در نشست توسعه فرهنگ بهرهوری مطرح شد:
صداوسیما باید رفتارهای مدنی درست را به شهروندان آموزش دهد
حمید کلانتری (مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی) در نشست «توسعه فرهنگ بهرهوری» که با حضور ابراهیم صادقیفر (معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت کار) برگزار شد، به بحث و گفتگو با کارشناسان و مدیران پرداخت.
به گزارش ایلنا، حمید کلانتری (مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی) در نشستی با موضوع «توسعه فرهنگ بهرهوری»، ابتدا به توضیح مفهوم بهرهوری پرداخت و اظهار داشت: بهرهوری یعنی «کارخوب را خوب انجام دهیم»، یعنی ترکیب کارآیی و اثر بخشی. بهره وری در جریان زندگی نیز کاربرد دارد: آیا زندگی ما اثر بخش هست یا نه؟ امروزه در کنار اصطلاح «طول عمر»، از واژه «عرض عمر» نیز استفاده می شود. این موضوع بدان معناست که در مسیر و طول زندگی، کیفیت زندگی و اثربخشی و بهرهوری ما چقدر بوده است. انسانها در «طول عمر» تقریباً مشترکند اما در «عرض عمر» تفاوتهای بسیاری دارند. عرض عمر یعنی مدتی که از خداوند عمر گرفتهام، چقدر توانستهام در جامعه مفید باشم. هرقدر دامنه تاثیرگذاری یک فرد وسیعتر باشد، بهرهوری او بیشتر است.
مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در توضیح بهرهوری به آیه دوم از سوره مبارکه مُلک اشاره کرد و گفت: خداوند میفرماید: (الَّذِی خَلَقَ الْمَوْتَ وَالْحَیَاةَ لِیَبْلُوَکُمْ أَیُّکُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا وَهُوَ الْعَزِیزُ الْغَفُورُ) این آیه تاکید دارد که خدا، مرگ و زندگی را آفرید برای اینکه بیازماید کدام فرد، بهترین و زیباترین زندگی را دارد، چه کسی عرض عمرش وسیعتر است و به دیگران، نفع بیشتری میرساند.
وی از دوعامل مهم سرمایهگذاری و بهرهوری به عنوان عوامل توسعه ملی یاد کرد و گفت: وابستگی به اقتصاد نفتی، گسترش مشاغل کاذب و سرگردانی نقدینگی از جمله چالشهای بهرهوری در ایران به شمار میآیند.
مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: بهرهوری در ژاپن و کره جنوبی به ترتیب 52 و 60 درصد است اما سهم بهرهوریمان در تولید ناخالص ملی بین 12 تا 15 درصد است.
وی درباره نقش رسانهها در خصوص بهرهوری گفت: در کشور ما برخی از برنامههای صداوسیما ضدبهرهوری است. از این رو صداوسیما باید رفتارهای مدنی درست را به شهروندان آموزش دهد.
شایان ذکر است در ادامه این جلسه که با حضور ابراهیم صادقی فر، معاون فرهنگی و اجتماعی برگزار شد، حاضران به طرح دیدگاهها و سوالات خود پرداختند.