خبرگزاری کار ایران

آرمان شکری مطرح کرد؛

نمایندگانِ کارگران ساختمانی را به سمتِ پروسه‌های بروکراتیک و فرسایشی می‌برند/ حق بیمه کارگران ساختمانی با دستمزدشان متناسب نیست

نمایندگانِ کارگران ساختمانی را به سمتِ پروسه‌های بروکراتیک و فرسایشی می‌برند/ حق بیمه کارگران ساختمانی با دستمزدشان متناسب نیست
کد خبر : ۷۵۵۷۵۹

این روزها خیلی از کارگران به ما مراجعه می‌کنند و می‌گویند ما الان نمی‌دانیم که باید بیمه را پرداخت کنیم یا صبر کنیم که این مقدار کاهش یابد.

آرمان شکری (دبیر انجمن صنفی کارگران فصلی و ساختمانی مریوان) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به اینکه طی جلساتی که در انجمن صنفی مریوان با اعضای هیئت مدیره داشتیم، نمایندگان کارگری بر عدم تناسب بخشنامه افزایش حق بیمه کارگران ساختمانی با حداقل دستمزد کارگران اتفاق نظر داشتند، اظهار داشت: این در شرایطی است که در این درصد بالای تورمی در جامعه و بیکاری حداقل دستمزد تعیین شده کفاف زندگی کارگران را نمی‌دهد.

وی افزود: اخیراً مقرر شده که بیمه (برای دارندگان کارت مهارت درجه سه) افزایش ۵۰ هزار تومانی پیدا کند. حق بیمه کارگران در سال گذشته ۱۰۵ هزار تومان بوده که امسال به ۱۵۳ هزار تومان رسیده است. این میزان از حق بیمه کاملاً با مقدار دستمزد کارگران نامتناسب است؛ کارگران فصلی و ساختمانی کارفرما ندارند و بیشترین بیکاری شامل حال آن‌ها است و عدم ثبات در زندگی آن‌ها باعث می‌شود تا پرداخت مداوم حق بیمه تبدیل به یک معضل حاد در زندگی آنان بشود. همین امر سبب شد تا کارگران ساختمانی اعتراضشان نسبت به افزایش حق بیمه را در قالب تجمعاتی ابراز کنند.

شکری با تاکید بر اینکه کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی کشور، انجمن‌های صنفی مناطق مختلف را به هم متصل می‌کند تا در قالب نامه‌نگاری و برخی تحرکات بروکراتیکی و ارتباط بین انجمن‌های صنفی مطالبات کارگران ساختمانی را پیگیری کند، گفت: ما در همین قالب با مسئولان سازمان تامین اجتماعی جلساتی را برگزار کردیم تا به مساله افزایش نامتعارف حق بیمه کارگران اعتراض کنیم. میانه تعطیلات بود که کانون انجمن‌های صنفی کارگران فصلی و ساختمانی کشور با آقای محمدحسن زدا (سرپرست سازمان تامین اجتماعی) دیدار کرد و تعهد کردند که حتما بیمه را کم می‌کنند.

او ادامه داد: حدود یک ماه است که از تعطیلات می‌گذرد اما هنوز امروز و فردا می‌کنند و در این خصوص هنوز تعیین تکلیف نشده است. این روزها خیلی از کارگران به ما مراجعه می‌کنند و می‌گویند ما الان نمی‌دانیم که باید بیمه را پرداخت کنیم یا صبر کنیم که این مقدار کاهش یابد. خیلی از کارگران می‌گویند که با افزایش ۵۰ هزار تومانی حق بیمه کارگران اصلاً نمی‌توانند بیمه را پرداخت کنند و مجبور به انصراف از بیمه می‌شوند.

شکری خاطرنشان کرد: متاسفانه به چشم می‌بینیم که این مذاکرات تنها برای خریدن زمان است و ما نمایندگان کارگری را در یک پروسه بروکراتیکی بی‌نتیجه می‌اندازد. امیدواریم که هرچه سریع‌تر در بخشنامه‌ افزایش پلکانی حق بیمه کارگران ساختمانی تجدیدنظر شود. اگر در هفته آینده جواب قطعی را به نمایندگان کارگری ندهند، کارگران خودشان برای بیان اعتراضشان اقدام می‌کنند.

دبیر انجمن صنفی کارگران فصلی و ساختمانی مریوان تصریح کرد: کارگران دارای کارت مهارت درجه ۳ که خدمات بازنشستگی کمتری دارند اما دارندگان کارت مهارت درجه ۲ خدمات بازنشستگی بیشتری می‌گیرند. بنا بود تا این طبقه‌بندی به نوعی سبب شود تا کارگران دارای مهارت بیشتر، دستمزد بیشتری نیز دریافت کنند. اما عملاً این کارگران هم حق بیمه بیشتری می‌پردازند و هم کارفرما آنان را به عنوان کارگر ساده استخدام می‌کند و حاضر نیست دستمزد بیشتری به آن‌ها بپردازد.

وی افزود: در شهرستان مریوان کارت مهارت درجه یک دیده نمی‌شود و اغلب کارگران کارت مهارت درجه ۲ و ۳ دارند. دارندگان کارت مهارت درجه دو ۳۰ هزار تومان بیش از دارندگان کارت مهارت درجه سه هزینه پرداخت می‌کنند. یعنی اختلاف پرداخت حق بیمه بین آنان حدود ۳۰ هزار تومان است.

این فعال کارگری در پایان خاطرنشان کرد: این درحالی است که حق بیمه کارگران فصلی و ساختمانی از رقم ۲۱ هزار و پانصد تومان آغاز شد. از ابتدا قرار بود تا  ۳۰ درصد سهم بیمه کارگران ساختمانی به تفکیک از سه محل سهم کارفرما ۲۰٪، سهم دولت ۳٪ و سهم کارگر، ۷٪ تامین شود. سهم کارفرما از محل عوارض شهرداری‌ها پرداخت می‌شود اما اخیراً بخشنامه‌ای مبنی بر افزایش سهم بیمه کارگران ابلاغ شده که کارگران ساختمانی خواستار تجدیدنظر در آن هستند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز