در گفتوگو با رییس اداره کل سرمایهگذاری و امور شرکتهای بانک ملی مطرح شد؛
تشریح وضعیت تولید و مطالبات کارگران گروه ملی فولاد و آب معدنی داماش
رییس اداره کل سرمایهگذاری و امور شرکتهای بانک ملی ایران ضمن تشریح وضعیت دو کارخانه گروه ملی فولاد ایران و آب معدنی داماش گیلان وضعیت مطالبات کارگران این دو کارخانه را تشریح کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، علیرضا شریفی (رییس اداره کل سرمایهگذاری و امور شرکتهای بانک ملی ایران) در پاسخ به این سوال که بانک ملی ایران چه برنامههایی برای شرکتهای زیرمجموعه خود دارد وچه زمانی قرار است دیگر کارگران مطالبات معوق نداشته باشند، گفت: بانک ملی ایران بر اساس قوانین بالادستی مانند قانون رفع موانع تولید (ماده ۱۶) موظف به کاهش سرمایهگذاریهای خود است به طوری که طی سالهای اخیر همواره رتبههای اول واگذاری شرکتها از آن بانک ملی ایران بوده است. لذا اولویت اول بانک ملی ایران بر اساس قانون، واگذاری شرکتها است. البته در صورت عدم استقبال مشتریان خرید از شرکتها و حمایتهای قانونی سایر نهادهای ذیرربط نظیر بانک مرکزی، وزارت امور اقتصادی و دارایی، حمایتهای مالی بانک جهت تامین سرمایه در گردش لازم شرکتها ادامه داشته است؛ به طوری که بانک ملی علیرغم همه محدودیتهای قانونی از بدو انتقال مالکیت شرکت گروه ملی فولاد به بانک؛ تاکنون بالغ بر ۶۰۰۰ میلیارد ریال صرفاً در قالب تامین مالی و حدود ۱۰۰۰ میلیارد ریال در قالب تسهیلات اعتباری به شرکت گروه ملی فولاد ایران پرداخت کرده است.
وی افزود: موضوع مطالبات معوق کارگران در گروه ملی فولاد نیز در کمترین حد خود قرار دارد؛ به طوری که در بعضی از شرکتهای کشور به دلیل مشکلات اقتصادی کارگران از ۳ تا ۷ ماه حقوق معوقه طلبکار هستند ولی حقوق معوقه کارگران فولاد به دو ماه هم نرسیده است و این موضوع بارها مورد تایید مقامات استانی قرار گرفته است.
او در پاسخ به این سوال که شرکت ملی فولاد ایران اکنون از نظر خطوط تولید و مطالبات کارگران در چه وضعیتی قرار دارد، گفت: در حال حاضر خطوط تولید میلگرد، کلاف، لوله بدون درز و تیرآهن شرکت فعال است البته فعالیت در ظرفیت بالایی صورت نمیگیرد و دلیل عمده آن محدودیتهای قانونی در اعطای تسهیلات سرمایه در گردش به شرکت به دلیل سهامداری بانک ملی ایران در شرکت بوده که با توجه به محدودیت اعطای تسهیلات به شرکتهای هم گروه و پر شدن سقف اعطای تسهیلات به شرکت (با توجه به تسهیلات اعطایی قبلی)، مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت (زیان انباشته) بوده که امکان اخذ تسهیلات را از شرکت سلب نموده است.
او افزود: در هر حال راهکارهایی به منظور خروج شرکت از شمول ماده ۱۴۱ پیشبینی شده و در حال عملیاتی شدن است که میتواند تا حدود بسیاری اعطای تسهیلات به شرکت توسط سایر بانکها را تسهیل کند. همچنین مطالبات سنوات بازنشستگان شرکت به مبلغ ۱۷۸ میلیارد ریال اخیراً پرداخت شد و کارگران شاغل نیز حقوق خردادماه خود را دریافت کردهاند و از این بابت شرکت در حال حاضر بدهکار نیست.
علیرضا شریفی همچنین در تشریح برنامههای بانک ملی برای بالا بردن مشارکت کارگران زیرمجموعه و شنیدن صدای آنها گفت: بانک ملی ایران و شرکتهای تحت مالکیت همواره تعاملات بسیار خوبی با کارکنان شرکتهای زیرمجموعه دارند. تعداد کارکنان و کارگران شرکتهای زیرمجموعه بانک بیش از ۴۰ هزار نفر است و فقدان مطالبات کارگران خبر خوبی برای همه بوده، درخصوص افزایش مشارکت کارگران واحدهای زیرمجموعه نیز قابل ذکر است که ۸/۴ درصد سهام شرکت گروه ملی فولاد ایران به کارکنان اختصاص دارد. باوجود اینکه ۲۷ درصد از سهام شرکت مذکور نیز متعلق به سازمان جمع آوری اموال تملیکی است، ولی تمامی پرداختها به شرکت صرفاً توسط بانک ملی صورت پذیرفته است.
رییس اداره کل سرمایهگذاری و امور شرکتهای بانک ملی ایران همچنین در خصوص وضعیت شرکت آب معدنی داماش و پرداخت مطالبات ۴ ماهه کارگران این کارخانه با توجه به اینکه در روزهای گذشته در اعتراض صنفی به سر میبرند نیز گفت: شرکت آب معدنی داماش گیلان به دلیل موقعیت جغرافیایی محل احداث، از بدو احداث توسط گروه آریا فاقد توجیه اقتصادی بوده است و پس از تملیک با تزریق منابع، سعی در تعمیرات اساسی ماشین آلات شد. همچنین بدهی مالیاتی شرکت پرداخت شد ولی کاهش دبی آب ورودی به کارخانه و استهلاک ماشین آلات مانع عمدهای برای تولید در مقیاس بالاست. در هر حال پیشنهادهایی در خصوص فروش ماشینآلات مازاد در شرکت و خرید ماشین آلات تولید به شرکت داده شده که اجرایی شدن آنها میتواند به بهبود وضعیت تولید شرکت کمک کند. در خصوص مطالبات کارگران نیز دستورهای لازم به هلدینگ مربوطه داده شده تا سریعتر مطالبات کارگران پرداخت شود.