خبرگزاری کار ایران

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور مطرح کرد:

دسترسی مردم به لیست حقوق کارکنان دستگاه‌های اجرایی منوط به اجازه دولت است/ صداوسیما برای معافیت برخی کارمندانش از قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان اجازه گرفته/ دستگاه‌های اجرایی متخلف را تنها به نهادهای نظارتی معرفی می‌کنیم

دسترسی مردم به لیست حقوق کارکنان دستگاه‌های اجرایی منوط به اجازه دولت است/ صداوسیما برای معافیت برخی کارمندانش از قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان اجازه گرفته/ دستگاه‌های اجرایی متخلف را تنها به نهادهای نظارتی معرفی می‌کنیم
کد خبر : ۷۹۹۵۱۶

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور و معاون رئیس‌جمهور گفت: درباره صلاحیت استخدامی رئیس پیشین صندوق بازنشستگی کشوری (میعاد صالحی) نظر قطعی و نهایی خود را اعلام نکردیم و در ابتدای کار هم استعلامی از سازمان اداری و استخدامی کشور صورت نگرفت.

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمشید انصاری در نشست ویژه بررسی برنامه‌های جشنواره شهید رجایی که در آن از دستگاه‌های برتر در حوزه خدمات‌دهی به مراجعان تقدیر می‌شود، گفت: از دوم تا هشتم شهریور به مناسبت هفته دوم مراسم‌هایی را برگزار می‌کنیم که یک روز آن ویژه جشنواره شهید رجایی است.

وی افزود: با برگزاری جشنواره شهید رجایی، مردم در جریان فعالیت‌ها و دستاوردهای دستگاه‌های اجرایی قرار می‌گیرند. ضمن اینکه این پیام را می‌رسانیم که دولت بر فعالیت دستگاه‌ها نظارت می‌کند. دستگاه‌های دولتی هم مجاب می‌شوند که گزارش یک ساله فعالیت‌های خود را ارائه کنند.

وی با بیان اینکه از فعالیت‌های دستگاه‌های اجرایی ارزیابی علمی صورت می‌گیرد، گفت: این ارزیابی از این جهت جائز اهمیت است که دستگاه‌ها بر اساس اهداف پیش‌بینی شده برای آنها حرکت می‌کنند. بر این اساس ما در دو محور شاخص‌های عمومی و شاخص‌های اقتصادی عملکرد دستگاه‌ها را ارزیابی می‌کنیم. در شاخص‌های عمومی آیتم‌های برنامه اصلاح نظام اداری را مد نظر قرار می‌دهیم. این برنامه‌ها ۱۰گانه هستند و دستگاه‌ها در هر یک از این ۱۰گانه‌ها مورد سنجش قرار می‌گیرند. در شاخص‌های اقتصادی هم دستگاه‌های اجرایی به تفکیک نوع فعالیت خود (تولیدی، خدماتی و...) مورد ارزیابی قرار می‌گیرند و شاخص‌های اقتصادی در سنجش عملکرد آنها لحاظ می‌شود.

انصاری با بیان اینکه افزایش اعتماد عمومی، شفافیت و سلامت عمومی و توسعه بسترهای دولت الکترونیک جزو جهت‌های اصلی بررسی عملکرد دستگاه‌های اجرایی است، گفت: ستاد جشنواره شهید رجایی با در نظر گرفتن این جهت‌ها به دستگاه‌ها امتیاز می‌دهد و از آنها تقدیر می‌کند.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با تاکید بر اینکه طبق مصوبه پایان سال گذشته شورای عالی اداری یکی از مهمترین مباحث ارزیابی رعایت حقوق شهروندی در نظام اداری است، گفت: از لحاظ اجرای حقوق شهروندی و توجه دستگاه‌های اجرایی به آن در سال ۹۶، در سطح ملی ۴۷ درصد اهداف دولت محقق شد اما در سال جاری ۹/۵۲ درصد از اهداف ما محقق شد. در سطح استانی در سال ۹۶، ۱۸ درصد اهداف و در همین سطح در سال ۹۷، ۵۷/۵۴ درصد از اهداف مربوط به حقوق شهروندی در نظام اداری محقق شد.

انصاری گفت: سال گذشته در سه استان قزوین، سمنان و خراسان جنوبی بیشترین رضایتمندی در این زمینه وجود داشت. ما به منظور تعیین رضایتمندی مردم از مراجعان به دستگاه‌های اجرایی پس از اتمام کارشان هفت پرسش را مطرح کردیم. دستگاه‌هایی مورد ارزیابی قرار گرفتند که مردم با آن بیشترین ارتباط‌ها را دارند؛ مانند شرکت آب و فاضلاب، شرکت‌‌های توزیع برق و غیره. در مجموع ۲۳ دستگاه مورد ارزیابی قرار گرفتند که ۶۹ درصد رضایت از خدمات آنها وجود داشت. سازمان ثبت احوال شرکت‌های گاز استانی و شرکت‌های توزیع برق استانی در صدر رضایتمندی مردم وجود دارند.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با بیان اینکه در انتهای سال ۹۷ عملکرد دستگاه‌های اجرایی را مورد بررسی قرار دادیم، گفت: پس از بررسی گزارش دستگاه‌های اجرایی در جشنواره شهید رجایی نتایج آن را اعلام می‌کنیم. ارزیابی دبیرخانه جشنواره شهید رجایی بر اساس شاخص‌های مهم و روشنی انجام می‌شود. این که اعلام می‌شود یک دستگاه برتری دارد به این معنا نیست که این دستگاه در تمام حوزه‌ها از سایرین برتر است بلکه بر اساس معدل نمراتی که دستگاه‌ها در هر یک از شاخص‌ها کسب کرده‌اند، آنها را به عنوان دستگاه برتر اعلام می‌کنیم.

انصاری در پاسخ به این پرسش که چرا تبعیض در پرداخت حقوق و دستمزد در دستگاه‌های اجرایی به گونه‌ای است که عده‌ای ترجیح می‌دهند به جای استخدام در یک دستگاه مشخص در دستگاه‌هایی دیگر به کار گرفته شوند، گفت: اینگونه نیست که هر کس خودش تصمیم بگیرد که در چه دستگاهی استخدام شود بلکه افراد از دستگاهی برای به کارگیری در دستگاهی دیگر مامور می‌شوند. برای نمونه فردی از آموزش و پرورش به وزارت کشور ماموریت می‌گیرد تا به عنوان فرماندار برای مدتی منصوب شود. پس از آنکه ماموریت وی به اتمام رسید، بار دیگر به وزارت آموزش و پرورش برمی‌گردد.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با بیان اینکه ماده ۱۱۷ قانون مدیریت خدمات کشوری پرداختی‌های برخی دستگاه‌ها را از شمول این ماده خارج کرده، گفت: برای نمونه کارکنان وزارت اطلاعات، دیوان محاسبات و چند دستگاه دیگر از شمول ماده ۱۱۷ این قانون خارج شدند؛ آن هم به درخواست خود این دستگاه‌ها و تاییدی که ما برای آنها صادر کردیم. شهرداری‌ها هم به درخواست خود از شمول ماده ۱۱۷ خارج شدند. در مورد کارکنان دانشگاه‌ها هم وضع به همین ترتیب است و هیات امنای دانشگاه‌ها در مورد میزان حقوق دستمزد آنها تصمیم‌گیری می‌کنند.

وی با بیان اینکه مهمترین دلیل در تفاوت میان پرداختی‌های دستگاه‌ها به کارکنان خود که دسترسی آنها به منابع مالی که سازمان برنامه و بودجه آنها را مصوب می‌کند برمی‌گردد، گفت: برخی از دستگاه‌ها تحت عنوان «رفاهی کارکنان» خود حقوق‌های بالاتری را پرداخت می‌کند. ماده ۲۹ قانون برنامه ششم توسعه تاکید کرده که دولت باید تفاوت در پرداختی‌ کارکنان دستگاه‌ها را به ۲۰ درصد برسانند.

انصاری تاکید کرد: شرایط بودجه‌ای کشور با توجه به محدودیت‌هایی که در عرصه اقتصادی وجود دارد مناسب نیست. از این رو نمی‌توان منابع کافی در اختیار تمام دستگاه‌ها گذاشت تا بر مبنای آن بتوانند حقوق پرسنل خود را افزایش دهند و مواردی مانند رفاهی کارکنان را لحاظ کننند.

وی در ادامه با اشاره به ایجاد سامانه حقوق و مزایا برای ثبت حقوق‌های کارکنان دستگاه‌های اجرایی گفت: سازمان اداری و استخدامی کشور مسئول وارد کردن حقوق و مزایای کارکنان دستگاه‌های اجرایی در این سامانه نیست. دستگاه‌ها خود باید رأساً در این مورد اقدام کنند. برای نمونه قوه قضاییه اقدامی را انجام نداده است بنابراین سازمان اداری و استخدامی مسئول وارد کردن حقوق و مزایای کارکنان قوه قضاییه در این سامانه نیست.

انصاری افزود: دولت تنها مکلف به ایجاد سامانه حقوق و مزایا بود که وظیفه خود را به انجام رسانده است اما به هر حال دستگاه‌های اجرایی بر اساس قوه مکلف هستند اطلاعات پرداختی خود را در سازمانه وارد کنند.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا مردم عادی اجازه دسترسی به لیست حقوق و دستمزد کارکنان دستگاه‌های اجرایی را ندارند، گفت: از همان ابتدا که این دسترسی برای عموم داده نشده است. اینکه چه زمانی چنین دسترسی داده شود به دولت مرتبط است.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در ادامه با بیان اینکه تعدادی از دستگاه‌های اجرایی اصلا حقوق و دستمزد کارکنان خود را در این سامانه وارد نکرده‌اند، گفت: تعدادی از دستگاه‌ها این کار را انجام دادند و تعدادی دیگر هم به صورت ناقض لیست را وارد کردند. برای نمونه؛ یک دستگاه از ۱۲ ماه سال تنها ۸ ماه را وارد سامانه کرده است و دستگاهی هم از چهار ماه ابتدای سال ۹۸ تنها لیست حقوق دو ماه را ثبت کرده است.

انصاری افزود: دستگاه‌هایی که اطلاعات لازم را درج و تکمیل نکردند حداکثر تا پایان شهریور ماه فرصت دارند که برای این کار اقدام کنند. ما به تمام دستگاه‌ها اعلام کردیم که بر اساس مصوبه دولت باید لیست‌ حقوق و دستمزد مجموعه خود را وارد نمایند اما تا به حال موسسه‌های زیر نظر مقام معظم رهبری مانند بنیادها و نهادهای تابعه آنها چنین اقدامی را انجام ندادند.

وی با بیان اینکه ورود اطلاعات مربوط به حقوق و مزایای کارکنان دستگاه‌های اجرایی ابتدا به خزانه‌‌داری کل کشور گزارش می‌شود، گفت: سازمان اداری و استخدامی به جهت اینکه موازی‌کاری صورت نگیرد، اجازه داده تا خزانه‌داری کل کشور بر لیست حقوق و دستمزدها نظارت کند. ضمن اینکه ذی‌حسابان در وزارت اقتصاد و امور دارایی مسئول ورود اطلاعات به سامانه اصلی حقوق و مزایا هستند و دستگاه‌ها تنها می‌توانند اطلاعات خود را در سامانه ثبت کنند اما همان‌طور که گفتم تنها ذی‌حسابان حق ورود اطلاعات را به سامانه اصلی دارند. از آنجا که ذی‌حسابان در قضیه حقوق و دستمزدها ذی‌نفع نیستند، صلاحیت لازم را برای ورود اطلاعات به سامانه اصلی دارند.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور تاکید کرد: تمامی دستگاه‌ها باید تا شهریور ماه گزارش خود را در سامانه ثبت کنند. دستگاه‌هایی را که در این خصوص تخلف انجام دهند تنها به نهادهای وزارتی معرفی می‌کنیم.

انصاری در مورد پاسخ به این پرسش که چه ضرورتی دارد که برای جشنواره شهید رجایی ۶۰۰ میلیون تومان بودجه کنار گذاشته شود، گفت: سال گذشته تنها ۲۰۰ میلیون تومان برای جشنواره صرف کردیم که این به خاطر محدودیت‌های بودجه‌ای بود اما این ۶۰۰ میلیون تومان در ردیف بودجه ما برای جشنواره شهید رجایی درج شده است اما اینکه چه ضرورتی دارد که چنین جشنواره‌ای را برگزار کنیم به این برمی‌گردد که رضایت مردم هم از دستگاه‌های اجرایی مهم است.

وی در پاسخ به این پرسش که کف و سقف حقوق کارکنان دولت چه میزان است، گفت: در سال ۹۸ کف حقوق را یک میلیون و ۵۶۳ هزار تومان و سقف آن را تا هفت برابر تعیین کرده‌ایم. در خصوص پرداخت‌های غیرمستمر دستگاه‌های اجرایی تنها می‌توانند تا سه برابر حداکثر حقوق را به پرسنل خود پرداخت کنند اما تنها می‌توانند این کار را برای یک ماه انجام دهند و بیشتر از این مجاز نیستند.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: در سال ۹۷ در دستگاه‌های اجرایی هیچ تخلفی در زمینه پرداخت بالاتر از حداکثر حقوق گزارش نشده است.

انصاری در پاسخ به این پرسش که آیا نهادهای عمومی غیردولتی مانند سازمان تامین اجتماعی و شرکت‌های سرمایه‌گذاری مانند شستا باید گزارش حقوق پرسنل خود را در سامانه ثبت کنند، گفت: تعدادی از نهادهای عمومی غیردولتی نظیر سازمان تامین اجتماعی و شرکت سرمایه‌گذاری آن یعنی شستا به بودجه عمومی کشور متکی نیستند اما من به عنوان رئیس سازمان اداره استخدامی از رئیس جمهور در این مورد استعلام کردم و درخواست دادم که آنها هم لیست دستمزد پرسنل خود را ثبت کنند که رئیس جمهور موافقت کرده و ابلاغیه آن را صادر نمودند.

وی با اشاره به مصوبه شورای عالی حقوق و دستمزد در ۱۱ تیر ماه سال ۹۵ گفت: بر مبنای این مصوبه قرار شد که سقف دریافتی‌ها در دستگاه‌های اجرایی ۱۰ میلیون تومان باشد. در دولت چنین سقفی رعایت می‌شود. برای نمونه؛ خود من ۱۰ میلیون و ۵۳۰ هزار تومان حقوق می‌گیرم که در حکم حقوق و دستمزد بنده آمده است. همان‌طور که گفتم در مجموع دولت در سال ۹۷ مصوبات حقوق و دستمزد را در مورد کف و سقف رعایت کرده است.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در مورد تبدیل وضعیت استخدامی کارکنان دستگاه‌های اجرایی گفت: در قانون مدیریت خدمات کشوری چهار نوع استخدام در نظر گرفته شده است اما اشاره‌ای نشده که این استخدام‌ها به یکدیگر قابل تبدیل هستند. البته کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی طرح‌ها و پیشنهاداتی را بررسی کرده است که در صورت تصویب به قانون تبدیل می‌شود.

انصاری در مورد اینکه چرا قوه قضاییه وضعیت افرادی را که در آزمون استخدامی قوه قضاییه شرکت کردند و نتیجه گرفتند مشخص نمی‌کند، گفت: قوه قضاییه سال گذشته اعلام کرد که برای استخدام افراد نیازی به بودجه ندارد و خودش می‌تواند بدون اتکا به منابع عمومی حقوق و دستمزد افرادی را که در آزمون استخدامی این مجموعه پذیرفته شده‌اند را پرداخت کند اما حالا نظر خود را عوض کرده و درخواست کرده تا از بودجه عمومی کشور بهره‌مند شود. سازمان اداری و استخدامی کشور در این مورد تکلیف را مشخص کرده است و در سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده در صورتی که امکان دارد از سرجمع اعتبارات بودجه‌ای را برای حقوق و دستمزد افراد پذیرفته شده در آزمون استخدامی قوه قضاییه اختصاص دهد که در مجموع ۴۰۰۰ نفر مشمول استفاده از بودجه عمومی کشور می‌شوند.

مهندس انصاری در ادامه این نشست درخصوص میزان اجرایی‌شدن قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان، گفت: این قانون تقریباً به‌صورت کامل اجرا شد؛ صرفاً در برخی موارد خاص اجازه‌هایی را برای ادامه همکاری دریافت کردند و از شمول قانون مستثنی شدند، صداوسیما نیز حدود ۲۰۰ نفر را ترخیص کرد و برای تعداد کمی هم اجازه ادامه فعالیت گرفت.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با اشاره به تعداد بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری به نسبت تعداد افرادی که حق بیمه‌های آنها به این صندوق واریز می‌شود، گفت: صندوق بازنشستگی کشوری حدود یک میلیون و ۳۵۰ هزار بازنشسته دارد اما در مقابل تعداد بیمه‌پردازان آن پایین آمده که این به سیاست کشور در زمینه استخدام محدود در دستگاه‌های اجرایی برمی‌گردد.

انصاری در ادامه در پاسخ به اینکه آیا سازمان اداری و استخدامی کشور صلاحیت رئیس پیشین صندوق بازنشستگی کشوری را تایید کرده بود، گفت: ماده ۱۷ قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی مشخص کرده که چه افرادی صلاحیت استخدام را در سمت‌های مدیریتی در مجموعه‌های صندوق‌های بازنشستگی دارند. کسانی که می‌خواهند به عنوان مدیر استخدام شوند باید شرایط درج شده در قانون را داشته باشند و دستگاه‌ها هم باید این را از ما استعلام بگیرند اما در خصوص آقای میعاد صالحی از ابتدا استعلامی از ما صورت نگرفته بود و تازه در تیر ماه یعنی چند ماه بعد از استخدام ایشان نامه‌هایی به سازمان اداری و استخدامی کشور ارسال شد تا ما صلاحیت ایشان را تایید کنیم. در این مورد آقای میدری معاون رفاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به نامه نوشتند و درخواست استعلام دادند که ما در پاسخ به ایشان گفتیم که آقای صالحی سابقه کار دولتی را به میزانی که در ماده ۱۷ قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی آمده، ندارد اما به هر حال سوابق ایشان را جمع کردند و برای ما ارسال کردند تا ما آن را تایید کنیم اما ما هیچگاه نظر قطعی و نهایی خود را نگفتیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز