ربیعی:
متاسفانه در بسیاری از موارد گرانفروشی داریم/ اختصاص بیش از ۱۰ میلیارد دلار برای کالاهای اساسی
سخنگوی دولت گفت: پاسخگوی شبهات درباره آمار و ارقام سهمیهبندی بنزین هستیم.
به گزارش ایلنا، «علی ربیعی» امروز در جمع خبرنگاران گفت: اگر روی این اعداد و ارقام کسانی که ادعا میکنند نکته یا تشکیکی دارند، حاضر هستم بار دیگر مطالبشان را اعلام کنند و ما پاسخگو هستیم و البته در عمل باید با توجه به رفتار مصرفکنندگان در چند ماه آینده صحتسنجی کنیم.
سخنگوی دولت اظهارداشت: فرض ما این است که حدود ۶۰ میلیون لیتر بنزین سهمیهای داریم که میشود؛ سالانه ۲۱ میلیارد لیتر. علاوه بر این ۳۰ میلیون لیتر بنزین آزاد داریم که سالانه حدود ۱۰ میلیارد لیتر میشود.
ربیعی ادامه داد: ۲۱ میلیارد لیتر ضرب در ۵۰۰ تومان می شود ۱۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان. ۱۰ میلیارد لیتر ضرب در ۲ هزار تومان میشود ۲۰ هزار میلیارد تومان که روی هم رفته ۳۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان خواهد بود.
وی گفت: کسانی که این مطالب را بیان می کنند، یا آگاهانه خطا میکنند یا توجه ندارند و عدد ۵۰۰ تومان و هزار تومانی که قبلاً میفروختیم را از آن کسر نمیکنند در حالی که قبلاً هزار تومان بودجهاش در جای دیگر پیشبینی شده و یارانه اول از همان محل پرداخت میشود.
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهوری با بیان اینکه باید فاصله ۵۰۰ تومان و ۲ هزار تومان را محاسبه کنیم، گفت: اقتصاددانی ندیدم که این اظهارنظر را بکند بیشتر سیاسیها اظهار نظر کرده و این شبهه را اعلام کردند که فکر میکنم اشتباهشان از این است که کل را در ۳ هزار تومان ضرب میکند در حالی که این عدد و رقم کاملا مشخص است.
ربیعی خاطرنشان کرد: عددی که از صرفهجویی حاصل می شود، شاید شوک اولیه است که ۲۰ هزار لیتر در روز صرفهجویی شده است. فکر میکنم بنزین مصرفی بالایی دارد و باید برگردد تا مشخص شود که بخش اعظم آن را ناچار هستیم ذخیره سازی کنیم بعد از چند ماه ببینیم میزان صرفهجویی برای صادرات آن به چه عددی خواهد رسید
ربیعی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص افزایش قیمت برخی اقلام گفت: برای اینکه سال آینده بتوانیم بر روی کالاهای اساسی کنترل قیمت داشته باشیم ۱۰.۳ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی برای کالاهایی مانند دارو، نهادههای کشاورزی، کاغذ روزنامه، لاستیک اختصاص دادیم. تجاربی که در سال ۹۸ و ۹۷ داشتیم به ما کمک میکند این ارز با فاصله نسبت به ارز آزاد قطعاً به هدف بنشیند و عمدتاً شرکتهای دولتی عهدهدار این وضع شوند. این موضوعی بود که امروز مورد بحث قرار گرفت و روز یکشنبه هفته آینده صبح و بعد از ظهر بحث بودجه داریم و این پیشنهاد به تصویب هیئت وزیران هم خواهد رسید.
سخنگوی دولت در عین حال گفت: ما در لوازم خانگی ۱۱ تا ۱۳ درصد افزایش تولید داشتیم. در جاهای دیگر لوازم خانگی افزایش قیمت نداشتیم متاسفانه در بسیاری از موارد گرانفروشی داریم. ضمن اینکه درباره کالاهای دولتی هم تصمیم گرفتیم افزایش پیدا نکند. البته بخشی از اینها ناشی از سوءاستفاده و گرانفروشی است که از رسانهها میخواهیم درباره سامانه ۱۲۴ اطلاعرسانی کنند.
وی افزود: در مورد حمل و نقل هم در مورد تاکسیهای اینترنتی و آژانسها تصمیم گیری شد. در حمل و نقل خصوصی و حمل و نقل کالای هم کشاورزی متاسفانه افزایش قیمت داشتیم که تصمیم گرفته شد سهمیه ویژه برای وانتبارهای حمل کالا در نظر گرفته شود.