در گفتوگو با ایلنا مطرح شد:
حرفهای پوپولیستیِ نمایندگان هیچ تاثیری در سبد معیشت ندارد/ عقبماندگی مزد به یک میلیون و بیست هزار تومان رسید/ مجلس طرح میدهد، دولت رد میکند
فرامرز توفیقی با انتقاد از اظهارات گوناگون نمایندگان مجلس در زمینه حمایت از کمدرآمدها گفت: سبد معیشت نسبت به اسفند ماه، یک میلیون و بیست هزار تومان افزایش نرخ داشته آن وقت نمایندگان مجلس به طرحهای غیرقابل اعتماد و بعضاً ناهمخوان خود دل خوش کردهاند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در شرایطی که برگزاری جلسه شورای عالی کار به تاخیر افتاده و این مساله به انتقادات فعالان کارگری دامن زده است، حال نمایندگان مجلس از طرحهای مختلف، غیر قابل اعتماد و بعضاً ناهمخوان برای حمایت از اقشار کمدرآمد رونمایی میکنند.
فرامرز توفیقی (رئیس کمیته مزد کانون عالی شوراها) با تاکید بر ضرورت برگزاری جلسه شورای عالی کار و ترمیم دستمزد، میگوید: محاسبات ما در مهرماه، نشاندهنده کاهش ۹۰ درصدی قدرت خرید دستمزد است. براساس این محاسبات، نرخ سبد معیشت به نسبت اسفند سال گذشته، یک میلیون و بیست هزار تومان افزایش داشته است؛ علیرغم همهی اینها، دولتیها هیچ تلاشی برای احقاق حق کارگران و برگزاری جلسهی به تعویق افتاده دستمزد، صورت نمیدهند.
او البته تاکید می کند: در این محاسبات، تکانههای قیمتی اخیر که برخی اقلام ضروری خانوار مانند روغن و برنج را فراگرفته، لحاظ نشده است و اگر اینها هم درنظر گرفته شوند، عقب ماندگی مزدی شاید به بیش از یک میلیون و صد هزار تومان هم برسد.
این امر در شرایطی است که نمایندگان مجلس از ارائه بستههای حمایتی مختلف به اقشار آسیبپذیر و کمدرآمدها خبر میدهند. این طرحهای ریز و درشت که خبر رسید هنوز توسط سازمان برنامه و بودجه تایید نشده، بازهم مورد انتقاد نماینده کارگران است. وی با تاکید بر ناهمگون بودن این طرحها میگوید: نمایندگان مجلس طرحهای بسیاری را با عناوین و اعداد مختلف و بعضاً ناسازگار، مطرح کردهاند. یکی میگوید صد هزار تومان به ده میلیون نفر میدهیم، دیگری میگوید ششصد هزار تومان به بیست میلیون نفر میپردازیم و نفر سوم میگوید سبدهای بسیاری برای بخش بزرگی از جامعه داریم و درنهایت هم سازمان برنامه بودجه، همه را مردود میداند.
حرفهای نمایندگان مجلس، وعدهی سر خرمن است
وی تاکید میکند: مادامی که این طرحها بدون سند و مدرک و بدون قابلیت اجرایی مطرح میشوند، فقط شعارهای عوامپسند و به قولی «وعده سرخرمن» است و بدیهیست که میخواهند التهاب ناشی از کاهش قدرت خرید را در جامعه بخوابانند و روی جریان تندِ ناتوانی معیشتی مردم موجسواری کنند و برای خودشان معروفیت بخرند.
به گفتهی توفیقی، ماهی گرفتن از این آب گل آلود، کار درستی نیست و نمایندگان مجلس بهتر است به جای این طرحهای غیراجرایی، دولت و وزارت کار را به برگزاری جلسه شورای عالی کار الزام کنند.
او ادامه میدهد: باید از نمایندگان مجلس پرسید چه قانونی را در این زمینه مصوب کردهاید و چه مصوبات لازمالاجرایی دارید؛ لطفا این مصوبات را به معرض عموم بگذارید تا مردم بدانند که شما واقعاً برای مشکل معاششان چه کردهاید؟! مصاحبه با رادیو و تلویزیون و رسانهها بدون حضور مردم و کارگران که کار کردن و رفع مشکل نیست!
سهمِ منِ کارگر کجاست؟!
توفیقی با بیان اینکه کارگران اصلا این بستهها و حمایتها را نمیخواهند و فقط به دنبال حقشان هستند، میافزاید: کارگران فقط و فقط به دنبال اجرای ماده ۴۱ قانون کار هستند و اعانه و بسته حمایتی نمیخواهند. در این بازار بلبشوی اقتصاد که افزایش هر نرخی به جز نرخ دستمزد نیروی کار، مباح و جایز است، سهمِ منِ کارگر کجاست؟!
او تاکید میکند: یادمان نرود در تمام جنگها، تنها گروهی که همه چیزش را فدا کرد، طبقهی کارگر است در این جنگ اقتصادی هم فقط باید روی خانوادههای کارگری حساب باز کنند؛ حالا که قرار است مجاهدتها و ریاضتها بر گرده کارگران باشد، پس لطفاً حقشان را بدهید؛ آن حرفهای پوپولیستی و وعدههای سرخرمن هیچ تاثیری روی سبد معشیت خانوار ندارد. با این حرفها گوشت و روغن و برنج ارزان نمیشود. الان مردم کرور کرور در صف گوشتهای وارداتی میایستند که بلکه بتوانند یک کیلو گوشت را با قیمتِ کمی ارزانتر تهیه کنند. پس این حرفها هیچ تاثیری در سفرهی خالی کارگر ندارد. نمایندگان اگر مدافع کارگران هستند، دولت را مجبور کنند که قانون را اجرا کند.