در نشست توسعه روستایی در صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر مطرح شد:
توسعه گیاهان دارویی توسعه روستاها را دربردارد
مجری طرح گیاهان دارویی در وزارت جهاد کشاورزی توجه به تولید گیاهان دارویی در روستاها را یکی از مهمترین عوامل توسعه روستایی دانست.
به گزارش ایلنا، حسین زینلی (مجری طرح گیاهان دارویی در وزارت جهاد کشاورزی) به همراه محسن ناصری (رییس مرکز تحقیقات کارآزمایی بالینی طب سنتی ایران) در دانشگاه شاهد از مهمانان جلسات توسعه روستایی در صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر بودند که به بحث اهمیت توجه به تولیدات گیاهان دارویی جهت توسعه روستاها پرداختند.
محسن ناصری یکی از مزیتهای مهم روستاها را امکان کشت و تولید گیاهان دارویی دانست که توسعه و توجه به آن میتواند نقش مهمی در توسعه و اشتغالزایی در روستاها داشته باشد.
او با بیان اینکه قبل از ورود و گسترش طب غربی به آسیا و ایران، هر کشوری روش خودش را در طب، سلامت و پیشگیری داشت گفت: در آسیا طب و شیوه علمی ابن سینا تسلط داشت.
بنا بر گفته او یکی از مزایای طب سنتی این است که به بحث پیشگیری توجه دارد چون سالم زیستن برایش مهم است و به سبک و روش زندگی توجه دارد.
او همچنین افزود: دستورالعملهای طب سنتی معطوف به این است که چگونه زندگی کنیم که بیمار نشویم و سالم زندگی کنیم نه اینکه بخواهد روی بیماریها سرمایهگذاری کند.
رییس مرکز تحقیقات کارآزمایی بالینی طب سنتی ایران در دانشگاه شاهد با اشاره به اینکه قرن چهارم یکی از صادرات مهم در ایران در بخش گیاهان دارویی بوده، گفت: ایران ۱۸۰۰ گونه گیاه دارویی دارد از این رو می توان گفت یکی از علل آبادی روستاها در ایران امکان کشت و تولید گیاهان دارویی بوده است. اما متأسفانه اکنون روستاهای ما از تولید فاصله گرفته و تبدیل به مصرف کننده شدهاند.
رییس مرکز تحقیقات کارآزمایی بالینی طب سنتی ایران با بیان اینکه هند بعد از سالها کار در حوزه طب سنتی به این نتیجه رسیدهاند که این طب ظرفیت جهانی شدن را دارد افزود: از این رو این بخش به شدت مناسب برای سرمایهگذاری است.
او با اشاره به وضعیت کنونی ارز در کشور، گفت: وضعیت به وجود آماده، محصولات داخلی را با استقبال مواجه کرده است.
در بحث گیاهان دارویی ایران میتواند دنیا را به خود نیازمند کند
در ادامه جلسه، حسین زینلی مجری طرح گیاهان دارویی در جهاد کشاورزی با بیان اینکه کارشناسان جهاد کشاورزی نقشه روستاها را بر اساس پوشش گیاهان دارویی تهیه کردهاند گفت: اکنون در تلاش هستیم تا با تجار ارتباط برقرار کنیم.
او دو مساله غذا و دارو را مساله اساسی امروز در کشور دانست که با تحریمها دچار بحران شده است، زینعلی بحران موجود در غذا و دارو را نتیجه عدم توجه جدی به این دو مساله دانست که اکنون با کوچکترین مشکلی وارد بحران میشوند.
زینلی در ادامه افزود: وظیفه ما این است که در وهله اول نیازهای اولیه کارخانههای تولید داروهای گیاهی را تهیه کنیم.
او با تایید اینکه داروهای گیاهی در موارد بسیاری دارای صرفه و مزایای اقتصادی است شرح داد: گیاهانی در کشور داریم که که فقط در ایران وجود دارند و رشد میکنند که این گیاهان شامل ۱۷۲۸ مورد میشود.
او در ادامه گفت: باید از این گیاهان حفاظت بشود و نگذاریم دزدیده بشود و به جاهایی دیگر برود تا صرفه اقتصادی آن از بین نرود.
او زیره سیاه را مثال زد که شرایط کِشت آن از زعفران سادهتر است و به راحتی و با کمترین آب رشد میکند اما صرفه اقتصادی آن میتواند از زعفران بیشتر باشد.
مجری طرح گیاهان دارویی در جهاد کشاورزی با اشاره به زیره سبز آن را برندی ایرانی دانست که اکنون به خاطر کمتوجهی، ایران این برند را از دست داده است.
او با بیان اینکه کارشناسان جهاد کشاورزی با شناسایی نقطه به نقطه روستاها، پتانسیل گیاهی آنها را شناسایی کردهاند گفت: بر این اساس ما به این نتیجه رسیدهایم که کشور را بر اساس این پتانسیلها قطببندی کنیم مثل اینکه اکنون خراسان قطب تولید زعفران در ایران است.
زینلی قیمت بالای گیاهان دارویی در کشور را به خاطر عدم وجود یک مکانیزم موثر عنوان کرد و خواست تا با ایجاد حلقه بین پتانسیلهای روستایی و امکان تولید و صادرات گیاهان دارویی به حرکت این چرخه با هدف توسعه روستاها یاری شود.
مجری طرح گیاهان دارویی در جهاد کشاورزی از محمدرضا واعظمهدوی (مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر) خواست تا با اختصاص اعتبار به جریان تولید گیاهان دارویی در روستاها به هدف توسعه روستاها جامه عمل بپوشانند.
او با تاکید بر اینکه در بحث گیاهان دارویی ایران پتانسیل و داراییهایی دارد که میتوانیم به واسطه آنها دنیا را به خود نیازمند کنیم گفت: مشتری پیدا کردن کار راحتی نیست و این مهم یکی دیگر از حلقههای رسیدن به توسعه است.
در انتهای جلسه نیز محمدرضا واعظمهدوی با قول همراهی و مساعدت صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر با این صنعت جهت توسعه روستاها گفت: ما در صندوق بخشی را راهاندازی میکنیم که با قطبهای شما در مناطق مختلف ارتباط مستقیم داشته باشند تا هم در راستای ارتباط برقرار کردن با کارشناسان شما مشکلی نداشته باشند و هم برای بیمه افراد بتوانیم راحتتر اقدام کنیم.