خبرگزاری کار ایران

در بیست و هفتمین نشست علمی دوشنبه های فرهنگی و اجتماعی مطرح شد:

ضرورت تاسیس بنیاد نخبگان جامعه کار و تولید

ضرورت تاسیس بنیاد نخبگان جامعه کار و تولید
کد خبر : ۸۲۸۴۰۹

بیست و هفتمین نشست علمی «دوشنبه های فرهنگی و اجتماعی» با عنوان «آسیب شناسی جایگاه نخبگان در ایران» با حضور معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی برگزار شد.

به گزارش ایلنا، ابراهیم صادقی‌فر در این نشست با اشاره به اینکه «موتور محرک توسعه در هر کشوری نخبگان هستند و توسعه یافتگی ارتباط مستقیمی با میزان توجه به امنیت و منزلت نخبگان دارد» تاکید کرد: باید بررسی کنیم که چه رفتاری می‌تواند به تقویت زیرساخت‌های نخبگی در جامعه منجر شود. قاعدتا ترویج روحیه مشارکت‌جویی و اعتماد خواهی می‌تواند ظرفیت بروز نخبگی را در جامعه افزایش دهد. 

او افزود: تا هنگامی که فرهنگ پرورش نخبگی و انتقادپذیری در جامعه تقویت نشود،  نمی‌توان انتظار رشد و گسترش نخبگی را داشت.

معاون وزیر کار ادامه داد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان‌های تابعه آن هر سال با برگزاری جشنواره‌های گوناگون در زمینه‌های مختلف، به شناسایی نخبگان این عرصه می‌پردازند. کارگران و کارآفرینان نمونه، تعاونگران برتر و مهارت آموزان خلاق، طی برگزاری این جشنواره‌ها شناسایی می‌شوند و حتی معلولان و ورزشکاران جامعه کار و تولید نیز در عرصه های بین المللی توانایی‌ها و تفاوت‌های خود را نشان می‌دهند. براین مبنا توجه به ضرورت تاسیس «بنیاد نخبگان جامعه کار و تولید» یک هدف ملی است که می‌تواند نیازهای گوناگون این نخبگان را برطرف کرده و الگوسازی در کشور را تسهیل نماید.

میلاد رضایی، کارشناس مسائل اجتماعی و دکترای جامعه شناسی سیاسی نیز به عنوان سخنران این نشست علمی ابتدا با تعریف نخبه و ابعاد آن گفت: نخبه، کسی است که یک قدم از افراد جامعه جلوتر باشد و سیستم چرخش نخبگان، می تواند نظام حاکمیت را به گردش درآورد.

او با اشاره به نظریه های مختلف در باره نخبگان، اظهار داشت: در حوزه رصد نیازمندی‌های مجموعه نخبگان، باید به تاسیس بانک نخبگان توجه شود و دراین حوزه، آسیب‌های گوناگونی وجود دارد که ابتدایی‌ترین آنها فقدان شناخت درست درباره احتیاجات علمی، اداری و ساختاری این قشر است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز