شریعتمداری:
۱۴ تا ۱۵ صندوق بازنشستگی داریم که یا باید دارای اساسنامه شوند یا در اساسنامههایشان بازنگری شود/ برای اصلاح آثار اجتماعی سیل گام برداشتهایم
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تاکید دارد که مطابق قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی صندوقهای اجتماعی که اساسنامه ندارند باید دارای اساسنامه شوند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، «محمد شریعتمداری» در حاشیه نشست شورای عالی رفاه و تامین اجتماعی در جمع خبرنگاران، گفت: مطابق قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی صندوقهای اجتماعی که اساسنامه ندارند باید دارای اساسنامه شوند.
وی با بیان اینکه مطابق ماده ۱۷ قانون نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی کشور صندوقها باید دارای اساسنامه باشند، گفت: تعدادی صندوق بازنشستگی داریم که دارای اساسنامه نیستند یا اساسنامه آنها باید مورد بازنگری قرار گیرند. ۱۴ تا ۱۵ صندوق با این شرایط داریم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، افزود: اولین آنها صندوق حمایت اجتماعی آینده ساز بود که با پیشنهاد اعضای شورای عالی رفاه و تامین اجتماعی باید تغییراتی در اساسنامه تنظیمی آنها ایجاد شود تا اصلاحات به معنای دقیق آن در متن اساسنامه پیاده شود.
وی با بیان این نکته دیگر این است که در اجرای ماده ۱۵ قانون ساختار جامع رفاه و تامین اجتماعی کشور باید ترکیبی ذخایر و نحوه استفاده از ذخایر در صندوقها به تایید شورای عالی رفاه و تامین اجتماعی برسد و بررسی شوند، گفت: تصمیمهایی که دراین مورد گرفتهایم را به صندوقها ابلاغ کردهایم و آنها مکلف به اجرای آن هستند.
شریعتمداری با بیان اینکه صندوقها باید ذخایر دریافتی خود از محل حق بیمههای بیمهشدگان را به نحوی مدیریت کنند که در نهایت به پایداری صندوق منجر شود، گفت: نمیبایست شرایطی ایجاد شود که سایر صندوقها در مسیر صندوقهای آسییب دیده بیافتند.
وی در خصوص اقداماتی که باید برای کمک به سیلزدگان انجام شود، گفت: سازمان بهزیستی، ستاد اجرایی فرمان امام و بنیاد مستتضعفان و... کمکهای خود را در قالب بسته ارائه کردهاند. معاونت مناطق محروم ریاست جمهوری هم اقداماتی انجام داده بودند. یکی از تاکیدات شورای عالی رفاه و تامین اجتماعی پرفروغ نگاه داشتن چراغ حمایت از خانوادههای آسیب دیده از سیل است و نباید نوع حمایتها کم فروغ شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به کمکهای اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی به سیلزدگان، گفت: اعزام هیاتهای مشاوره روانی به مناطق سیل زده ادامه خواهد یافت. برای اصلاح آثار اجتماعی سیل و جلوگیری از تغییر جغرافیای جمعیتی به سبب مهاجرت به سایر نقاط کشور در مناطق سیلزده باید اقداماتی را انجام دهیم.
وی در خصوص کاهش قدرت خرید حقوق و مزدبگیران، گفت: مستحضر هستید که تحریمهای ظالمانه در کاهش ارزش پول ملی تاثیر داشتهاند و موجب شدند تا قدرت خرید افرادی که دارای درآمد ثابت بودند کاهش یابد. این در شرایطی است که خدمات دهی به مردم در قالب بستههای حمایتی در شرایط مطلوبی دارد. همچنین با افزایش ۳۶.۵ درصدی دستمزد با تصویب شورای عالی کار تلاش کردیم تا قدرت خرید از دست رفته سال گذشته را بازگردانیم اما اینها کافی نیست و باید ادامه پیدا کند.
شریعتمداری در خصوص بسته شدن پروندههای دو شغلهها، گفت: برخوردهای لازم با آنها انجام شده و باید وجوه دریافتی را برگردانند. ما در زمینه شفافیت مسیر بیبازگشتی را ایجاد کردیم.
وی با اشاره به پرداخت ۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات در قالب اشتغال روستایی و انتشار اسامی دریافت کنندگان، گفت: پرداخت ۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت برای اشتغال روستایی در تاریخ بیسابقه است. البته ما نظارت بر دریافت کنندگان را سازمان دادهایم و به انتشار اسامی آنها اکتفا نکردهایم. دستگاههای نظارتی بر اجرای تعهدات دریافت کنندگان نظارت میکنند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، افزود: مردم میتوانند با مراجعه به وبسایت وزارتخانه ببینند که در مناطقشان چه کسانی تسهیلات دریافت کردهاند.