اصغر نورالله زاده:
۸۰۰ میلیون تومان برای حمایت از مناطق سیل زده درنظر گرفتهایم/ اختصاص هزار و ۱۰۰میلیاردتومان تسهیلات اشتغال روستایی

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید، گفت:درحوزه اشتغال روستایی حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان تعهد پرداخت روستایی داشتیم که سال گذشته هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است.
به گزارش ایلنا، «اصغر نورالله زاده» مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید در نشست خبری با اصحاب رسانه که به منظور ارائه گزارش عملکرد از پرداخت تسهیلات سیل گفت: درحوزه اشتغال روستایی حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان تعهد پرداخت روستایی داشتیم که سال گذشته هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است. این تسهیلات برای ۲۳هزار و ۵۰۰ طرح بود که در ۲۳هزار روستا اجرایی شد. حدود ۵۶هزار فرصت شغلی در این راستا ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه سقف پرداخت تسهیلات برای سال جاری را ۲هزار میلیارد تومان در نظر گرفتهایم، گفت: ۷۰ درصد این تسهیلات در حوزه فرآوری بخش کشاورزی بوده است، با این کار قصد داریم تا پایداری کسب و کار ایجاد و ماندگاری در روستاها توسعه یابد و باعث مهاجرت معکوس شود. امیدواریم این فرآیند با عدد ۲هزار میلیارد تومان انجام شود.
نورالله زاده با اشاره به قرارداد این صندوق با وزارت ورزش و جوانان گفت: صندوق کارآفرینی امید از ابتدای فعالیت دولت یازدهم تا پایان سال ۹۷ در حوزه جوانان ۳۴۹ هزار و ۲۶۷ فقره تسهیلات اشتغال با اعتبار ۴۲ هزار و ۱۰۹ میلیارد و ۲۸۳ میلیون ریال پرداخت کرده است که از این تعداد ۲۱۱۳۷۰ فقره به مردان و ۱۳۶۰۹۵ فقره به بانوان و ۱۸۰۲ فقره به اشخاص حقوقی پرداخت شده است.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید افزود: صندوق کارآفرینی امید از ابتدای قانون حمایت از اشتغال روستایی و عشایری از محل منابع صندوق توسعه ملی تاکنون ۲۴ هزار و ۹۵۷ فقره تسهیلات با اعتبار۱۲ میلیون ریال پرداخت کرده است.از مجموع تسهیلات پرداختی۱۲ هزار و ۵۲۸ فقره به مردان و ۱۱ هزار و ۷۷ فقره به بانوان پرداخت شده است.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید سه طرح "روستای بدون بیکار"، "یک روستا یک محصول"و "صندوقهای خرد محلی" را استراتژیهای اصلی صندوق در حمایت از توسعه اقتصاد منطقهای برشمرد. سال گذشته در ۴۰۰ شهرستان، در هر شهرستان حداقل یک باشگاه ورزشی در بخش خصوصی راهاندازی شده است.
وی با اشاره به اینکه در تبصره ۱۸ قانون بودجه ۹۸ردیفی را برای حمایت از اشتغال جوانان عهده دار شدهایم، گفت: در راستای تفاهم نامه وزارت جوانان و صندوق کارآفرینی مقرر شده است که وزارت جوانان برنامههای خود را به سازمان برنامه و بودجه ارائه کند و مسئولیت اجرا با این صندوق است. اعتبار در نظر گرفته شده برای این طرح ۵۰درصد ۲۹صدم مالیات بر ارزش افزوده است.
نورالله زاده اظهار داشت: به میزان ۲ هزار میلیارد تومان برای مناطق روستایی در نظر گرفته شده است، اما محدودیتی برای افراد بالای ۶۵ وجود دارد و ناخودآگاه تسهیلات به کسب و کار جوانان میرسد.
وی درباره کمک به سیلزدگان گفت: کمکهای اهدایی صندوق کارآفرینی امید به سیلزدگان استان لرستان شامل بستههای غذایی خشک، اقلام بهداشتی، آب معدنی، ۶۳۰۰ عدد نان، بسته صبحانه (پنیر، خامه، حلوا شکری) و… است. ضمناً ۸۵۰ پرس غذای گرم و بستههای نان از طریق بالگردهای مستقر در استان به مناطق سیل زده ارسال و مابقی اقلام به ستاد بحران استان تحویل داده شد. صندوق کارآفرینی امید استان گلستان نیز از نخستین ساعات وقوع سیل در این استان به امدادرسانی اقدام کرد. مدیر صندوق کارآفرینی امید استان گلستان از پخت ۲۰۰۰ هزار پرس غذای گرم توسط صندوق کارآفرینی امید استان گلستان و اهالی روستای شمس آباد گرگان برای مردم آسیب دیده از سیل آق قلا و پخت روزانه ۱۰۰۰ پرس غذای گرم به مدت ۵ روز و ارسال به مناطق سیلزده و ارسال ۲۰۰ بسته شیرینی و کلوچه و تعداد ۵۰۰۰ بطری آب معدنی و سایر اقلام مورد نیاز خبر داد.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید افزود: بعد از فروکش کردن سیل نسبت به بررسی وضعیت کسب و کارهای زیرمجموعه صندوق که آسیب دیدهاند، اقدام کردهایم و مقرر شد یک سال امهال در پرداخت تسهیلات صورت گیرد و برای آن دسته از واحدهای صنفی که به صورت کامل شغل خود را از دست دادهاند تسهیلات مجدداً به منظور ایجاد اشتغال جدید پرداخت خواهد شد.
نورالله زاده با اشاره به اینکه مسئولیت چند روستا در مناطق سیلزده که به صورت کامل از بین رفتهاند را برای ایجاد اشتغال در نظر گرفتهایم، گفت: شناسایی مشکلات و ظرفیتهای اشتغال و حمایت از کسب و کارهای آسیبدیده، از روستاهای سیلزده چم مهر، بابازید، چم گز و چم گرداب از توابع شهرستان پلدختر را در بازدیدی انجام دادیم و در حال حاضر با هماهنگی قرارگاه جهاد توانمندسازی محرومین مسئولیت حمایت از اشتغالهای جدید و مشاغل آسیبدیده را به عهده گرفتهایم.
وی با اشاره به اینکه حدود ۸۰۰ میلیون تومان برای حمایت از مناطق سیلزده در نظر گرفتهایم، گفت:حمایتها در دو سطح نقدی و غیرنقدی بوده است. در سطح غیرنقدی حمایتهایی مانند پتو، چکمه، بیل را ارسال کردیم. حدود ۸۰۰ میلیون تومان تسهیلات مطابق با نیازهای هلال احمر ارسال کردهایم. در بقیه استانهای معین ۲۰تا۵۰میلیون تومان در نظر گرفته شده است.