خبرگزاری کار ایران

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری:

بهبود معیشت بازنشستگان در دستور کار است/صندوق‌ها دچار فساد شده‌اند

 بهبود معیشت بازنشستگان در دستور کار است/صندوق‌ها دچار فساد شده‌اند
کد خبر : ۶۸۶۲۷۹

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری تأکید کرد: معتقدم که به موازات اصلاحات ساختاری در صندوق‌ها، باید مرقب باشیم تا ارائه خدمات اجتماعی به بازنشستگان کاهش پیدا نکند.

به گزارش ایلنا، جمشید تقی زاده (مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری) در جلسه شورای معاونان و مدیران عامل هلدینگ‌های صندوق بازنشستگی کشوری با بیان اینکه توجه به معیشت بازنشستگان از جمله برنامه‌های جدی وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم هست، گفت: ارائه خدمات اجتماعی همچون تسهیلات رفاهی، خدمات درمانی، ارائۀ مشوق‌های حمایتی و پرداخت یارانه‌های مصوب در قالب حمایت‌های اجتماعی با هدف ارتقای منزلت اجتماعی و حفظ کرامت بازنشستگان از جمله فعالیت‌های این صندوق در بعد اجتماعی است و این سیاست در نیمه دوم سال با اعطای بسته‌های حمایتی برای گروه هدف با قوت و قدرت بیشتر ادامه می‌یابد.

تقی زاده با اشاره به اینکه صندوق بازنشستگی کشوری با توجه به ماهیت چند وجهی اجتماعی و اقتصادی و اداری که دارد، در کنار فعالیت اقتصادی، سیاست خروج از نگاهداری شرکت‌ها و حرکت به سمت سهامداری و حضور در بازار پول و سرمایه را هم دنبال می‌کند، گفت: یکی از چالش‌های جدی کشور که به کرات از سوی مسئولان و کارشناسان اقتصادی بیان می‌شود، «بحران صندوق‌های بازنشستگی» است که دلایل فراوانی از جمله محاسبات اکچوئری، ضعف در سرمایه‌گذاری، پایین بودن ضریب پشتیبانی و ناهمخوانی ورودی و خروجی دارد.

وی ادامه داد: اما یک عامل مهم این بحران مربوط به مدیریت و فساد اداری این صندوق‌ها در طول سال‌های گذشته بوده است.

تقی زاده گفت: تصمیمات اشتباه و مبتنی بر منفعت شخصی و نه منافع عمومی، مشکلات این صندوق‌ها را نه‌تنها برای بودجه سالانۀ دولت بلکه برای جمعیت بازنشستگان کشوری به یک بحران بزرگ تبدیل کرده است.

او با بیان اینکه صندوق بازنشستگی کشوری، برای برون رفت از این شرایط و خارج شدن از ردیف صندوق‌های بحرانی در حال تهیه بسته نجات نظام بازنشستگی است، افزود: این کار با همکاری کارشناسان مجرب داخلی و گروهی از مشاوران بین المللی و برای تحلیل وضعیت صندوق بازنشستگی و آینده آن انجام گرفته است.

مدیر عامل صندوق بازنشستگی کشوری گفت: البته در این بسته به مواردی چون اصلاحات پارامتریک (مانند افزایش سن بازنشستگی) و اصلاحات ساختاری (مانند تعیین مقصد سرمایه‌گذاری منابع) به‌عنوان دو دسته از اصلاحاتی اشاره شده است که تنها اجرای آن‌ها با یکدیگر می‌تواند به بهبود وضعیت فعلی نظام بازنشستگی کمک کند.

تقی زاده با بیان اینکه به طور کلی با توجه به برهم خوردن تعادل بین منابع و مصارف، صندوق‌های بازنشستگی ایران عموما با دو مشکل مواجه هستند، گفت: یکی از این مشکلات این است که رقم مجموع مستمری‌ها افزایش یافته، در حالی که حق بیمه دریافتی به همین اندازه بالا نرفته یا حتی در مواردی پایین آمده است.

وی ادامه داد: مشکل دیگر صندوق‌های بازنشستگی این است که درآمدهای مورد انتظار ازسرمایه‌گذاری‌هایشان محقق نشده است.

او با تأکید بر اهمیت «شفافیت» و «پاسخگویی» به عنوان دو شعار و مؤلفه کلیدی دولت  روحانی که به رغم برخی مقاومت‌ها و مخالفت‌ها برای تحقق آن نیز گام‌هایی برداشته است، گفت: با تمام نظارت و حراست‌هایی که صورت می‌گیرد متأسفانه به دلیل فقدان شفافیت لازم در پاره ای از امور فساد به عارضه نظام اداری و اقتصادی کشور تبدیل شده و علاوه بر بالا بردن سطح ناکارآمدی، تأثیرات مخربی بر توان اقتصادی، رقابت پذیری و فضای کسب و کار، سرمایه اجتماعی و اعتماد سیاسی گذاشته است.

تقی زاده با بیان اینکه در نظام اداری و اقتصادی امروز کشور به شدت به انقلاب شفافیت نیاز داریم، گفت: اجرای قوانین موجود در زمینه مبارزه با فساد و اصلاح آنها در صورت نیاز، کاهش تصدی دولت در اقتصاد، ارتقای سطح شفافیت در نظام تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری دولتی، اجرای قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، استفاده از ظرفیت‌های دولت الکترونیک برای افزایش شفافیت و مبارزه با فساد، تدوین قوانین و به کارگیری ابزارهای لازم برای افزایش نظارت عمومی بر عملکرد و فعالیت‌ها، اصلاح حاکمیت شرکتی در سطح شرکت‌های دولتی و ارتقای شفافیت در عملکرد مالی آنها، واگذاری امور به گروه‌های مدنی به نحوی که از شدت رانت های اطلاعاتی و مالی کاسته شود و استفاده حداکثری از ظرفیت فضای مجازی برای شفاف‌سازی درباره عملکرد دولت برخی از سازوکارهای مفید برای جلوگیری از رانت در نظام اداری و اقتصادی کشور است.

وی با ابراز خرسندی نسبت به رویکرد و اراده دولت دوازدهم هم در اجرای حقوق شهروندی و هم در مبارزه با فساد، گفت: رویکرد دولت این است که کل دولت، به خصوص بخش اقتصادی آن، در اتاق شیشه‌ای قرار بگیرند و همه مردم مطلع باشند که دولت چه کار می‌کند.

مدیر عامل صندوق بازنشستگی کشوری اعلام کرد: در اینجا لازم می‌دانم بحث شفافیت را به حوزه صندوق های بازنشستگی تعمیم دهم و جای بسی خوشحالی است که این نگاه و رویکرد در برنامه‌های وزیر محترم تعاون کار و رفاه اجتماعی در جریان اخذ رای اعتماد از نمایندگان مجلس نیز به روشنی بیان و به عنوان یکی از اقدام‌های پیش روی این وزارتخانه اعلام شد.

تقی زاده ضمن اعلام حمایت و پشتیبانی از این استراتژی شریعتمداری گفت: این کار آغاز حرکتی جدی در مبارزه با فساد و رانت‌های اطلاعاتی است.

او با بیان اینکه علاوه بر اینکه جهت‌گیری‌ها در این مسیر خواهد بود، راهکارهایی را نیز در این زمینه برای صندوق بازنشستگی تدوین کرده‌ایم، به شفافیت تصمیمات، شفافیت عملکرد مدیران، شفافیت مالی، شفافیت واگذاری‌ها، شفافیت انتصابات مدیران و هیئت مدیره‌ها، شفافیت حقوق و مزایا، اموال و دارائی‌ها و منافع مسئولان و انتشار گزارش‌های حسابرسی و نظارتی به عنوان برخی از شاخص‌ها و محورهای شفافیت صندوق‌های بازنشستگی اشاره کرد.

تقی زاده با بیان اینکه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواستار تصویری از وضع موجود و مطلوب سازمان‌های زیرمجموعه وزارتخانه متبوعش شده است، گفت: همچنین برنامه‌ریزی برای گزارش کار ۱۰۰ روزه این وزارتخانه از زمان تصدی منصب وزارت توسط شریعتمداری در دستور کار قرار دارد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز