در نامهای تاکید شد؛
شرکت مترو بدونِ هرگونه تشکلِ کارگری به کار خود ادامه میدهد/ظاهرا درنظر برخی از مسئولان قانون کار مشابه حروف والی است
پرسنل شرکت مترو تهران که قریب به ۱۳ هزار نفر هستند با ارسال نامهای به خبرگزاری ایلنا، ضمن یادآوری فلسفه وجودی «قانونِ کار»، تاکید کردند که بعد از گذشت یک دهه شرکت مترو "بدونِ هرگونه" تشکلِ کارگری بهکارخود ادامه میدهد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، پرسنل شرکت بهرهبرداری راهآهن شهری تهران و حومه (مترو) که قریب به ۱۳ هزار نفر هستند با ارسال نامهای به ایلنا، ضمن یادآوری فلسفه وجودی «قانونِ کار» و آزادیهای پذیرفته شده در آن برای تشکیل تشکلهای کارگری منسجم و خود جوش تاکید کردند که بعد از گذشت یک دهه شرکت مترو "بدونِ هرگونه" تشکل کارگری به کارخود ادامه میدهد.
متن نامه به شرح زیر است:
چرخ عظیم جوامع بشرى با دست تواناى کارگران در حرکت و چرخش است. امام خمینی(ره)
هر ساله ۲۹ آبان بهانهای است برای تجلیل از قانون کار اسلامی که به همت اساتید گرانقدر و اهل فن تدوین شده و باعث مباهات و فخر نظام جمهوری اسلامی ایران بر سایر کشورهای جهان بوده است.
در تصویب این قانون در ایران علاوه بر پوشش جنبههای حوزه کارگری و کارفرمایی مسائل شرعی و انسانی نیز مورد بررسی و مداقه قرار گرفته و این نقطه قوت، ارجحیت قانون کار ایران بر سایر قوانین کشورهای پیشرفته را نشان می دهد.
عطف به تصویب قانون کار که بستری برای حمایت از حوزه کار و تقویت و انسجام پایههای اشتغال و تولید بوده و همچنین نامگذاری سال ۱۳۹۷ توسط مقام معظم رهبری بر حمایت از کالا و کارگر ایرانی نشان از این دارد که میبایست قوانین کار بدون کم و کاستی اجرا شود؛ چراکه مستقیما بر کارگر و کالای ایرانی تاثیر بسزایی دارد.
یکی از موارد مندرج و مورد تاکید آن (ماده ۱۳۱) لزوم تشکیل تشکلات صنفی و تخصصی در محیط کار است و باتوجه به وضعیت نامساعد اقتصادی و تحریمهای ظالمانه آمریکا و متحدانش که مستقیما در حوزه کارگری هم اثرگذار بوده، تشکلات صنفی کمک حال اقشار کارگری محسوب میشوند.
در این برهه زمانی که کارگران بیشترین فشار اقتصادی را تحمل میکنند و نیاز به حمایت دولتمردان دارند، متاسفانه شاهد آن هستیم که یکی از شرکتهای بزرگ و مهم در حوزه حمل و نقل عمومی یعنی شرکت بهرهبرداری مترو تهران و حومه که مورد استفاده روزانه پایتختنشینان میباشد و قریب به ۱۳ هزار پرسنل دارد، که زیر چتر حمایتی و نظارتی ارکانهای دولتی و شهرداری تهران است، بعد از گذشت یک دهه کماکان بدون هرگونه تشکل کارگری به کار خود ادامه میدهد و استبداد مدیریتی در عرصههای مختلف آن دیده میشود و این در حالی است که شرکتهایی از این دست میبایست در صف اول اجرای قانونِ کار به عنوان الگو باشند.
در ادامه داستان از جایی تلختر میشود که پرسنل شرکت بهرهبرداری مترو تهران و حومه نزدیک به یکسال است درخواست تشکیل صنف تخصصی خود را به اداره کار ارسال و مدارک و مستندات مربوطه را تقدیم آن اداره متبوع نمودهاند و لیکن تا به امروز هیچ پاسخی مناسب از سوی اداره کار دریافت ننمودهاند و اراده لازم برای برقراری این مهم از سوی اداره کار هم دیده نمیشود.
عطف به وظیفه ذاتی اداره کار در برقراری و تشکیل انجمنهای صنفی و تخصصی، هرگونه اهمال و عدم پاسخگویی مغایر با مواد قانون کار بوده و به نوعی نقض غرض میباشد.
ظاهرا در نظر برخی از مسئولان محترم، قانون کار مشابه حروف والی (حروف ناخوانا) است به گونهای که وجود دارد اما به آن عمل نمیشود.
امید است مسئولان با متابعت از قانون و عزم جدی در تشکیل تشکلات کارگری اقدام نموده که منجر به انسجام و وحدت کارگران و کارفرمایان شده و اتحادی دوباره در مسیر خودکفایی داشته تا جوابی قاطع در برابر زورگوییهای کشورهای استعمارگر باشند.