و دو صنعت بخش خصوصی‌نیز در حال فعالیت هستند که آذین فورج و فولاد آلیاژی کیمیای صبای اسفراین است. این صنایع در بخش خصوصی برای ۶۰۰ نفر و در بخش دولتی برای هزار نفر کار ایجاد کرده است.

فرماندار اسفراین گفت: کسانی که برداشت از این معدن را انجام می‌دهند، سود خاصی ندارند. آنها از ارتفاعات سنگ سرب و روی را برداشت می‌کنند و از ارتفاعات به سختی پایین می‌آورند و گاهی تا کیلویی ۲ تا ۳ هزار تومان و در بیشترین حالت به ۵ تا ۶ هزار تومان می‌فروشند. گرچه الان افراد کمتری به این کار مشغول هستند اما خطر خیلی زیاد است.

او ادامه داد: با برخی از دلالان برخورد و ماشین‌آلاتشان را توقیف کردیم. همین امر باعث شد که میزان برداشت‌های غیرمجاز کاهش یابد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز