خبرگزاری کار ایران

کارگاه آموزشی اعضای هیئت مدیره شوراهای اسلامی کار برگزار شد

کارگاه آموزشی اعضای هیئت مدیره شوراهای اسلامی کار برگزار شد
کد خبر : ۶۹۷۹۰۰

کارگاه آموزشی، توجیهی ویژه اعضای هیئت مدیره شوراهای اسلامی کار استان تهران با حضور معاون روابط کار وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی در بندرانزلی برگزار شد.

به گزارش ایلنا، کارگاه آموزشی، توجیهی اعضای هیئت مدیره شوراهای اسلامی کار استان تهران با حضور حاتم شاکرمی (معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی)، جمیل حق پرست (مدیرکل سازمان تامین اجتماعی  استان گیلان)، فرزاد یوسفی (مدیر تشکل‌های کارگری، کارفرمایی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی)، علی خدایی (رییس کانوان هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران) و اعضای هیئت مدیره و بازرسین کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران و جمعی از اعضای شورای اسلامی کار روز پنج شنبه مورخ ۹۷/۹/۸ در بندر انزلی برگزار شد.

در این مراسم، حاتم شاکرمی (معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی) با یادآوری ضایعه فقدان مدیر عامل و معاون سازمان تامین اجتماعی کشور گفت: ماندگاری نام این دو چهره خدوم در تلاش و پیگیری مسئولیت‌های اجتماعی، خیر و منفعت برای جامعه بود. در این راستا شوراهای اسلامی کارهم بایستی با تقویت روحیه مسئولیت‌پذیری در محیط‌های کار برنامه داشته باشند و در راه خدمت‌رسانی به مردم گام‌های مطلوبی برداریم.

معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: درک مشترک گروهای کارگری، کارفرمایی و دولت از شرایط اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کشورما را به تصمیم مشترک و مناسب برای برون‌رفت از وضعیت موجود می‌رساند. این فقط از طریق سه‌جانبه‌گرایی و با ایجاد همدلی، همکاری ممکن‌ است و غیر از این ما را در رسیدن به اهداف مشترکمان با سختی مواجه خواهد ساخت.

وی با اشاره به ریشه‌های اعتقادی  و دینی در شکل‌گیری شوراهای  اسلامی کار، گفت: از آنجا که شوراهای اسلامی کار در قانون اساسی و قانون تشکیل شوراها حسب آموزه‌های دینی‌مان مورد تاکید قرار گرفته و در قانون نیز تکلیف به ایجاد شوراها شده است. لذا توسعه شوراهای اسلامی کار از اولویت‌های جدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و با انتخاب آقای شریعتمداری به عنوان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که ایشان هم رویکرد جدید و عمیقی نسبت به توسعه تشکل‌های کارگری و کارفرمایی در وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی با رویکرد و تقویت سه‌جانبه‌گرایی به نحو شایسته و واقعی ایجاد گردیده است.

شاکرمی خاطرنشان کرد: در این همایش که با موضوع  بررسی عوامل موثر بر بهره‌وری تشکل‌های کارگری برگزار شد. باید توجه داشت که این مستلزم شناخت و توجه به عوامل موثر بر بهره‌وری و شناخت نقاط قوت، نقاط ضعف و نقاط تهدید و فرصت‌های موجود و پیش رو و همچنین بررسی وضعیت فعلی خودمان در ارتباط با این چهار مفهوم می باشد.

وی سابقه عملکردی و پیشینه فعالیتی و همچنین  انسجام تشکیلاتی و همگامی و همصدایی شوراهای اسلامی کار کشور را نقطه قوت اساسی آنها دانسته و افزود: توصیه می‌کنم با مراقبت جدی از عملکردها موجب حفظ و تقویت انسجام  تشکیلاتی شوراها باشیم.

معاون روابط کار وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: نگاه مثبت و اعتقاد به توسعه  تشکل‌های کارگری در دولت  و همچنین  نگاه مثبت وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی فرصت ارزشمندی است که باید از آن استفاده کرد  و توجه داشته باشیم که بدون حضور واقعی شرکای اجتماعی، دولت نمی‌تواند دستاورد مطلوبی در ارایه خدمت به مردم داشته باشد.

وی همچنین شناخت و توجه به شرایط اقتصادی، اجتماعی کشور و مشکلات مبتلا به ناشی از تحریم‌ها و جنگ اقتصادی را مورد تاکید قرار داده و افزود: راه‌های برون‌رفت و گذر از این شرایط و قرار گرفتن در مسیر حفظ حقوق کارگران و توسعه تشکل‌ها ضروری است. امیدورایم با همکاری و همگامی تشکل‌های کارگری و کارفرمایی و دولت این موضوع محقق شود.

دیگر سخنران این کارگاه آموزشی علی خدایی (رییس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران) بود که با اشاره به اهمیت آموزش و یادگیری در حوزه روابط کار وحوزه تامین اجتماعی بیان داشت: کارکنان شورای اسلامی کار بایستی بامطالعه مستمر قوانین، طوری بر قوانین مسلط باشند که با شناخت ضعف‌های موجود در قانون درخواست تغییر را با ارائه طرح‌های عملیاتی به مجلس ببرند و با هوشیاری و آگاهی و نظارت بر قوانین جلوی بسیاری از مشکلات جامعه کارگری را بگیرند.

رییس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران افزود: قانون کار در ایران مترقی‌ترین قانون در سطح جهان است اما در اجرا دارای ضعف‌هایی است که بایستی با آگاهی شناخته و در رفع آن اقدامات اساسی صورت گیرد.

وی امنیت شغلی، معیشت و تشکل‌یابی را از مطالبات کارگری دانست و آن را به سه ضلع یک مثلث تشبیه کرده و افزود: تقویت و یا تضعیف یکی از اضلاع،اضلاع دیگر را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

خدایی با اشاره به بند ۲ ماده ۴۱ قانون کار بیان داشت: بحث تامین معیشت به عنوان مهمترین مسئله امروز بایستی توسط ما به صورت جدی‌تری مورد بررسی قرار گیرد.

وی در بحث امنیت شغلی با اشاره به  تبصره ۱ و ۲ ماده۷ قانون کار که اشاره به دائمی بودن قراردادها دارد، افزود: امروزه بحث اراده کارگر درقراردادها وجود ندارد و این ضعف در اجرای قانون را نشان می‌دهد.

خدایی (رییس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران) در انتها ضمن قدردانی از خدمات حاتم شاکرمی (مدیرکل سابق اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران) بیان داشت: در زمان تصدی ایشان رشد ۵۰ درصدی تشکیل تشکلات کارگری یکی از کارهای برگزیده در حمایت از کارگران استان تهران بود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز