خبرگزاری کار ایران

آخرین وضعیت شرکت نکاچوب؛

وضعیت همچنان نامعلوم است/ سازمان جنگل‌ها مناقصه جدیدی برای حفاظت از جنگل برگزار می‌کند/ تلاش برای جلوگیری از بیکاری کارگران

وضعیت همچنان نامعلوم است/ سازمان جنگل‌ها مناقصه جدیدی برای حفاظت از جنگل برگزار می‌کند/ تلاش برای جلوگیری از بیکاری کارگران
کد خبر : ۷۶۰۲۰۴

مدیرعامل شرکت نکاچوب می‌گوید: طی روزهای آتی قرار است مناقصه جدیدی از سوی سازمان جنگل‌های کشور برای مشخص شدن شرکت‌های طرف قرارداد این سازمان برای حفاظت از جنگل برگزار شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، به دلیل عدم تمدید قرارداد حفاظت از جنگل از سوی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با شرکت نکاچوب (واقع در شهرستان میان‌دورود، استان مازندران) و شرکت‌های دیگری از جمله چوب و کاغذ مازندران و چوب فریم، امنیت شغلی و معیشتی کارگران این واحدهای تولیدی باسابقه و بزرگ دچار مخاطره شده است.

یکی از کارگران شرکت گفت: از حدود دو-سه هفته قبل و در پی اتمام دوره قرارداد فی‌مابین سازمان جنگل‌ها و نکاچوب و متعاقبا اعتراضات کارگران به وضعیت نامشخص امنیت شغلی و درآمدشان، وعده‌هایی از سوی مقامات برای تمدید قرارداد و بازگشت به کار کارگران داده شده که هنوز عملی نشده است.

در رابطه با این موضوع، فردین فردوسی‌پور (مدیرعامل شرکت نکاچوب) توضیح داد: گفته می‌شود طی روزهای آتی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور قرار است آگهی مناقصه‌ای را انتشار دهد تا شرکت‌های متقاضی در آن شرکت کرده، و وضعیت قرارداد جدید در آن مشخص شود.

وی ادامه داد: البته قرار شده شرایطی فراهم شود تا شرکت‌ها و گروه‌هایی که سابقا طرف قرارداد با سازمان جنگل‌ها بوده‌اند، بتوانند از قرارداد جدید بهره‌مند شوند. با این حال، هنوز چیزی مشخص نیست. گفته می‌شود نظر مدیرکل سازمان این است که مناقصه به صورت عام گذاشته شود اما برخی مدیران استانی و شهرستان‌ها معتقدند که عام برگزار نمودن مناقصه معضلات خاص خودش را دارد.

فردوسی‌پور افزود: این موضوع هم مطرح شده که؛ مناقصه به شکل حجمی-هکتاری برگزار شود بدین معنا که سازمان جنگل‌ها بابت حفاظت هر هکتار جنگل، مبلغی مشخص می‌دهد و نحوه مدیریت، تعداد نیروها و مبلغی که به کارکنان برای حفاظت آن محدوده مشخص پرداخت می‌شود، بستگی دارد به خود شرکت طرف قرارداد.

وی سپس در خصوص نوع فعالیت گروه‌های مختلف دخیل در امر بهره‌برداری از جنگل اظهار داشت: جدا از شرکت‌هایی همچون ما که با ماشین‌آلات مخصوص اقدام به بهره‌برداری می‌کردیم عده‌ای از مردم محلی منطقه هم بودند که با استفاده از چهارپا در مناطق صعب‌العبور، اقدام به برداشت چوب برای بهره‌برداری می‌کردند. این افراد به عنوان پیمانکار شرکت فعالیت می‌کردند.

وی خاطرنشان ساخت: از زمان اجرای قانون تنفس، این افراد بیکار شدند و البته شرکت‌ ما نیز دچار ریزش نیرو شد. با تغییر فعالیت از بهره‌برداری به سمت حفاظت، افرادی (در حدود هزار نفر) بودند که به خاطر نوع تخصص و تحصیلاتی که داشتند، نتوانستند خودشان را با شرایط جدید انطباق دهند.

مدیرعامل شرکت نکاچوب در پایان، اشاره کرد: نکاچوب و شرکت‌های بزرگی نظیر چوب و کاغذ مازندران، اگر در شرایط فعلی؛ چوب با قیمت مناسب در اختیار می‌داشتیم و تولید کاغذ انجام می‌دادیم تا حدودی قادر بودیم از قیمت‌های افسارگسیخته کاغذ جلوگیری نمود.

میرعلی شیرافکن (رییس هیات مدیره کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان مازندران و عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور) نیز، پیرامون این موضوع توضیح داد: طبق پیگیری‌های انجام شده و توافقات صورت گرفته با نمایندگان، مقامات اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سایر مقامات مرتبط استانی، قرار بر این شده که در کوتاه‌مدت قراردادی برای تداوم کار شرکت‌های فعال در این حوزه بسته شود و هم‌چنین از ریزش نیروی کار در این حوزه ممانعت به عمل آید.  

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز