محمدعلی همتی:
۸۵ درصد از بیماران از خدمات درمانی تامین اجتماعی در بخش بستری رضایت دارند/ جای نگرانی نیست دولت در هنگام بحران حتما به کمک سازمان میآید
عضو هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی، گفت: مطابق یک نظرسنجی، ۸۵.۸ درصد از بیمارانی که در مراکز ملکی سازمان تامین اجتماعی بستری شدهاند، از خدمات درمانی ارائه شده رضایت دارند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، روز تامین اجتماعی (۲۵ تیر) روزی است برای یادآوری تمامی مشکلاتی که سازمان تامین اجتماعی با آن درگیر است. به همین مناسبت با «محمدعلی همتی» عضو هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی به گفتگو نشستیم. وی به تشریح میزان رضایت بیمارانی که در مراکز ملکی سازمان بستری شده بودند، پرداخت و تاکید کرد که حتی اگر سازمان تامین اجتماعی به سبب بدهی کلان دولت و بحران تامین نقدینگی سقوط کند دولت «حتما» به کمک آن میآید.
همتی با اشاره به ضرورت سنجش رضایتمندی بیمهشدگان، گفت: برای نمونه در موضوع درمان، سنجش رضایتمندی خدماتگیرندگان یک اصل است. به این منظور سازمان تامین اجتماعی سنجش رضایتمندی را برونسپاری کرد. موسسه عالی پژوهشهای تامین اجتماعی مامور شد تا با موسساتی که کار سنجش را انجام میدهند، همکاری کند. موسسه عالی هم در این زمینه تحقیقاتی را انجام داده است.
وی با اشاره به نتایج نظرسنجی، گفت: مطابق نظرسنجی انجام شده ۸۵.۸ درصد از بیمارانی که در مراکز ملکی سازمان تامین اجتماعی بستری شده بودند از خدمات درمانی ارائه شده، رضایت داشتند. این یعنی اینکه رضایتمندی بیمهشدگان بیشتر شده است. اما اگر از من میپرسید ایدهآل است، پاسخ میدهم: نه؛ امکان ندارد که ایدهآل باشد، ما باید به سمت رضایتمندی بهتر و بیشتر حرکت کنیم. در کل از ۴ سال پیش که سنجش رضایتمندی برون سپاری شد، مشخص شد که رضایتمندی بازنشستگان هم بیشتر شده است.
عضو هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه رضایتمندی به خاطر برخی از عوامل به صورت ۱۰۰ درصدی محقق نمیشود، گفت: ممکن است که منشی یک پزشک رفتار بدی با بیمار داشته باشد یا مثلا در حوزههایی که بابد از مراکز بیمارستانی دانشگاهی خرید خدمت کنیم نارضایتی به وجود بیاید. البته باید بگویم که خرید خدمت از سر ناچاری انجام می شود؛ چراکه وزارت بهداشت مثلا اجازه نمیدهد بعضی اعمال درمانی مکمل در مراکز ملکی سازمان انجام شود. این در حالی است که ممکن است یک بیمار بخواهد صفر تا ۱۰۰ خدمات را در همان بیمارستانی که بستری شده دریافت کند و به بیرون مراجعه نکند.
همتی در پاسخ به این پرسش که آیا نگرانیهایی که بیمهشدگان از بابت کمبود نقدینگی سازمان تامین اجتماعی به سبب بدهی از دولت و عوامل دیگر دارند بهجاست و اینکه آیا اگر سازمان تامین اجتماعی به خاطر بحران مالی در سراشیبی ورشکستگی بیافتد، دولت به کمک آن میآید، گفت: بله، مهم پشتیبانی دولت است. بحرانِ صندوقهای بازنشستگی یونان را یادتان هست؟ دولت آمد کمک کرد و پرداخت کرد. همین حالا دولت ۹۷ درصد منابع صندوق بازنشستگی کشوری را تامین میکند. صندوق فولاد هم به همین ترتیب.
وی افزود: اگر بحران بیشتر شود بدون شک دولت تعهدات تامین اجتماعی را تضمین میکند. ممکن است که در حال حاضر دولت به خاطر شرایط اقتصادی، در قضیه بدهی سازمان تامین اجتماعی ورود جدی نکند؛ اما همانطور که گفتم حتما دولت کمک میکند. ساختار نظام هم از سازمان تامین اجتماعی حمایت میکند.
گفتگوی کامل ایلنا با این عضو هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی در روزهای آینده منتشر میشود.