مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار:
کار و تولید، اشتغال و حیات اقتصادی بنگاهها، سه ضلع مثلث
کریم یاوری، گفت: آشنایی کارگران در محیط کار با حقوق قانونی و نحوه چگونگی انجام بهتر وظایفی که در کارگاه به عهده آنان است، برای بهبود و رونق تولید ضروری است.
کریم یاوری (مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، با بیان اینکه برای تحقق عملی رونق تولید علاوه بر تمام اقدامات مثبت و عملی چند نکته برای ارکان تولید در سال رونق تولید ضروری است، گفت: سه رکن اصلی تولید کارگر، کارفرما و کارگاه باید مورد توجه قرار گیرد و به ویژه دو رکن انسانی در سال رونق تولید بسیار مهم است ارکان اصلی تولید را در راس سه ضلع یک مثلث قرار دهیم. سه ضلع این مثلث عبارت است از: محیط "مثلث" یعنی کار، تولید، اشتغال و حیات اقتصادی بنگاهها.
وی اضافه کرد: ضرورت دارد در سال رونق تولید ارکان تولید در کارگاه علاوه بر خلق کار و ارزش افزوده از تولیدات و محصولات به بعد آموزشهای مهارتی و فنی و حرفهای و آموزشهای مرتبط با حقوق کار و وظیفهشناسی هریک در محیط کار توجه ویژه داشته باشند.
این مقام مسئول در وزارت کار تعاریف مندرج در قانون کار را برای ارکان تولید تشریح کرد و گفت: کارگر از لحاظ این قانون کسی است که به هر عنوان در مقابل دریافت حق السعی اعم از مزد، حقوق، سهم سود در سایر مزایا به درخواست کارفرما کار میکند. کارفرما شخصی است حقیقی یا حقوقی که کارگر به درخواست و به حساب او در مقابل دریافت حقالسعی کار میکند و کارگاه محلی است که کارگر به درخواست کارفرما یا نماینده او در آنجا کار میکند، از قبیل موسسات صنعتی، کشاورزی، معدنی، ساختمانی، ترابری، مسافربری، خدماتی، تجاری، تولیدی، اماکن عمومی و امثال آنها.
یاوری گفت: منظور از وظیفهشناسی یعنی اینکه کارفرما به وظایف قانونی خود برای تامین ابزار و تجهیزات و مواد اولیه، خرید و فروش و کلیه امور کارگاهی ( اداری، بازرگانی، فروش، تولید و تامین مواد و نقدینگی آب، برق و گاز، بیمه، مالیات و ....) و پرداخت مطالبات قانونی کارگران و حسن خلق با آنان اهتمام کند. کارگر هم باید نسبت به انجام کار و تولید در محل کارگاهی که ابزار و تجهیزات و ماشین آلات و مواد اولیه در خط تولید فراهم شده، اهتمام کرده و کار با کیفیت و کمیت مطلوب در مقابل حقالسعی دریافتی ارائه کند.
مدیرکل حمایت از مشاغل وزارت کار گفت: ارائه نظرات مشورتی برای بهبود امور کارگاه از هر حیث بویژه کمیت و کیفیت تولید امری نیکو و پسندیده است؛ البته در غالب کارگاهها این نظرات توسط نمایندگانِ انجمنهای صنفی کارگاهی و شورای اسلامی کار منتخب از سوی کارگران به کارفرمایان و مدیران بنگاههای اقتصادی ارائه میشود.
وی در عین حال افزود: اما در پارهای موارد اصرار بر اعمال نظرات مشورتی از سوی کارگران یا نمایندگان قانونی آنان ممکن است با دیدگاهها و نکته نظرات مالکان، سهامداران، مدیران، کار آفرینان و کارفرمایان در بنگاههای اقتصادی هم خوانی نداشته باشد که در این صورت مطابق مقررات و قوانین تمام مسئولیت به عهده کارفرمایان و مدیران بنگاهها است.
یاوری تصریح کرد: در قوانین و مقررات مرتبط در بخش حدود وظائف، اختیارات و نحوه انجام فعالیت توسط نمایندگان کارگران، انجمنهای صنفی، شوراهای اسلامی کار و کانونهای شهرستانی، استانی و کشوری مرتبط با آنان توجه به آموزش اعضا مورد توجه ویژه قرار گرفته است که ضرورت دارد ارائه آموزش حدود و وظائف و اختیارات نمایندگان، انجمنهای صنفی و شوراهای اسلامی کار از طریق اساتید و کارشناسان خبره در این امور به تشکلها بیش از بیش مورد توجه و اهتمام قرار گیرد.
وی افزود: آشنایی کارگران در محیط کار به حقوق قانونی خود و نحوه چگونگی انجام بهتر وظایفی که در کارگاه به عهده آنان است، برای بهبود و رونق تولید ضروری است.
یاوری اظهار امیدواری کرد: در سال رونق تولید و با توجه به شرایط خاصی که در آن قرار گرفتهایم، همراهی، همکاری و همدلی و کوشش و تلاش مضاعف کارگران و کارفرمایان در انسجام هرچه بیشتر و بهتر آنان در رونق تولید اثرات خوبی برای شکوفائی اقتصادی فراهم و دشمنان قسم خورده این مرزو بوم را سرخوردهتر و مایوس کند.